26 февр. 2010 г.

РИЦ Николаев: Совещание руководителей Николаевского РИЦ

С 12.02.2010г. по 14.02.2010г. на базе санатория-профилактория «Ингул», г. Николаев при финансовой поддержке БФ «Общество Развития» состоялось совещание руководителей немецких общественных организаций Николаевского регионального информационного центра (РИЦ).

В ходе совещания были рассмотрены следующие вопросы:

• Участники совещания-семинара представляли проведенную за 2009г. работу, вместе обсуждали возникшие проблемы и делились опытом их решения.

• Подведение итогов работы IV-го Съезда немцев Украины. Обсуждение целей, задач и перспектив работы организаций.

• Обсуждение анализа деятельности Центров Встреч. Были рассмотрены и обсуждены такие понятия, как критерии эффективности организации, имиджевая политика общественной организации, технология и организация проведения мероприятий и проектов. Использование стрелки планирования в работе.

• Определение и распределение квот на отдых детей, молодежи и пожилых людей немецких организаций Николаевского РИЦ на 2010г.

• Обсуждение запланированных мероприятий, посвященных 10-летию реализации социальной программы отдыха, реабилитации, обмена опытом пожилых людей немецкой национальности (12-24 апреля 2010г.) с участием всех организаций Николаевского РИЦ.

• Рассмотрение реализации проектов, планируемых к проведению Николаевским РИЦ и Николаевским областным ЦНК в 2010г.

Информацию предоставил руководитель Николаевского областного центра немецкой культуры Дмитрий Цегельный.

Читать дальше......

Mіжнародний конкурс творів SWPS (Warsaw) для учнів випускних класів

Учасниками можуть стати учні випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів, ліцеїв, гімназій. Тема твору: "Зробити кар'єру – за кордоном чи у рідній країні".

На початку травня автори трьох найкращих робіт отримають від організатора цінні призи:
· за перше місце – netbook і право на 50% знижку від повної вартості навчання;
· за друге - мобільний телефон і право на 40% знижку від повної вартості навчання;
· за третє - iPod і право на 30% знижку від повної вартості навчання.


Як взяти участь у конкурсі:

1) До 15 квітня 2010 року на адрес організаторів конкурсу, необхідно надіслати конкурсну роботу на польській чи російській мові. Твори мають бути акуратно надруковані чи написані від руки каліграфічним почерком. Об'єм твору має складати не більше 4 сторінок.

2) У темі листа необхідно вказати "Mіжнародний конкурс творів SWPS" і факультет, на якому Ви хотіли би навчатися у SWPS.

Не забудьте вказати прізвище, ім'я, зворотню адресу і контактний телефон, а також номер і адресу школи.

Про результати конкурсу оргкомітет повідомить всім учасникам, а також оголосить імена переможців на сайті

Всi питання, що пов'язані з участю у конкурсі, ви можете поставити на leonid.markusyk@swps.edu.pl чи по телефону: +48 604 947 038

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Програма малих грантів Світового банку 2010

Світовий банк в Україні оголошує Програму малих грантів на 2010 рік, яка використовується для доповнення програм Банку, спрямованих на посилення співпраці та взаємодії між різними партнерами та на забезпечення можливостей прямої співпраці Банку з організаціями громадянського суспільства.


У центрі уваги ПМГ для України на цей рік буде вдосконалення державного управління шляхом посилення ролі громадянського суспільства, зокрема, в поліпшенні надання послуг і в підвищенні підзвітності органів державної влади.

У рамках цієї ширшої теми ПМГ зосередиться на підтримці заходів громадянського суспільства, які стосуються вирішення проблем підзвітності перед суспільством у сфері охорони здоров’я та житлово-комунальних послуг.

Україна отримує незмінно низьку оцінку в сприйнятті населенням якості послуг охорони здоров’я та житлово-комунального сектора. Послуги в обох вказаних секторах надаються на місцевому рівні, і можна сподіватися, що надання підтримки невеликим організаціям громадянського суспільства (які буде визначено в ПМГ), які працюють на місцевому рівні, дасть відчутну користь безпосередньо місцевим громадам.

