18 янв. 2010 г.

Сила досвіду – конференції з міні-грантів в Україні

Продовжується реалізація проекту «Сила досвіду», який спрямовано на поширення в Україні передового досвіду проведення конкурсів міні-грантів.

Ці конкурси об’єднують зусилля громадських організацій, органів місцевого самоврядування, міських і обласних Рад, комерційних структур задля поліпшення життя територіальних громад. Виконують проект спільно три українських НДО: чернігівський Центр АХАЛАР та дві організації КВУ з Донецька та Рівного.

Перш за все, проект спрямовано на представників органів місцевого самоврядування, які не завжди усвідомлюють унікальні можливості використання такого інструменту в своїй роботі. Не маючі можливостей побачити гідні приклади для наслідування, вони можуть не розуміти перспектив впровадження данного досвіду у себе в місті, районі, області. Перепоною до цього також може бути відсутність необхідних знань і документальної бази. Все це і передбачено зробити під час виконання проекту. Зібрати і проаналізувати успішні практики проведення конкурсів міні-грантів в Україні, узагальнивши матеріал у виданні порадника та презентаційного буклету. Цей етап вже завершено.

З лютого місяця починається другий блок - це проведення дев’яти регіональних конференцій, що будуть просувати концепцію ефективної роботи з територіальними громадами. Конференції пройдуть у Донецьку, Луганську, Вінниці, Чернігові, Кіровограді, Харкові, Рівному, Львові, Луцьку. На них учасники проекту презентують вже наявний в країні досвід вирішення соціальних проблем через видачу міні-грантів, обговорять можливості його впровадження в інших регіонах. Особлива увага буде приділена подоланню складнощів, які з’являються під час роботи.

Планується, що більше 400 осіб з цільової аудиторії зможуть отримати необхідні знання для впровадження нових методів у життя. Так само в зоні уваги будуть комерційні структури, які хочуть показати себе в суспільстві як соціально відповідальні.Окрім цього, вплив проекту поширюватиметься і на лідерів тих громадських організацій, які готові взяти на себе функції передачі і впровадження такого досвіду в нових містах і регіонах.

Проект «Сила досвіду» реалізується за сприяння Фонду ім. Стефана Баторія (Польща).

Контакти:
Центр гуманістичних технологій «АХАЛАР»
Тіл.: (0462) 93 44 44
Тел/факс: (0462) 677 312
E-mail: ahalar@gmail.com
Веб сайт: www.ahalar.org.ua

Рівненська обласна організація «Комітет виборців України»
м. Рівне, вул. Короленка, 6/4,5. 33028
Тіл.: (0362) 26-39-43, 26-38-47
Факс: (0362) 26-39-43
E-mail: cvurivne@cvu.rv.ua

Донецька обласна організація ВОО «Комітет виборців України»
Тел. 050 368-60-74 тіл./факс: (062)337-63-16;
E-mail: donetsk_cvu@ukr.net