27 окт. 2010 г.

Програма для науковців та митців від Фонду Рокфеллера

«Bellagio Center» (Італія) Фонду Рокфеллера забезпечує платформу для розвитку нових ідей та їхньої реалізації стосовно найскладніших світових проблем. Участь у програмі можуть взяти – вчені, науковці, митці, журналісти, письменники, представники неурядових організацій з усього світу.

Фонд Рокфеллера заохочує до проектів з усіх сфер, проте, особлива увага приділяється інноваційним проектам, що зосереджені на наступних проблемних питаннях: основні гарантії для виживання (їжа, житло, вода), всесвітня охорона здоров’я, клімату та навколишнього середовища, урбанізація, соціальна та економічна безпека.

Колегіальна взаємодія з іншими учасниками є невід'ємним аспектом досвіду центру (неформальні презентації, дискусії, міжнародні конференції).

Основні вимоги до науковців:

- Учасниками можуть бути науковці із різних дисциплін, проте особлива увага приділяється інноваційним проектам, що зосереджені на п’яти проблемних питаннях Фонду Рокфеллера: основні гарантії для виживання, всесвітня охорона здоров’я, клімату та навколишнього середовища, урбанізація, соціальна та економічна безпека;
- Центр не може бути використаним для роботи над дисертацією чи підручниками;
- Апліканти не можуть повторно подаватись після невдалих пропозицій, проте дозволяється подавати переглянуті та виправлені версії.

Реєстрацію можна здійснити лише через систему онлайн англійською мовою та подати не пізніше 1 грудня 2010р.

Необхідні документи:

- Заповнена аплікаційна форма (онлайн);
- Пропозиція проекту (до 1250 слів);
- Скорочений життєпис (до 4 сторінок);
- Приклад публікації ( один розділ або стаття до 35 сторінок);
- Три рекомендації щодо вашого проекту.

Для митців:

- У програмі можуть взяти участь креативні митці на різних кар’єрних стадіях, які вже мають значні досягнення у своїй сфері. Запрошуються відеооператори, режисери, новелісти, драматурги, поети, художники, митці театру та мультимедіа.

Реєстрацію можна здійснити лише через систему онлайн англійською мовою та подати не пізніше 1 грудня 2010р.

Необхідні документи:

- Заповнена аплікаційна форма (онлайн);
- Пропозиція проекту до 1250 слів (письменники - новелісти, поети драматурги - та відеооператори \ режисери );
- Пропозиція до 250 слів (учасники інших напрямків);
- Життєпис ( 1 сторінка);
- Три рекомендації щодо вашого проекту;
- Зразки робіт (залежно від виду мистецтва).

Детальну інформацію можна знайти тут.

Довідка:

Фонд Рокфеллера (RF) є відомою благодійною організацією та приватним фондом. Головна історична місія Фонду полягає в тому, щоб «сприяти добробуту» людства. Фонд Рокфеллера залишається провідним серед найбільш значних і впливових неурядових організацій у світі.

Джерело: «Громадський простір»