Хто може подавати заявки на участь у ПМГ?
Подати заявку на отримання гранту може будь-яка організація громадянського суспільства, яка займається діяльністю, пов’язаною з підзвітністю перед суспільством. Перевага під час відбору для надання підтримки в рамках ПМГ надаватиметься неприбутковим і неурядовим організаціям та тим установам, що не належать до навчальних і наукових.

Яким видам заходів надається підтримка?
Заходи з організації семінарів, занять, присвячених певним питанням, інформаційних кампаній та створення інноваційних мереж, які сприятимуть залученню громадськості, посиленню потенціалу, підвищенню обізнаності з відповідними питаннями або впливатимуть на ухвалення відповідних рішень чи на надання послуг населенню розглядаються як прийнятні для виділення фінансування у рамках ПМГ.

Яким видам заходів не надається підтримка?

У рамках програми малих грантів не можна фінансувати: наукові й дослідницькі програми, офіційні навчальні програми, операційні проекти, обладнання, будівництво споруд, стипендії, програми стажування, накладні витрати, такі як орендна плата, поточне утримання або витратні матеріали для головної установи та заробітна плата штатних працівників; фінансування не надається також окремим особам, які подають заявки від власного імені, або неюридичним особам.

Суми грантів і тривалість проекту
Рекомендується, щоб суми грантів були в межах від 3000 до 5000 доларів США. Крім того, рекомендується, щоб внесок у формі грантів становив 50% присудженої суми. Можливою є як готівкова, так і натуральна форма, як-от: час праці та робоча площа.

Одержувачі грантів повинні планувати завершення всієї роботи не пізніше, ніж через рік після дати присудження гранту.

Як подавати заявки на участь у ПМГ?
Заявка, заповнена українською мовою та резюме проекту англійською мовою слід надіслати в електронному вигляді на таку адресу: ukraine@worldbank.org
із заголовком «Small Grants Program 2010».

Кінцева дата подання заявок – 9 квітня 2010 року

Детальнішу інформацію можна отримати в Дмитра Деркача, Керівник служби зв’язків з громадськістю Представництва Світового банку в Україні, або в Юлії Юрової, Координатора інформаційних програм: № тел.: (044) 490-66-71/72/73.

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Європейська Літня Школа 2010 у Празі


Розпочинається прийом заявок на участь у 8-й щорічній «Європейській Літній Школі 2010», що відбудеться з 10 по 20 липня 2010 року у Празі. Дана програма організована за підтримки «EUROPEUM Institute for European Policy».

“Європейська Літня Школа 2010», із цьогорічною темою «Центральна Європа у ЄС – після Лісабонської угоди», зосередить свою увагу на досягненнях у Європейській інтеграції після підписання договору реформування, що набрав чинності у грудні 2009року. Даний курс зробить акцент на особливих ситуаціях держав Центральної Європи (Чеська Республіка, Польща, Угорщина, Республіка Словаччина) та намагатиметься дати відповідь на дискусійні питання.


До участі у літній школі запрошуються студенти, які вивчають: європейські студії, політологію, соціологію, гуманітарні науки, журналістику та зацікавлені у політичній, економічній ситуації Центральної Європи.

Останній термін подання заявок – 17 травня 2010 року.

Більш детальну інформацію ви можете знайти на сайті "Європейської Літньої Школи 2010".

Контакти:

EUROPEUM Institute for European Policy
Rytířská 31, CZ-110 00 Praha 1
Tel: +420 221.610.207
Fax: +420 221.610.204
E-mail: ess2010@europeum.org
www.europeum.org/ess2010

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

19 февр. 2010 г.

Молоді німці та поляки приїдуть до України "з Європою в чемодані"

Навесні в Україні стартує проект німецьких недержавних фондів «Європа в чемодані». Молодь з Німеччини та Польщі подорожуватиме українськими регіонами та розповідатиме одноліткам про перспективи України в Євросоюзі.

