23 апр. 2010 г.

«Всесвітні студії»: стипендії фонду Віктора Пінчука для навчання у провідних університетах світу

Фонд Віктора Пінчука надасть до 30 стипендій українським студентам, які мають намір починаючи з осені 2010 року навчатися на магістерських програмах провідних університетів світу.

Метою нового проекту фонду Віктора Пінчука «Всесвітні студії» є сприяння формуванню в Україні нового покоління професійних еліт у фахових галузях, пріоритетних для розвитку країни.

Стипендії надаються для навчання за такими спеціальностями:

- аграрні науки;
- екологія;
- правознавство;
- державне управління.

Участь у конкурсі на стипендії Фонду можуть брати громадяни України віком до 35 років.

Учасники конкурсу повинні мати ступінь бакалавра (магістра) за однією із пріоритетних спеціальностей конкурсу (аграрні науки, екологія, правознавство, державне управління), бути зарахованими (або очікувати на зарахування найближчим часом) на магістерську програму закордонного університету для початку навчання восени 2010 року.

Передбачається, що кандидат на отримання стипендії матиме намір працювати в Україні після закінчення магістерської програми в закордонному університеті.

Для участі у конкурсі необхідно подати розгорнуту он-лайн заявку до 30 червня 2010 року.

Учасники конкурсу самостійно обирають країну навчання та навчальний заклад із-поміж найкращих університетів світу. Фонд рекомендує в якості путівника брати цьогорічний рейтинг світових університетів газети “Times Higher Education”
Детальніше про проект «Всесвітні студії» та умови отримання стипендій можна прочитати на спеціальному сайті.

Джерело: Громадський простір