16 сент. 2011 г.

Прес-конференція присвячена фінішу V-го Велопробігу Європартнерства

9 серпня в Українському національному інформаційному агентстві "УКРІНФОРМ" відбулась прес-конференція присвячена фінішу V-го Велопробігу Європартнерства.

Минулого тижня в Україну повернулися учасники німецько-українського Велопробігу Європартнерства, що фінішував у Брюсселі 4 серпня. Проект був ініційований та організований Всеукраїнським об’єднанням «Німецька молодь в Україні».

Велоподорож дорогами Німеччини та Бельгії була присвячена дослідженню проектів із захисту навколишнього середовища. На своєму шляху велосипедисти дізнавались про передовий досвід Німеччини у сфері альтернативної енергетики, утилізації та переробки сміття, а також про роль молодіжних організацій у вирішенні екологічних проблем.

25 молодих активістів із України та Німеччини подолали на велосипедах шлях у більш ніж 1000 км. для того, щоб відвідати дослідницькі екологічні інститути, поспілкувались з експертами у природоохоронній сфері та побачити на власні очі як працюють вітрові та сонячні установки. В Україні активісти займуться розробкою екологічних проектів та акцій, які сприятимуть впровадженню та розвитку альтернативної енергетики в Україні.

Проект реалізовувався під патронатом Віоли фон Крамон, депутата Парламенту Німеччини, представника від «Партії Зелених», члена німецько-української парламентської групи. Пані Віола не лише підтримала проект, а й взяла у ньому участь як велосипедист та дала відповіді на запитання учасників, які їх найбільше цікавили. Враженнями від спілкування із депутатом охоче поділяться учасники велопробігу.

Учасники прес-конференції:

Володимир ЛЕЙСЛЕ, голова Ради німців України
Микита ШИМКО, менеджер проекту
Володимир ФІНГЕР, учасник проекту
Вікторія БІЛАШ, журналіст, учасник проекту

Партнери проекту:

Офіційний авіаперевізник - Міжнародні Авіалінії України
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Федеральне міністерство у справах сім'ї, людей похилого віку, жінок і молоді ФРН
Уряд ФРН через БФ "Товариство розвитку" GIZ/GfE
Посольство України у Королівстві Бельгія
Місто Магдебург та Ініціатива "Otto was here" – Magdeburg
Peter Dornier Stiftung
Deutsches Kompetenzzentrum für GUS-Länder

Щоденник Велопробігу http://deutsche.in.ua/news/33.html

Фото-архів: https://picasaweb.google.com/Nebel911/2011

Фото-архів Віоли фон Крамон, депутата Парламенту Німеччини у проекті
https://picasaweb.google.com/101976805576662228565/ViolaVonCramonFahrradtour2011

Джерело: ВО НМУ