Міжнародна делегація, де буде і українська молодь, відвідуватиме університети, громадські організації, молодіжні клуби, аби подискутувати про майбутнє Європи та визначити роль України в європейському діалозі. Інтерес до проекту надзвичайний, констатують організатори з українського представництва Фонду Конрада Аденауера.


Поїздки Україною почнуться з березня, але вже заявок від молодих експертів на участь у міжнародних дискусіях надійшло так багато, що організатори не знають, як всім зарадити. Керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе вважає, що українським молодим людям буде легше порозумітися саме з однолітками та розпитати у них про Євросоюз і перспективи України приєднатися до нього.

«Українська молодь дуже цікавиться Європою та хоче орієнтуватися у відносинах України та ЄС. Вони потребують конкретної інформації. У них буде можливість поставити актуальні запитання»,- зауважив Ланге.

Подібні дискусії Фонд Конрада Аденауера, Фонд Роберта Боша, Європейська Академія Берліна та Польська Фундація Роберта Шумана вже проводили в Україні протягом останніх двох років. Тоді німецькі та польські експерти розповідали студентам про ЄС на Сході та у центрі України. Зараз європейська молодь має намір об’їхати всі українські регіони.

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

Молоді німці та поляки приїдуть до України "з Європою в чемодані"

Навесні в Україні стартує проект німецьких недержавних фондів «Європа в чемодані». Молодь з Німеччини та Польщі подорожуватиме українськими регіонами та розповідатиме одноліткам про перспективи України в Євросоюзі.

Міжнародна делегація, де буде і українська молодь, відвідуватиме університети, громадські організації, молодіжні клуби, аби подискутувати про майбутнє Європи та визначити роль України в європейському діалозі. Інтерес до проекту надзвичайний, констатують організатори з українського представництва Фонду Конрада Аденауера.


Поїздки Україною почнуться з березня, але вже заявок від молодих експертів на участь у міжнародних дискусіях надійшло так багато, що організатори не знають, як всім зарадити. Керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе вважає, що українським молодим людям буде легше порозумітися саме з однолітками та розпитати у них про Євросоюз і перспективи України приєднатися до нього.

«Українська молодь дуже цікавиться Європою та хоче орієнтуватися у відносинах України та ЄС. Вони потребують конкретної інформації. У них буде можливість поставити актуальні запитання»,- зауважив Ланге.

Подібні дискусії Фонд Конрада Аденауера, Фонд Роберта Боша, Європейська Академія Берліна та Польська Фундація Роберта Шумана вже проводили в Україні протягом останніх двох років. Тоді німецькі та польські експерти розповідали студентам про ЄС на Сході та у центрі України. Зараз європейська молодь має намір об’їхати всі українські регіони.

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

Нові конкурси Європейської програми МФВ

Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження" оголошує шість нових конкурсів.

1. “Європейська ідентичність України”

Мета конкурсу: підвищити обізнаність щодо історико-культурної приналежності України, її окремих регіонів та міст до Європи.

У рамках конкурсу буде підтримано проектні пропозиції, що передбачають здійснення досліджень, видання публікацій, виготовлення та поширення фільмів, проведення заходів з підвищення обізнаності щодо історичних, культурних та людських зв’язків України, її окремих регіонів та міст з Європою.

Учасники конкурсу: громадські організації, вищі навчальні заклади, музеї та інші заклади культури, видавництва, продакшн-студії та телеканали з будь-яких регіонів України.


Максимальний розмір очікуваного від МФВ гранту: 96 000 грн.
Загальний бюджет конкурсу: 480 000 грн.
Кінцевий термін подання проектних пропозицій: 29 березня 2010 р.

Детальні умови та аплікаційна форма конкурсу


2. “Проведення науково-практичних конференцій з актуальних питань європейської інтеграції України”

Мета конкурсу: проведення міжнародних науково-практичних конференцій на базі вищих навчальних закладів України з метою розвитку академічного дискурсу з питань європейської інтеграції України, орієнтованого на актуальні практичні питання відносин Україна – ЄС.

Учасники: Вищі навчальні заклади та громадські неприбуткові організації

Максимальний розмір очікуваного гранту: 80 000 грн.
Бюджет конкурсу становить 320 000 грн.
Останній термін подання проектів: 29 березня 2010 року.

