19 мар. 2010 г.

Волонтерські пригоди – літо 2010

Міжкультурний обмін, соціальний волонтерський проект, міжнародна група та можливість власноруч «доторкнутися» до інших культур, знайомство з іншою країною зсередини, можливість змінити себе та світ навколо себе… Все це можливо – в міжнародному волонтерському таборі Service Civil International.

Кожного року близько 5000 людей беруть участь в 400 проектах по всій Європі, що проводяться Міжнародною Громадянською Службою (Service Civil International, SCI) – однією з найстаріших міжнародних мереж волонтерських організацій в світі, має консультаційний статус в UNESCO та є членом Європейського Молодіжного Форуму. До мережі входить 40 організацій, в тому числі МВО «СВІТ-Україна».

З 15 березня починається набір учасників в літні проекти, зараз в міжнародній базі даних вже більше 580 проектів по всьому світу, і вона постійно поповнюється.

Міжнародні волонтерські проекти тривають в середньому 2-3 тижні, і збирають 10-15 учасників. Умови проживання досить прості, волонтери готують самостійно, разом проводять вільний час. Проекти відкриті для всіх, незалежно від віку, навичок та кваліфікації. В проекті однаково важлива робота і практичні результати, як і спілкування між учасниками з різних країн – що сприяє кращому розумінню власної культури та інших культур, подоланню стереотипів.

Волонтерське літо 2010 має свою родзинку – СВІТ святкує 10-річний ювілей, а Service Civil International (Міжнародна Громадянська Служба) – 90 років з моменту заснування та проведення першого міжнародного волонтерського табору. У зв’язку з цим оголошується конкурс фотографій серед учасників волонтерських таборів – як в Україні, так і за кордоном. Підсумки конкурсу буде підведено протягом традиційної осінньої ярмарки волонтерства Octoberfest, яку СВІТ традиційно проводить в жовтні. Також фотографії будуть представлені на міжнародному семінарі «Кухня міжнародного волонтерства», який ми будемо проводити також восени 2010 року, і в якому візьмуть участь близько 40 представників мережі Service Civil International з різних країн Європи.

Фотографії можуть надсилати всі учасники волонтерських проектів SCI 2010 року, кінцевий термін – 30 вересня. Фотографії можуть бути присвячені будь-яким аспектам міжнародного волонтерського проекту – роботі, міжкультурному обміну, місцевому проекту, міжнародній групі, чому ти навчився протягом проекту, тощо. Три найкращі фотографії – переможці конкурсу – отримають приз у (особливі умови участі в міжнародних проектах та молодіжних обмінах), 15 найкращих фото отримають приємні сюрпризи від МВО «СВІТ-Україна». Фотографії можуть бути кольорові, або чорно-білі. Мінімальне розрішення - 640x480 пикселей, формат – jpg.

Фотографії треба надсилати на адресу: outgoing@svit-ukraine.org

Для участі в міжнародному волонтерському проекті - зареєструйся, обери цікаві для тебе проекти та подавай заявку.

Додаткова інформація:

МВО «СВІТ-Україна»
www.svit-ukraine.org
http://vkontakte.ru/club6097205
www.workcamps.info/ua.htm - міжнародна база даних волонтерських проектів
e-mail: outgoing@svit-ukraine.org

Джерело: Громадський простір