21 авг. 2009 г.

Гранти ACLS у галузі гуманітарних наук (Білорусь-Росія-Україна)

Американська рада наукових товариств (АРНТ) оголошує конкурс на здобуття короткотермінових ґрантів у галузі гуманітарних наук, який буде проводитися в 2009-2010 академічному роцi. Ґранти присуджуватимуться незалежною комісією, що складається з провідних науковців Білорусі, Росії, України та країн Заходу на підставі анонімного рецензування («peer review») письмових заявок.

Ґранти надаватимуться взірцевим науковим проектам, що сприятимуть дослідженням інших науковців. Довготривалою метою цієї програми є забезпечення переємності гуманітарних досліджень у Білорусі, Росії та Україні.

Право на участь у конкурсі – Учасник конкурсу:

повинен мати кандидатський ступінь або тотожний йому професійний та науковий досвід повинен проживати на території й бути громадянином Білорусі, Росії чи України знання англійської мови НЕ Є ОБОВ’ЯЗКОВЕ ґрант не може бути використаним на подорожування країнами Заходу або проживання в них колишні грантоотримувачі АРНТ не мають права брати участі в конкурсі; проте, всі ті, хто раніше брали участь у конкурсі, але не отримали стипендії, можуть брати участь знову.

Право на участь у конкурсі – Дисципліни:

До конкурсу приймаються проекти з усіх дисциплін та тематик, що стосуються гуманітарних наук, як-от: історія, археологія, література, мовознавство, кіно- та мистецтвознавство, виконавське мистецтво, етнографія та культурологія, ґендерні студії, філософія та релігієзнавство. Проекти, що стосуються соціальних наук, як-от: політологія, соціологія, економіка, міжнародні відносини та психологія, не розглядатимуться, окрім тих випадків, коли йдеться про вивчення історії або культури зі застосуванням квалітативних методів.

Право на участь у конкурсі – Типи проектів:

архівні та польові дослідження, проведені задля дальшого їх опрацювання й оприлюднення у вигляді наукових монографій, збірників джерелознавчих матеріалів або інших ґрунтовних наукових праць робота з архівними та музейними колекціями задля їх удоступнення та використання в дальших конкретних дослідних проектах заохочуються спільні проекти (один з учасників проекту повинен подати заявку від імені всієї групи на умовах, зазначених в заявці).

Аплікаційна форма для участі у конкурсі 2009/2010 рр. буде доступна на веб-сайті АРНТ з вересня 2009 р.

Виповнена заявка повинна надійти до Нью-Йорка не пізніше 17 листопада 2009 р.

Розмір ґранту залежатиме від загальної суми, відведеної на нашу програму, але сподіватися можна приблизно на суму у 4000 американських доларів. Офіційне повідомлення про результати конкурсу надсилатиметься авіапоштою у травні 2010 р.

Дополнительная информация.

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1216701