6 июл. 2011 г.

Німеччина надає сприяння українським неурядовим організаціям у розмірі майже 100 тисяч євро

29 червня Посол Німеччини д-р Ганс-Юрґен Гаймзьот підписав договори сприяння на загальну суму у розмірі майже 100 тисяч євро з п’ятьма українськими неурядовими організаціями.

Отже, Німеччина підтримає такі проекти в Україні:

- Через „Інститут розвитку регіональної преси” має бути надана підтримка пресі в Україні. Проект орієнтований на журналістів. Їм надаються поради, яким чином вони ефективно можуть отримати інформацію, а також як їм уникати утисків їхніх прав при виконанні своєї роботи.

- „Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів” отримає сприяння в своєму проекті „Зміцнення громадянського контролю над діяльністю правоохоронних органів”.

- Підтримано буде також проект Донецької громадської організації „Альянс” „Рівноправність жінок: Донецьк”. Цей проект ставить собі за мету привернути увагу осіб, уповноважених приймати рішення, представників ЗМІ та молодих політиків до становища жінок в Україні. Водночас через проект має бути створена мережа осіб, що виступають за рівноправ’я між чоловіками і жінками.

- Німецько-Польсько-Українське Товариство знову отримає підтримку для проекту „Захист дітей (Our Kids)”. Завдяки цьому проекту допомогу дістануть діти з проблемних сімей і діти-сироти.

- Український центр вивчення історії Голокостухоче провести підвищення кваліфікації 15 українських викладачів історії у „Будинку Ванзейської конференції", що у Берліні. І на цей проект Німеччина також виділить фінансове сприяння.

У такий спосіб Німеччина підтримує неурядові організації, які виявляють активність у доволі суттєвих галузях прав людини: свобода преси, сприяння жінкам, захист дітей, контроль за правоохоронними органами, а також опрацювання Голокосту.

Таким чином, Німеччина і цього року продовжує надавати сприяння проектам у галузі прав людини в Україні. У 2009 році німецька підтримка становила прибл. 120 тисяч євро, а у 2010 році Німеччина посприяла чотирьом проектам у галузі прав людини на загальну суму у розмірі 104 тисячі євро.

Джерело: Посольство Федеративної Республіки Німеччина Київ