25 июл. 2010 г.

XII Міжнародна літня школа на тему: "Становище національних меншин у Центральній та Східній Європі"

Дім Європи при Фонді розвитку Сілезії і сприяння місцевих ініціатив у Ополе у співпраці з партнерськими організаціями організовує XII Міжнародну літню школу на тему: "Становище національних меншин у Центральній та Східній Європі".

У цьому році циклічно організований захід запрощує молодих людей віком 19-30 років. Проект передбачений у першу чергу для студентів старших курсів та випускників вузів з різних країн Європи, які бажають поглибити свої знання про національні та етнічні меншини.

Робоча мова літньої школи буде як і минулого року - німецька.

Літня школа буде проходити у два етапи з 6 до 16 вересня 2010:
Перший тиждень літньої школи (від 6 до 12 вересня 2010) буде проходити в Ополе. Там відбудеться урочисте відкриття літньої школи. Також протягом першого тижня відбудуться лекції на наступні теми:

Стандарти в сфері захисту національних меншин у Європі - правові аспекти, інституціоналізації правового захисту національних меншин у сучасній Європі, захисту прав національних меншин в Чеській Республіці, національних і етнічних меншин в Угорщині і угорської меншини в країнах Східної Європи; статус національних і етнічних меншин у Словаччині.

Потім учасники чотири дні проведуть у Львові. (з 13 до 16 вересня 2010) і будуть брати участь у лекціях на тему: «Функціонування національних меншин, зокрема німецької меншини на теренах України».

Всі доповіді будуть викладатися університетськими викладачами з усієї Європи.Учасники зможуть відкрити для себе найкрасивіші пам'ятки в Ополе та Львова Також запланованою є поїздка в Вроцлав.

Після завершення семінару, всі учасники XII Міжнародної літньої школи отримають сертифікат, підписаний усіма партнерами заходу.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ:

Перше: Всі організаційні витрати на проведення літньої школи за рахунок організаторів, внесок на участь у XII Міжнародній літній школі для всіх кандидатів складає лише 200 PLN, які потрібно проплатити по перерахунку.

Друге: Процес подачі документів починається 16 березня 2010 і завершується 31 липня 2010 року. Учасники будуть відбиратися спеціальною комісією (про точну дату засідання комісії буде повідомлено додатково).

Третє: Будь ласка, надсилайте всі питання за адресою:

Будинок Європи при Фонді розвитку Сілезії та сприяння місцевим ініціативам в Ополе

E-mail: domeuropejski@fundacja.opole.pl

www.domeuropejski.pl

Джерело: Німецька молодь Львів
E-mail: dj_lviv@ukr.net