Детальні умови та аплікаційна форма конкурсу


3. Тендер “Проведення Школи європейської інтеграції для лідерів громадянського суспільства України”

Мета тендеру: підвищити спроможність представників різних сегментів громадянського суспільства України використовувати можливості європейської інтеграції для просування реформ, впровадження європейських стандартів та успішних громадських практик шляхом проведення регулярних Шкіл європейської інтеграції для лідерів громадянського суспільства. У рамках цього тендеру буде підтримано одна проектна пропозиція з проведення пілотної Школи.

Учасники: Громадські організації

Максимальний розмір очікуваного гранту: 160 000 грн.
Останній термін подання проектів: 11 травня 2010 року.

Детальні умови та аплікаційна форма конкурсу

4. Конкурс “Видання вітчизняної літератури з європейської та євроатлантичної інтеграції” (за сприяння програми "Соціальний капітал та академічні публікації")

Мета конкурсу: видання та перевидання українських підручників, посібників, брошур, хрестоматій (збірки текстів) з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Учасники конкурсу: видавництва, громадські організації, освітні заклади.

Загальний бюджет конкурсу – 120 000 грн.
Кінцевий термін подання проектних пропозицій: 17 травня 2010 року.

Детальні умови та аплікаційна форма конкурсу


5. Конкурс “Переклад українською мовою іноземної літератури з європейської інтеграції та посткомуністичної трансформації" (за сприяння програми "Соціальний капітал та академічні публікації")

Мета конкурсу: видання українською мовою (вперше) сучасної наукової літератури з європейської інтеграції, посткомуністичної трансформації в країнах Центрально-Східної Європи, а також процесів державотворення в Україні.

Учасники конкурсу: видавництва.

Загальний бюджет конкурсу – 120 000 грн.
Останній термін подання проектів: 17 травня 2010 року.

Детальні умови та аплікаційна форма конкурсу

6. “Розвиток співпраці аналітичних центрів України та країн Західної Європи”

Мета конкурсу: встановлення зв’язків/ співпраці між аналітичними центрами України та країн Західної Європи для збільшення присутності української експертної думки у країнах Західної Європи.

У рамках конкурсу будуть підтримані проектні пропозиції, які передбачатимуть спільну діяльність аналітичних центрів України та країн Західної Європи щодо:
- здійснення спільних аналітичних досліджень на актуальні теми відносин Україна – ЄС та модернізації різних соціально-політичних сфер України;
- видання результатів спільного дослідження;
- широке представлення результатів дослідження у країні-партнерові.

Учасники конкурсу: незалежні аналітичні центри України.

Максимальний розмір очікуваного від МФВ гранту: 160 000 грн.
Бюджет конкурсу становить 640 000 грн..
Кінцевий термін подання проектів: 28 червня 2010 р.

Детальні умови та аплікаційна форма конкурсу

Джерело: Громадський простір


Читать дальше......

Освітні семінари про навчання за кордоном


Тур Unistudy містами України – освітні семінари про навчання за кордоном - триватиме 15-28 березня і охопить міста - Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Івано-Франківськ, Львів.

З 15 по 28 березня 2010 року Ви маєте змогу відвідати наші семінари і дізнатися основну інформацію про навчання за кордоном – про міжнародні стипендійні програми.


Семінар складатиметься з двох частин:

Під час першої Ви дізнаєтесь:

- Якими бувають міжнародні стипендійні програми
- Які програми відкриті саме для української молоді
- Які стипендії надають різні країни
- На що звертати увагу під час пошуку програми
- Які тести необхідні для навчання за кордоном
- Де можна знайти інформацію про різні програми

Друга частина присвячена аплікаційним документам:

- Які документи необхідно подавати для участі в міжнародних освітніх програмах
- На що звернути увагу при підготовці пакету документів
- Як написати успішний мотиваційний лист чи есе
- Нюанси підготовки інших документів: транскрипту, рекомендаційних листів, CV тощо.

