24 мая 2012 г.

Презентація освітньої діяльності BIZ в Міністерстві освіти і науки України

Громадська рада керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин розглянула питання щодо проведення всеукраїнських олімпіад з мов національних меншин
Днями відбулося чергове засідання Громадської ради керівників освітніх програм громадських об’єднань національних меншин при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту.


У засіданні взяли участь члени ради, педагогічні працівники, спеціалісти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти. Вів засідання голова ради А. І. Монастирський.


На засіданні розглянуто наступні питання:

1. Про видання програм і підручників для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням і вивченням мов національних меншин України, розроблених на основі нових Державних стандартів початкової загальної освіти та базової і повної загальної середньої освіти.

2. Про освітню діяльність освітньо-інформаційного центру етнічних німців України «BIZ».

3. Про реалізацію культурно-освітніх проектів Вірменського товариства культурних зв’язків «АОКС».

4. Про проведення Всеукраїнських олімпіад з мов національних меншин України.

Під час обговорення першого питання члени Ради підтримали пропозицію щодо необхідності видання підручників з болгарської, гагаузької мов та мови іврит, які раніше не видавалися в Україні та стали переможцями всеукраїнського конкурсу підручників.

З другого та третього питань рада взяла до відома представлену інформацію та вирішила надіслати її громадським організаціям національних меншин для врахування позитивного досвіду в своїй роботі.


Громадська рада також повторно прийняла рішення звернутися до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з проханням започаткувати проведення на державному рівні всеукраїнських олімпіад з мов національних меншин України.

На засіданні ради презентовано новий посібник з історії для учнів «Разом на одній землі. Історія України багатокультурна».

Джерело: Міністерство Освіти і науки, Молоді та Спорту України