29 янв. 2010 г.

Конкурс «The Returning Scholars Fellowship»



Для участі у конкурсі запрошуються талановиті вчені, що прагнуть наукової кар’єри у власній державі після навчання закордоном. Програма направлена на боротьбу із таким явищем як "brain drain" (явище масової еміграції освічених людей) і допомагає утримувати перспективних молодих вчених, що важливо для відновлення наукової роботи та сталості реформ вищої освіти.

Програма діє для країн: Албанія, Азербайджан, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Грузія, Казахстан, Косово, Македонія, Молдова, Монголія, Чорногорія, Росія, Сербія, Таджикистан та Україна.

Програма як частина Академічної Стипендіальної Програми, запрошує вчених які уже отримали (або отримають до вересня 2010року) Магістерський ступінь міжнародного рівня (випускники вищого навчального закладу) із наступних галузей: антропологія, культурологія, економіка, вивчення гендерних питань, історія, права людини та суспільне право, міжнародні зв’язки, журналістика, філософія, політологія, психологія, державна політика \ екологія, державна політика \ охорона здоров'я, соціальна робота та соціологія.

Програма не підтримує науковців із таких спеціальностей, як філологія, театральне мистецтво чи бізнес.

Програма надає щомісячну стипендію та фінансує інші витрати (на розвиток кафедри, професійний розвиток). Учасники програми будуть розподілені по кафедрах університету, у яких зможуть отримати практику та чітке бачення щодо майбутнього розвитку.

Останній термін подачі заявок – 7 квітня 2010 року. Практика починається у серпні\вересні 2010року та триває один академічний рік. Аплікаційну форму можна заповнити тут.

Більш детальну інформацію ви можете знайти на веб-сайті програми.

Контакти:

Open Society Institute
Academic Fellowship Program
Higher Education Support Program
Academic Fellowship Program
Oktober 6 utca 12, H-1051, Budapest, Hungary

E-mail: afp@osi.hu
Telephone: (36-1) 882 – 3219
Fax: (36-1) 882 3119

Джерело: Громадський простір