9 июл. 2010 г.

Молодіжний форум в Кракові. Дедлайн оновлено

З 19 по 24 вересня у Кракові відбудеться Молодіжний форум, який організовують Klub Jagielloński у співпраці з Ягелонським університетом. Мета - закласти основи співпраці в колах молодих інтелектуалів з країн Центральної та Східної Європи.

Молоді вчені, журналісти, активісти і студенти старших курсів з 11 країн (Білорусь, Чеська Республіка, Естонія, Угорщина, Литва, Латвія, Молдова, Польща, Румунія, Словаччина та Україна) запрошуються до участі у Форумі. Очікується, що загальна кількість учасників становитиме близько 40 чоловік (молодь до 35 років).

Основною темою заходу буде інтеграція, однак, не та, що зорієнтована на відтворення західних зразків, а на творення своїх власних - в рамках спільних регіональних інтересів та історії.

Ідея проекту - окреслити значення спільного досвіду, виклики і прагнення в регіоні, об`єднаному не тільки історією (досвід комунізму і подальших перетворень), а також спільними інтересами, які часто відрізняються від західних.

Семінари Форуму будуть базуватися на чотирьох основних темах: історія та особистості, суспільство і політика, економіка та міжнародні відносини.

Для участі у конференції запрошено експертів: Норман Дейвіс, Вацлав Гавел, Вітаутас Ландсбергіс, Вайра Віке-Фрейберга. Всі представлені доповіді та лекції експертів будуть опубліковані на веб-сторінці проекту, який стане місцем обміну ідеями після форуму. Окремий звіт про роботу форуму буде опубліковано і поширено серед ключових державних інститутів і аналітичних центрів у країнах-учасницях.

УЧАСТЬ

Учасники мають підготувати есе на одну з чотирьох тем: історія та особистості, суспільство і політико, економіка та міжнародні відносини. Ці есе можуть бути сфокусовані на національних, а також регіональних питаннях, у зв'язку з відображенням шляхів подальшої співпраці та спільних інтересів серед країн Східної Європи. Усі есе будуть представлені, а потім обговорюватимуться в групах.

Робочою мовою є англійська.

Особи, які хочуть взяти участь у конференції, мають надіслати лист, зазначивши:

1) ім'я та прізвище
2) громадянство
3) дата народження
4) освіта
5) рід занять
6) членство в організаціях
7) одне з чотирьох питань конференції
8) попередня назва есе

Ця інформація повинна бути надіслана на fme@kj.org.pl до 15 серпня.

Вартість участі у конференції складає 40 євро. Проживання, харчування та інші витрати, в Кракові будуть покриті за рахунок організаторів. Для кожного учасника передбачено покриття витрат на поїздки до Кракова і назад - до 150 євро.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся fme@kj.org.pl

Джерело: "Громадський простір"