Семінари будуть цікаві:

- Студентам на будь-якому етапі навчання
- Нещодавним випускникам внз, що хочуть продовжити навчання за кордном
- Молодим спеціалістам, що бажають здобути закордонний досвід
- Молодим дослідникам, що бажають вдосконалити себе на міжнародному рівні

Семінари проводитимуть:

• Олеся Сторожук – керівник та головний редактор Unistudy

• Олена Бойцун – економіст-міжнародник, викладач, стипендіатка престижних міжнародних програм Oxford Chevening Fellowship, DAAD, Robert Bosch Stiftung та інших (Великобританія, Німеччина, Нідерланди, Китай тощо), автор книги “В Оксфорді”

• Костянтин Яковлєв – учасник міжнародної програми обміну студентів UGRAD 2007-08, випускник школи лідерів неформальної освіти, дебатер, журналіст, волонтер. Експерт з написання академічних есеїв та публічних виступів. Людина з активною життєвою позицією, що полюбляє нові знайомства та пригоди.

• Сашко Петрянич – учасник близько 40 міжнародних освітніх програм, громадський активіст, студентський лідер, волонтер

Дати:

15-19 березня – Харків, Донецьк, Дніпропетровськ
22-26 березня – Одеса, Івано-Франківськ, Львів

Місця проведення: Місце та час семінарів (це буде друга половина дня, на базі університетів) по містах буде повідомлено згодом.

Умови участі: семінари відкриті для всіх охочих, вхід безкоштовний, однак необхідна попередня реєстрація на сайті

Слідкуйте за оновленням інформації про семінари на сайті www.unistudy.org.ua

Контактна особа:

Олеся Сторожук
univer.list@gmail.com
+38 066 310 31 33

Організаційний партнер проекту – локальні комітети молодіжної організації AIESEC-Україна.

Джерело: Громадський простір


Читать дальше......

16 февр. 2010 г.

Зимний молодежный лагерь 2010

«Больше знаний! Больше умений! Больше будущего!». Под таким лозунгом 2 февраля 2010 года по инициативе Всеукраинского Объединения «Немецкая молодежь в Украине» и Организации «Чинадиевское общество немцев» в Закарпатской области стартовал ежегодный Зимний молодёжный лагерь с изучением немецкого языка Winterlager 2010.

Целью проведения данного проекта является активизация деятельности молодёжных организаций для налаживания немецко-украинских взаимоотношений в сфере молодёжной работы. Участниками проекта стали активные молодые люди со всей Украины. Отбор участников проходил на конкурсной основе. Основными критериями отбора участников являлись: знание немецкого языка, активная работа в молодежной организации и желание наладить партнерские отношения между украинской и немецкой молодежью.

В результате проведения лагеря участники улучшат знания немецкого языка, поделятся профессиональным опытом и получат импульс для дальнейшей работы над совместными проектами.

Проект реализуется при поддержке БФ «Общество развития» г. Одесса и Гете-Института Украины, г. Киев. Подобные проекты проводятся с целью поддержки немецкого меньшинства в Украине, популяризации немецкого языка и культуры, а так же развития и укрепления немецко-украинских взаимоотношений.

Почетным гостем проекта стала координатор по молодежной работе БФ «Общества Развития» г.Одесса - Татьяна Бальцер. На вопрос, почему немецкая сторона осуществляет финансирование данного проекта, она отметила: «В рамках программы поддержки немецкого сообщества в Украине БФ «Общество Развития» финансирует проект Зимнего лагеря, поскольку он объединяет активную молодежь. Молодежь – это наше будущее и мы уверены в том, что Зимний лагерь способствует рождению новых идей и повышает популярность немецкого языка и культуры, так как языковые занятия проводят ассистенты из Германии».

Источник: Всеукраинское Объединение «Немецкая молодежь в Украине»

Читать дальше......

11 февр. 2010 г.

Тренінг «Громадська експертиза - ефективний інструмент громадського контролю»

Інформаційно-правовий центр «Наше право» запрошує громадських активістів до участі у навчальному тренінгу «Громадська експертиза - ефективний інструмент громадського контролю», який відбудеться 6 березня 2010 року у Львові.

