31 авг. 2010 г.

День пам’яті у Львові

28 серпня члени Львівської обласної німецької організації «Дойче юґенд» з батьками та сеньйорами зібралися біля пам’ятника жертвам комуністичних репресій для вшанування пам’яті про депортованих 69 років тому німців.

Коротку сумну урочистість молитвою і духовною промовою відкрив отець Олег від Римо-Католицької Церкви.

Виголошуючи промову, голова ЛОНМО «Дойче юґенд» Андрій Скіп зокрема зазначив: «Ми не можемо забувати про ці болючі сторінки нашої історії… а пам’ять про це дає підставу стверджувати, що ми – молоде покоління зробимо все для того, аби ці трагічні події ніколи не повторилися в нашій з Вами історії! Ми будемо гідними представниками нашої нації, продовжуватимемо плекати нашу мову, звичаї та традиції і виховуватимемо достойно наших дітей.

Від сеньйоренклубу Лємберґ виступила пані Лія Зальф, а після покладання дубового вінку до пам’ятника, молодь запросила сеньйорів на горнятко чаю до молодіжного центру, де представники старшого покоління німців розповіли про історії своїх родин, ми мали змогу розпитати їх як першоджерело та обмінятися думками.

Ми щиро вдячні їм за це, адже для нас дуже важливим є осмислення того, який страшні знущання змушені були пережити наші бабусі і дідусі і які щасливі ми, що живемо в мирний час.

МГО "Німецька молодь", Львів
E-mail: dj_lviv@ukr.net