22 июл. 2013 г.

Конкурс UART серед молодих художників, скульпторів і фотографів

Міжнародний Культурний Фонд UART оголошує конкурс серед молодих художників, скульпторів і фотографів на отримання освітнього гранту для навчання в Паризькій школі образотворчих мистецтв (École des Arts Plastiques de Paris) або іншому навчальному закладі Франції на вибір переможця.


Міжнародний Культурний Фонд UART оголошує конкурс серед молодих художників, скульпторів і фотографів на отримання освітнього гранту для навчання в Паризькій школі образотворчих мистецтв (École des Arts Plastiques de Paris) або іншому навчальному закладі Франції на вибір переможця.

Катя Толедано, П'єр Дюмонтей, Жерар Рансінан, Дід'є Кжентовскі, Родольф Гомберг, галерея Теддо Ропа, Алексі Мабій, П'єр Нувіон увійдуть до складу журі першого конкурсу, організованого Міжнародним культурним фондом UART, метою якого є пошук українських талантів у сфері мистецтва (художників, скульпторів, фотографів, які проживають на території України або за її межами).

Для першого конкурсу, який відбудеться в Парижі, Фонд UART обрав компетентне та незалежне журі до складу якого увійдуть впливові особистості у світі сучасного мистецтва. Це журі відбере кращі роботи українських авторів, що беруть участь у конкурсі. Журі також обере переможця, який отримає головний приз - стипендію на навчання в Школі образотворчих мистецтв у Парижі або в іншому навчальному закладі на вибір.

Щоб залучити найбільшу кількість молодих художників до участі в конкурсі та відкрити майбутні арт-таланти, Фонд UART задіяв школи мистецтв, університети, національні музеї, а також арт-галереї України. Велика інформаційна кампанія стартуватиме в українській пресі та соціальних мережах. Особливе значення має запуск сайту конкурсу www.grant-uart.com, завдяки якому молоді художники зможуть, починаючи з 1-го червня і по 20-те серпня 2013 року, подати заявку на участь і надіслати свої роботи. 20 серпня дані заявки та інформація про конкурсантів буде передана Фонду UART в Парижі.

12 вересня журі конкурсу зустрінеться в Парижі для вивчення досьє кандидатів, отриманих фондом UART, після чого будуть обрані 5 номінантів, яких запросять 10 жовтня представити свої роботи у Парижі.

Переможець буде обраний того ж дня, і йому вручать стипендію на навчання в Школі образотворчих мистецтв в Парижі (або в іншому навчальному закладі на його вибір).

З метою активного висвітлення розвитку України у сфері культури та мистецтва Фонд UART створив у Парижі та великих європейських столицях «Коло друзів України», що складається з представників світу мистецтва та літератури. Ці спільноти збираються двічі на рік для обрання українських художників, роботи яких будуть представлені на виставках за кордоном.

Метою Фонду UART, заснованого 3 роки тому українськими та міжнародними представниками світу мистецтва та літератури, є підтримка українських авторів, вже відомих у всьому світі, а також сучасних художників, відкриття нових імен творчої сфери просування історичної та культурної спадщини, якою так багата Україна.

Фонд UART, який активно пропагує українське мистецтво за кордоном, в лютому 2013 року став партнером музею Лувр, зробивши свій внесок в організацію експозиції Іоанна Георга Пінзеля, видатного українського скульптора епохи бароко XVIII століття. Крім того, музей Лувр виділив Фонду простір для проведення виставок українських авторів. UART також співпрацює з французькими та українськими музеями. У Франції Фонд організував експозиції близько п'ятнадцяти українських художників, в тому числі, Дар'ї Скорубської, праправнучки Василя Кандинського. З 1 червня по 24 листопада 2013 Фонд UART братиме участь у 55-ій Венеціанській бієнале, представляючи талановитого українського скульптора та художника Оксану Мась в рамках проекту.

Джерело: Міжнародний Культурний Фонд UART