В рамках навчального тренінгу учасники здобудуть знання та навики щодо поняття, предмету і мети проведення громадської експертизи діяльності місцевих державних адміністрацій та інших органів виконавчої влади, особливостей складення запитів про проведення експертизи та підготовки експертних висновків і рекомендацій, механізмів адміністративного та судового оскарження бездіяльності органів і посадових осіб у проведенні громадської експертизи.

Навчання проводитимуть досвідчені тренери, працівники судових органів, юристи-практики.

Формат тренінгу: інтерактивний тренінг із використання активних методик та практичних кейсів. Тривалість навчання – один день.

До участі запрошуються громадські активісти, представники локальних громадських організацій і органів самоорганізації населення. Перевага надаватиметься представникам організацій, які поширюють свою діяльність на територію окремої області, міста чи району.

Для участі у тренінгу претендентам необхідно надіслати резюме та мотиваційний лист на адресу електронної пошти центру: nashepravo@gmail.com до 26.02.2010 р.

У мотиваційному листі необхідно вказати досвід професійної роботи претендента, а також обґрунтувати потребу в удосконаленні знань у сфері особливостей проведення громадської експертизи.

Запрошення для участі у тренінгу будуть надіслані не пізніше 01.03.2010 р.

Контактна інформація:
Інформаційно-правовий центр “Наше право”,
e-mail: nashepravo@gmail.com, тел./факс: 0(32) 236-70-49

Читать дальше......

10 февр. 2010 г.

Конкурс бизнес-планов 2010 в Одессе


ВНИМАНИЕ! ОБЪЯВЛЕН КОНКУРС БИЗНЕС-ПЛАНОВ 2010 В ОДЕССЕ
У Вас есть бизнес-идея? И Вы хотите ее быстро и успешно реализовать на рынке?

Тогда принимайте участие в конкурсе бизнес-планов 2010 и выигрывайте 5000 Евро для начального капитала.

Даже если Вы не займете первое место – Вы в любом случае будете в выигрыше!


- Hаши эксперты из Германии обучат Вас методу написания бизнес-плана по международным критериям.
- Вы получите индивидуальные консультации наших специалистов и они покажут Вам самый успешный путь вывода Вашей продукции на рынок.
- Вам будет передан инструмент, с помощью которого Вы можете воплотить Вашу идею в жизнь и убедить инвесторов, чтобы Ваш бизнес-план профинансировали.

ПРОГРАММА КОНКУРСА БИЗНЕС-ПЛАНОВ 2010
Мы ищем студентов, выпускников ВУЗов, научных сотрудников и профессоров, предпринимателей и их сотрудников, изобретателей и разработчиков инновативных идей, а также каждый, у кого есть бизнес-идея, может принять участие в конкурсе.

Мы поддерживаем инновативные идеи из любой отрасли, которая при создании собственного предприятия может быть выведена на рынок.

Мы предлагаем Вам профессиональную консультацию наших экономических экспертов и советников, экономическое Know-how и контакты с инвесторами

Мы награждаем самый лучший бизнес-план премией в размере 5000 евро как стартовый капитал.

Программа
С 16 по 18 марта: базовай семинар „Бизнес-план, часть I, Executive Summary”, составление Executive Summaries как домашняя работа

С 22 по 24 апреля: Презентация Executive Summaries и разработка бизнес-плана, часть II

С 10 по 12 июня: первый коучинг, который проводят представители фирмы Buchanan Industrial Technologies и г-н Кристиан фон Сидов, в завершении семинары, круглый стол и crash-курсы.
Программа следующих встреч будет объявлена дополнительно!

До 31 декабря 2010: сдача бизнес-планов в «ООО» УБМТ; жюри оценивает бизнес-планы

Май 2011: после конкурса обеспечивает Украинско-немецкий клуб экономических экспертов регулярные встречи с инвесторами.

