29 янв. 2010 г.

Постдокторські стипендії з україністики в Гарвардському університеті


Інститут українознавства Гарвардського університету (Harvard Ukrainian Research Institute, HURI) пропонує постдокторські стипендії для вчених, котрі проводять дослідження в галузі української історії, літератури, мовознавства, культури та інших дисциплін гуманітарного та соціального спрямування.

На сьогодні Інститут українознавства Гарвардського університету пропонує дві іменні стипендії україністам усього світу: стипендію імені Петра Яцика та стипендію імені подружжя Шклярів та подружжя Михайчуків.

Обов’язковою вимогою для аплікантів є наявність наукового ступеня.
Перебування в Інституті українознавства надає стипендіатові можливість роботи над запропонованим проектом з використанням усіх вигод університету, а також можливість презентації результатів роботи на наукових семінарах Інституту українознавства, встановлення професійних контактів із колегами.

Тривалість стипендії імені Петра Яцика – 5 місяців, стипендії Шклярів та Михайчуків – від 3 до 8 місяців.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку англійською мовою, а також надати опис проекту (із зазначенням суті та важливості проекту та строків його реалізації) та життєпис кандидата.

Усі документи (один оригінальний набір та п’ять копій) необхідно надіслати регулярною поштою на адресу координатора програм:

c/o Tamara H. Nary, Program AdministratorUkrainian Research InstituteHarvard University
34 Kirkland St. Cambridge, MA 02138
USA
із зазначенням стипендії, на яку ви подаєтесь (вгорі).

Кінцевий термін одержання документів на обидві стипендії – 12 березня 2010 року.