27 окт. 2010 г.

Триває підготовка до "Волонтерських вихідних". Долучайтесь!

5 грудня відбудеться святкування Міжнародного дня волонтерів. Кожного року волонтери в усьому світі відзначають цю подію по-різному: проводять мітинги, паради, екологічні та інформаційні кампанії, реалізують громадські волонтерські проекти, надають безкоштовну медичну допомогу, тощо. Головною метою цього дня є визнання зусиль волонтерів та підвищення обізнаності громадськості про внесок волонтерів у розвиток суспільства.

Заходи в Україні

В Україні відзначення святкування Міжнародного дня волонтерів заплановане на 4-5 грудня. Протягом цих вихідних по всій країні пройдуть невеликі волонтерські акції. Інформацію про заходи, заплановані громадськими організаціями та об’єднаннями, молодіжними центрами та НУО, буде розміщено на спільному вебсайті для того, щоб залучити більшу кількість волонтерів та отримати більш ширше освітлення волонтерської діяльності засобами масової інформації. Волонтери з різних куточків України матимуть змогу зареєструватися на участь у заходах на вебсайті.

Заклик до дій

Запрошуємо Вас та Вашу організацію долучитися до святкування «волонтерських вихідних» та організувати акцію 4 або 5 грудня 2010 року. Організатори просять Вас надіслати детальну інформацію про заплановану акцію на адресу ivd2010.ukraine@gmail.com до 15 листопада. У Вашому електронному листі, будь ласка, зазначте наступне:

1. Назву акції
2. Дату, час та місце проведення
3. Яку акцію планується провести (екологічну акцію, захід для дітей або людей похилого віку, інформаційну зустріч, конкурс, інформаційну кампанію)
4. Короткий опис акції (максимум 1 сторінка)
5. Кількість волонтерів, які візьмуть участь в акції
6. Контакти особи/ організації, яка відповідає за організацію та проведення акції

Волонтерство має широкий діапазон і волонтерські організації мають різні цілі, тому вітається організація заходів на різну тематику, яким буде забезпечено інформаційну підтримку у рамках волонтерських вихідних.

Кроки для підготовки до святкування Міжнародного дня волонтерів:
1. Реєстрація волонтерських акцій запланованих на волонтерські вихідні,18 жовтня – 15 листопада
2. Реєстрація волонтерів на участь у акціях, 16 листопада – 3 грудня
3. Урочистий початок святкування Міжнародного дня волонтерів 2010, 3 грудня
4. Реалізація акцій, 4-5 грудня

Мета – організувати мінімум 50 акцій по всій Україні

Станьте частиною Міжнародного дня волонтерів 2010!

Ініціатори: Волонтери ООН, Всеукраїнський громадський центр «Волонтер», Міжнародна молодіжна організація AIESEC, Національна скаутська організація України «Пласт», Міжнародна некомерційна культурна асоціація «Новий Акрополь», Міжнародна громадська організація «Основи свободи», Центр Волонтеріату «Добра Воля»

Інформаційні партнери: портал "Громадський простір", Ресурсний центр ГУРТ

Джерело: "Громадський простір"