17 окт. 2012 г.

Програма DAAD/OSI

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) та Інститут відкритого суспільства (OSI) проводять спільну стипендійну програму для випускників ВНЗ в галузі гуманітарних, соціальних та суспільних наук з країн Південного Кавказу, Центральної Азії, Молдавії та України. Стипендії надаються спільно DAAD та OSI з метою навчання у магістратурі або аспірантурі у німецьких ВНЗ.

Метою програми DAAD/OSI є покращення становища в сфері викладання та досліджень в рамках гуманітарних та суспільних наук у цих країнах, а також налагодження контактів між вченими цього регіону, на основі яких можуть самостійно розвиватись подальші міжнародні контакти.

Тривалість стипендії:
Стипендії надаються для навчання на максимально дворічних магістерських програмах або на трирічну аспірантуру.

Розмір стипендії:
Студентам магістерських програм: 750 євро щомісячно.
Аспірантам: 1000 євро щомісячно.

Всім учасникам оплачується проїзд та, якщо необхідно та передбачено програмою, вартість мовних курсів.
Аспірантам після двох років перебування буде оплачена поїздка додому.
Стипендіатам на магістратуру та аспірантуру, в яких залишилися вдома діти дошкільного віку, може щорічно сплачуватися максимально 3-тижнева поїздка додому.
Виплата грошової допомоги на перебування чоловіка/дружини та дітей по цій програмі є виключеною.
Після початку навчання у Німеччині для всіх учасників буде організовано підготовчу зустріч, крім того, всі учасники цієї програми в рамках свого навчання у Німеччині щорічно братимуть участь у організованій з боку DAAD та OSF піврічній конференції.
Для кураторства на післядипломних програмах, якщо на одній програмі навчається більше трьох стипендіатів, передбачений тьютор.

Вимоги до пошукачів:
В рамках програми DAAD/OSI підтримуються переважно гуманітарні, суспільні та соціальні науки, які недостатньо представлені в країнах-учасницях програми. До них належать політологія, соціологія, міжнародні відносини, право, економіка, державне управління, управління освітою та філософія. В окремих випадках можуть підтримуватися пошукачі з інших спеціальностей, якщо ці спеціальності належать до соціальних та гуманітарних наук.

Протягом року до початку програми пошукачі мають проживати в Україні!
Інформація, строки та можливості отримання консультації:
Повний набір документів з зазначенням назви програми DAAD/OSI на формулярі подається до 31 жовтня 2012 року до Інформаційного центру DAAD у Києві (останній день надходження документів, поштовий штамп не враховується).


Консультації Ви можете отримати в Інформаційному центрі DAAD у Києві, в лекторів DAAD та в регіональних представництвах OSI.

Подання заяв безпосередньо до Бонну не можливе.

Джерело : www.daad.org.ua