30 сент. 2010 г.

Стажування для журналістів у Берліні

Програма фундації Роберта Боша "Засоби масової інформації - посередники між народами" у співпраці з Берлінською школою журналістики надають можливість молодим журналістам з Центральної та Східної Європи взяти участь у заходах із підвищення кваліфікації в Берліні, що триватимуть з 1 березня по 31 травня 2011 року.

У перший місяць вони прослухають компактний курс, що міститиме знання про Німеччину та її стосунки зі східними сусідами, а також про Європейський Союз. Після цього вони, в залежності від своїх побажань, протягом двох місяців працюватимуть в редакціях газет, радіо чи ТБ німецької столиці. Там вони ознайомляться з працею німецьких колег і зможуть самі готувати матеріали для німецької редакції. Однак під час перебування в Німеччині вони не повинні переривати контакт зі своїми редакціями на батьківщині.

Стипендіати отримають:
- щомісячну стипендію 1.100 євро
- кураторську опіку в гостьовій редакції
- підтримку в пошуку житла.

Тож їм буде надано можливість працювати «тимчасовими кореспондентами» з Берліна. Після повернення на Батьківщину здобутий досвід допоможе їм компетентно повідомляти про Німеччину й актуальні процеси в Європейському Союзі.

Здійснюючи цей проект, Фундація слідує заповіту фундатора Роберта Боша (1861-1942), який закликав до примирення і порозуміння між народами. Стипендіати теж долучаться до реалізації цієї ідеї і вноситимуть свій вклад до покращення взаємин і подолання негативних стереотипів, насамперед серед молодого покоління.

Формуляри заяв можна отримати за адресою: www.medien-mittler.de

Кінець терміну подання заяв: 1 листопада 2010 року

Відбіркові співбесіди відбуватимуться наприкінці листопада – на початку грудня 2010 року.

Детальніша інформація за адресою:
Berliner Journalisten-Schule
„Medien-Mittler“
Karl-Liebknecht-Str. 29
D - 10178 Berlin
E-Mail: info@medien-mittler.de

Джерело: Громадський Простір