18 авг. 2009 г.

Стипендии DAAD

С 01.09.2009 по 15.11.2009 осуществляется прием документов на следующие программы DAAD:


1. Наукові стажування для викладачів ВНЗ та науковців

Іноземні науковці, які працюють у ВНЗ та науково-дослідних інститутах, мають можливість провести дослідження в одному з державних або державно визнаних німецьких ВНЗ або позауніверситетських науково-дослідних установ.

2. Повторні запрошення колишніх стипендіатів DAAD


Для збереження контактів колишні стипендіати DAAD на річну стипендію, а також колишні стипендіати, які щонайменше рік навчалися у НДР, можуть подавати документи на повторне запрошення для проведення дослідженнь або праці у одному з державно визнаних німецьких ВНЗ або науково-дослідних інститутів.

3. Наукові стипендії для аспірантів та молодих науковців

Стипендії пропонують можливість іноземним молодим науковцям провести дослідження або підвищити кваліфікацію у одному з німецьких ВНЗ або науково-дослідних інститутів.

4. Стипендії на навчання для випускників ВНЗ

Стипендії пропонують можливість іноземним випускникам ВНЗ навчатися у німецькому ВНЗ на післядипломному курсі або у магістратурі (Aufbaustudium або Masterprogramm) та отримати ступінь “Diplom“ або “Master”.

5. Стипендії DAAD/OSI

Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Бонн, та Інститут відкритого суспільства (OSI), Будапешт, проводять спільну стипендійну програму для випускників та молодих викладачів ВНЗ з України в галузі гуманітарних та суспільних наук з метою навчання або проведення досліджень та захисту дисертації у німецьких ВНЗ.

6. Стипендії для написання дипломних робіт для студентів-германістів

Стипендії пропонують можливість студентам германістики, німецької філології та перекладознавства перебування в Німеччині в рамках короткострокової стипендії для підготовки дипломної роботи, захист якої буде проходити у ВНЗ на Батьківщині.

7. Стипендії для митців: навчання

Стипендії пропонують іноземним пошукачам зі спеціальностями образотворче мистецтво, дизайн, кіно, музика, архітектура можливість навчатися у державних німецьких ВНЗ з метою підвищення кваліфікації без отримання диплому наприкінці навчання.

Стипендії для митців: робоче перебування викладачів ВНЗ

Викладачі ВНЗ в галузі образотворче мистецтво, дизайн, кіно, музика, архітектура, а також театральне мистецтво, режисура, танець та хореографія можуть подавати заяви на робоче перебування з метою митецької співпраці з німецьким ВНЗ.

8.ERP-стипендії на навчання для випускників в галузі економіки

Стипендії пропонують можливість іноземним випускникам в галузі економіки навчатися на післядипломній магістерській програмі у певних німецьких університетах та отримати в Німеччині диплом магістра.

9. Програма Європейського університету Віадріна

Європейський університет Віадріна (м. Франкфурт-на-Одері) пропонує стипендії для українських студентів зі спеціальностями право, культурознавчі науки та економіка для участі у наступних навчальних програмах: Європейські студії, магістр права, учбове перебування для підготовки до іспитів.

10.Міжнародна програма для журналістів

Стипендійна програма пропонує журналістам з України, Білорусі, Росії та Молдови можливість навчатися прогягом трьох місяців у Журналістському коледжі при Вільному університеті м.Берлін.

11. Семестрові стипендії для студентів-германістів

Стипендії пропонують можливість іноземним студентам зі спеціальностями германістика, німецька філологія та перекладознавство навчатися протягом одного семестру у державно визнаному німецькому ВНЗ.

12. Стипендії для відвідання літніх курсів у німецьких ВНЗ для студентів (після першого курсу)

Стипендії на літні курси пропонуються для відвідання мовних та країнознавчих курсів, які пропонуються німецькими ВНЗ.

13. Групові поїздки для студентів до Німеччини "Studienreisen"

Стипендія на подорож до Німеччини групи студентів 2-5 курсу з одного факультету українського ВНЗ, під керівництвом викладачів ВНЗ, з метою відвідання декількох університетів та міст Німеччини.
Групові поїздки для студентів до Німеччини "Studienpraktika"

Стипендія на подорож до Німеччини групи студентів 2-5 курсу, з одного факультету українського ВНЗ, під керівництвом викладачів ВНЗ, з метою проходження практики у одному ВНЗ Німеччини. Заяву на стипендію подає німецький ВНЗ.

Дополнительная информация по данному поводу: http://www.daad.org.ua/ukr/stipendien.htm