10 мая 2011 г.

Міжнародний обмін в Польщі для любителів театру

Запрошуємо українську молодь взяти участь у німецько-українсько-польському театральному молодіжному обміні “In a Different World”, що відбудеться у Мотичу Лешному біля Любліну (Польща) з 18 по 26 липня 2011 року. Головним елементом проекту буде популярний метод “LARP”.

“LARP” – це англійська абревіація, що означає рольові ігри, під час яких учасники грають свої ролі через діяльність, а не слова. Сама гра нагадує драматичну виставу, у якій гравці отримують ролі, а сценарій та сценографія контролюється людиною, яка називається Майстер Гри. Сценарій є відправною точкою, адже сюжет створюється гравцями шляхом залучення їх до взаємодії та прийняття рішень. Кожен гравець отримує інформацію, яка є відомою тільки для його/її героя, включаючи різні зв’язки між героями у грі та особисті цілі. Кожен отримує опис місця, в якому будуть відбуватися події, у тому числі і опис ситуацій, в якій вони знаходяться. Потім гравці грають свої ролі, намагаючись поводитись, як їх герої у специфічних ситуаціях.

Протягом 9-денного молодіжного проекту учасники навчаться основам LARP, підготують та розіграють гру. У програмі також заплановані воркшопи з боді-арту та подорож до Замостя та Любліна. Люблін є найбільшим містом на схід від річки Вісла та має вражаюче «старе місто» з багатьма культурними атракціями. Замостя – це маленьке місто, побудоване у стилі італійського ренесансу. Завдяки своїй дивовижній архітектурі Замостя занесене до списку світової спадщини UNESCO.

Умови проживання: Молодіжний центр Мотитш Лещьни, кімнати по 3-5 осіб.
Умови участі у тренінговому курсі:
Учасники: суспільно-активна молодь віком від 18 до 26 років.
Вимоги: зацікавленість в участі, знання англійської мови.
За рахунок проекту: проживання, харчування та участь у всіх заходах.
За рахунок учасників: проїзд до м. Люблін та назад; оформлення страховки; витрати пов’язані з оформленням візи; адміністративний внесок – 45 євро.
Учасники будуть відібрані на основі анкетування. Для участі, необхідно заповнити анкету.
Останній термін подання анкет – 25 травня 2011 року.

Джерело: Громадський Простір