16 сент. 2011 г.

„Благочестиві та працьовиті люди” – виставка про німецьких колоністів у Бессарабії відкриється 15 жовтня 2011 року в Одесі

Після Кишинева і Тарутиного виставку „Благочестиві і працьовиті люди” про німецьких колоністів у Бессарабії берлінського історика і автора пані д-р Уте Шмідт буде показано і в Одесі. Відкриття відбудеться 15 жовтня 2011 р. у Центрі св. Павла у присутності Посла Німеччини д-ра Ганса-Юрґена Гаймзьота.

Виставці передувала успішна презентація Утою Шмідт своєї книги „Бессарабія – німецькі колоністи на Чорному морі” у 2009 році.

„Благочестиві та працьовиті люди” – виставка про німецьких колоністів у Бессарабії Збільшити фото Д-р Уте Шмідт під час виступу на відкритті 9 липня 2011 року у Тарутиному (© Посольство Німеччини Київ) Уте Шмідт, чиї предки походили з Бессарабії, на 22 крупноформатних, різнобарвних баннерах вражаюче показує життя бессарабських німців, поселених у 1813 році царем Олександром І, а також їхню багату на переміни історію. Фінансування виставки, що її вперше показали наприкінці минулого року у столиці Молдови Кишиневі, здіснено переважно Уповноваженим Федерального уряду з питань культури і ЗМІ. А патронат над виставкою взяли на себе Посольства Німеччини у Кишиневі та Києві.

Джерело: Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні