9 июл. 2010 г.

Столичний театр танцю "Дойче Квелле" взяв участь у міжнародному фестивалі

Участь київських колективів у заходах подібного рівня є свідченням не лише високого професійного рівня самих виконавців, а й наслідком системної роботи столичної влади, направленої на забезпечення потреб національно-культурних громад у розвитку культури.

За сприяння та організаційної підтримки Київської міської державної адміністрації і Головного управління у справах національностей та релігій, Народний театр німецького танцю «Дойче Квелле» Німецького молодіжного культурного центру м. Києва «Німецьке джерело» взяв участь у XXXVII-му Міжнародному фольклорному фестивалі пісні та танцю, що відбувся 20-26 травня 2010 року в місті Сіліфке, Туреччина. Про це повідомив заступник голови КМДА Віталій Журавський.

«Участь київських колективів у заходах подібного рівня є свідченням не лише високого професійного рівня самих виконавців, а й наслідком системної роботи столичної влади, направленої на забезпечення потреб національно-культурних громад у розвитку своєї культури. Водночас дуже приємно, що Народний театр німецького танцю «Дойче Квелле» продемонстрував, перш за все, українську програму, тим самим представивши всю Україну», – розповів Віталій Журавський.

Гості та учасники фестивалю мали можливість відчути запальний та незалежний дух народних танців та пісень у виконанні ансамблів з України, Македонії, Косово, Румунії, Башкирії, Якутії. Особливе захоплення глядачів викликала українська програма, яка вже давно стала візитівкою колективу «Дойче Квелле», а приємною несподіванкою для гостей фестивалю стало ознайомлення з німецьким фольклором.

Веселі хореографічні композиції Народного театру німецького танцю «Дойче Квелле» підкорили глядачів. Запальна музика, аутентичні костюми та майстерність виконання традиційно забезпечили гучний успіх київським майстрам народного танцю.

Учасники свята високо оцінили рівень організації не лише щоденних виступів на фестивалі, а й різноманітної культурної програми, що включала захоплюючі екскурсії, відпочинок біля моря та багато іншого.

Джерело: Официальный веб-портал Киевской городской администрации