9 июл. 2010 г.

Молодіжний історико-лінгвістичний табір «Мангуп»

Бажаєте відкрити для себе шматочок германської культури в Криму, покращити німецьку та добре провести час на природі? Здійснити це Вам пропонує спільний проект Всеукраїнського об’єднання «Німецька молодь в Україні» та партнерських організацій – міжнародний молодіжний історико-лінгвістичний табір «Мангуп».

Щорічно з травня по вересень Таврійський національний університет ім. Вернадського під керівництвом професора Герцена вирушає в археологічну експедицію по вивченню городища Мангуп-Кале. Примітно, що ця місцина пов’язана з кримськими готами – племенем германців, яке оселилося в Криму на початку IV-V століть. Експедиція має міжнародний статус, оскільки в її роботі приймають участь молоді дослідники з Німеччини, Польщі та Росії. Завдяки проекту «Мангуп» приєднатися до неї можуть молоді люди з України та Німеччини.

Цього року зелене світло проекту дав уряд України, підтримавши його коштами з держбюджету. «Мангуп» побачить світ вп’яте та стартуватиме 27 липня. Протягом 12 днів українська та німецька молодь буде отримувати археологічні навички, знайомитися з германською історією, інтенсивно спілкуватися німецькою та насолоджуватися краєвидами одного з найкрасивіших місць Криму. Побажаємо учасникам успіхів!

Заявку необхідно надіслати до 24:00 15 липня 2010 року на електронну адресу – mangup@dju.org.ua Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Усім кандидатам буде надіслано підтвердження про отримання заявки протягом трьох днів. Якщо Ви не отримаєте підтвердження – звертайтеся до Бородіної Ксенії за телефоном: 098 66 371 77.

Джерело: Verband "Deutsche Jugend in der Ukraine"