22 июл. 2013 г.

Грантовий конкурс проекту "Розвиток культури – джерело процвітання громади"

Проект «Розвиток культури – джерело процвітання громади», який фінансується Європейським Союзом в рамках Програми Східного Партнерства «Культура», оголошує конкурс проектних заявок для отримання міні-грантів. До участі в конкурсі запрошуються громадські організації з Донецької та Херсонської областей (Україна) та Аджарії, Імереті і Мегрелії (Грузія).
Мета конкурсу – підтримати місцеві культурні ініціативи, сприяти розвитку культурної сфери в невеликих містах і сільській місцевості, збільшити привабливість закладів культури для місцевих жителів і активізувати співпрацю закладів культури та громадських організацій для задоволення культурних потреб населення.

Пріоритетними для даного конкурсу будуть проектні заявки, які передбачають:
• Тісну співпрацю громадських організацій з установами культури (бібліотеками, будинками культури, музеями тощо).
• Проекти, діяльність яких здійснюється місцевими організаціями поза межами обласного центру, сприяючи розвитку невеликих міст і селищ.
• Проведення творчих і культурних заходів, спрямованих на залучення нової аудиторії до установ культури, розширення асортименту їхніх послуг відповідно до потреб місцевих жителів і впровадження нових форм роботи.
• Діяльність з нарощування потенціалу місцевих громадських організацій та закладів культури.

Загальний бюджет конкурсу для України та Грузії становить 300 000,00 грн.
У межах цього конкурсу організація-заявник може претендувати на грант у розмірі:
• мінімальна сума гранту – 5000 грн. для України або 1000 ларі для Грузії
• максимальна сума гранту – 10 000 грн. для України або 2000 ларі для Грузії

Сума гранту повинна становити не більше 80% всіх необхідних і допустимих витрат, передбачених бюджетом проекту. Інші 20% витрат організація-заявник та її партнер (партнери) повинні профінансувати за рахунок власних коштів або коштів, залучених з інших джерел (за винятком грантових програм, що фінансуються Європейським Союзом). Внески у натуральній формі (робота волонтерів, власне обладнання або приміщення тощо) вітаються, але не враховуються в загальну суму бюджету та/або власного фінансового внеску.

Брати участь у конкурсі проектних заявок і, відповідно, бути одержувачем гранту можуть громадські організації, які:
• зареєстровані і здійснюють свою діяльність на території Донецької та Херсонської областей (Україна) та Аджарії, Імереті, Мегрелії (Західна Грузія);
• є неприбутковими організаціями (в Україні мають код неприбутковості 0006 і внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій);
• здатні залучити додаткове фінансування для реалізації свого проекту.

Проектні заявки не приймаються від релігійних організацій, політичних партій та їх місцевих осередків, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних установ і підприємств, приватних осіб.

Організація-заявник може подавати заявку самостійно або в партнерстві. У межах цього конкурсу перевагу матимуть проекти, що реалізуються в партнерстві з різними типами установ та організацій, які працюють у сфері культури, творчими об’єднаннями або ініціативними групами громадян. Також вітається партнерство організацій/установ, які представляють різні населені пункти, райони та/або області.

Проектні заявки з усіма необхідними обов’язковими додатками повинні бути подані не пізніше 18:00 (за київським часом) 05 серпня 2013 р. Проектні заявки, які надійдуть пізніше зазначеного терміну і дати, розглядатися не будуть.

Проект може тривати від 1 до 3 місяців. Діяльність в рамках проекту не повинна починатися раніше 20 серпня 2013 і повинна закінчуватися не пізніше 20 листопада 2013. Проект повинен реалізовуватися на території Донецької та/або Херсонської області в Україні та на території Аджарії, Імереті й Мегрелії в Грузії.

За консультаціями з приводу конкурсу міні-грантів можна звертатися до Центру мистецтв «ЕкоАрт» за телефоном (тел. +38 095 494 18 21, +38 097 292 80 60) або електронною поштою (eurocult.ua@gmail.com). Всі питання та відповіді на них будуть також опубліковані на сайті Організатора конкурсу (www.ekoart.org).
Источник: Эко Арт