13 авг. 2010 г.

Міжнародний молодіжний обмін «Волонтерство – громадянство в дії»: набір учасників з України

Волонтери, молодіжні лідери та представники громадських організацій запрошуються до участі у міжнародному молодіжному обміні «Волонтерство – громадянство в дії». Він відбудеться 15-26 вересня 2010 року в Криму на мисі Тарханкут, Україна. Проект реалізується за підтримки програми Європейського Союзу «Молодь в дії».

Метою проекту є руйнування стереотипів щодо діяльності волонтерів, налагодження міжнародного спілкування між молоддю з різних країн, з’ясування основних принципів роботи волонтерів та популяризація волонтерського руху в країнах Європи.

Завдання проекту:

* підвищити рівень обізнаності суспільства про волонтерський рух;
* розглянути, наскільки волонтерство на сьогодні популярне;
* з’ясувати, які теми найчастіше піднімають волонтери;
* популяризувати волонтерський рух через створення спеціального фільму.

Під час молодіжного обміну будуть використані неформальні методи освіти, інтерактивні вправи, а також передбачені дискусії, обговорення, майстер-класи, міжнародне та міжкультурне спілкування, національні вечори та екскурсії.

Участь у міжнародному молодіжному обміні візьме молодь з чотирьох країн Європи: України, Німеччини, Чеської Республіки та Грузії. Організатори запрошують молодь з України подавати заявки!

Хто може брати учать: молодіжні лідери, волонтери та молодіжні працівники віком 18-30 років, які добре володіють англійською мовою та мають досвід роботи у волонтерському русі або мотивовані займатися волонтерством.

Дата проведення: 15-26 вересня 2010 року.

Місце проведення: АР Крим, мис Тарханкут, Україна.

Робоча мова: англійська.

Організатори забезпечують: харчування, проживання, участь у творчих майстернях, необхідні матеріали та обладнання, а також оплачують 70% проїзду.

За рахунок учасників: 30% оплата проїзду та 100 грн. реєстраційний внесок.

Як подати заявку: бажаючі взяти участь, будь ласка, до 25 серпня 2010 року включно заповніть он-лайн анкету. Оскільки кількість місць обмежена, відбір учасників буде відбуватись на конкурсній основі.

Організатори: СМГО «Центр європейських ініціатив» (www.eu.sumy.ua).

Джерело: Громадський простір