6 апр. 2012 г.

Товариство німців за підтримки облради створило фільм про майже 200-річну історію німецьких поселень на території Миколаївщини

Миколаївське товариство німців за підтримки обласної ради створило фільм «Батьківщина, що була». В кінострічці розповідається про майже 200-річну історію колоній-поселень, які розташовувалися на Миколаївщині: Ландау, Карлсруе, Шпайере, Катеріненталь, Крістіна і Зульц, про мешканців, про розквіт і занепад поселень. Загальний бюджет стрічки склав 12 500 гривень, з яких 6000 виділено з обласного бюджету.


Керівник Миколаївського обласного товариства німців України «Відергебурт» Ігор Майснер під час зустрічі з головою Миколаївської обласної ради Ігорем Дятловим презентував йому документальний фільм і розповів про роботу, яку організація проводить на Миколаївщині. Як зізнається голова «Відергебурт», ідея зняти такий фільм належить саме йому, а автором стала редактор новин телеканалу «НІС-ТВ» Тетяна Черкес.
- Диски з фільмом ми передамо в університети, а протягом року будуть організовуватися презентації фільму, - розповів Ігор Майснер. - Крім того, ми вирішили поширити його по всіх організаціях етнічних німців Україні, щоб люди бачили, що за невеликі гроші можна зробити такий фільм.

Він також подякував депутатському корпусу облради, завдяки якому в області прийнято програму сприяння розвитку багатонаціональних культур Миколаївської області.

А вже 30 березня в Києві в Центрі німецької культури «Відерштраль» відбудеться презентація цього документального фільму за участю представників Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Посольства Австрійської Республіки в Україні, представництва Європейського Союзу в Україні, Ради німців України та інших.

Источник: Миколаївська обласна рада