Регистрация: Кокурс бизнес-планов 2008 в Одессе

Украинско-Баварский Менеджмент Тренингцентр (ООО «УБМТ»)
ул. Успенская 60 оф.2
Одесса
Тел.: 048/ 777 0696; 715 01 21
E-Mail: admin@mba.odessa.ua

Источник: Баварский дом, Одесса http://www.bayernhaus.com.ua/?idr=16&id=212

Читать дальше......

Полезная информация для выпускников 9-х классов

БФ "Общество Развития" уже давно сотрудничает с Одесским национальным политехническим университетом, а в частности с Немецким техническим факультетом.

Университет предоставил БФ "Общество Развития" информацию о партнерских учебных заведениях, в которые могут поступить выпускники 9-х классов, с тем, чтобы по окончании перевестись в политехнический университет на второй курс без экзаменов (в некоторых случаях - по прохождении собеседования) на бюджетные места. В случае поступления в колледж/техникум, студентам нет необходимости проходить Независимое тестирование.

Список учебных заведений:

1. Новокаховский политехнический колледж.

Специальности: Экономика предприятий, Бухгалтерский учет, Комерческая деятельность, Разработка програмного обеспечения, Технология обработки материалов на станках и автоматических линиях, Производство электрических машин и аппаратов, Монтаж и эксплуатация электрооборудования предприятий и гражданских сооружений, Обслуживание и ремонт электрооборудования автомобилей и тракторов.

Адрес: 74900, г. Новая Каховка, ул. Первомайская, 30
тел. 78873, 79906
Электронный адрес: nkemt@ukrpost.ua
www.nkpk.ks.ua

2. Одесский автомобильно-дорожный колледж

Специальности: Обслуживание и ремонт автомобилей и двигателей, Строительство, эксплуатация и ремонт автомобильных дорог и аэродромов, Эксплуатация и ремонт подъемно-транспортных, строительных, дорожных машин и оборудования, Бухгалтерский учет, Экономика предприятий, Производство автомобилей и тракторов, Организация перевозок и управления в автотранспорте, Инструментальное производство.

Адрес: г. Одесса, ул. Тираспольская 6
тел. 048 726 5858
факс 048 777 9722
Электронный адрес: oadt@ukr.net

3. Одесский станкостроительный техникум

Адрес: г. Одесса, ул. Академика Королева 5/2
Тел.: (048) 734 7917, 734 7916, 734 7918

4. Херсонский политехнический колледж

Специальности: Разработка програмного обеспечения, Обслуживание комьютерных систем и сетей, Производство двигателей, Технология обработки материалов на станках и автоматических линиях, Монтаж и эксплуатация электрооборудования преприятий и гражданский сооружений, Обслуживание и ремонт автомобилей и двигателей, Экономика предприятий, Бухгалтерский учет, Деловодство

Адрес: г. Херсон, ул. Октября 23

Телефон: 0552 22-32-55
College@public.kherson.ua
www.college.ks.ua

5. Сервер, Одесский колледж компьютерных технологий

Специальности: Инженер-программист, Администратор компьютерных систем, Дизайнер,

Адрес: г. Одесса, ул. Польский спуск 1
Телефон: 048 777 9710
Факс: 048 777 9713
Электронный адрес: office@server.odessa.ua или server2007@ukr.net

http://www.server.odessa.ua/


Информация об Одесском национальном политехническим университете доступна на сайте: http://www.opu.ua/


Читать дальше......

8 февр. 2010 г.

Конкурс від Благодійного Фонду ООН


Заснований Генеральною Асамблеєю ООН Благодійний Фонд проти сучасних видів рабства має на меті надати через створені канали підтримки гуманітарну, юридичну та фінансову допомогу особам, що стали жертвами сучасних видів рабства. Кожного року Фонд надає фінансову підтримку НУО, для реалізації проектів, які направлені на запобігання найбільш жорстоких порушень прав людини (насильство, рабська праця, боргове ярмо, торгівля людьми, дитяча праця та рабство, примусова праця, примусове одруження). Благодійний Фонд розпочав набір пропозицій проектів, реалізація яких розпочнеться з 2011 року.


Першість у розподіленні грантів надається проектам:

- що мають на меті виявити основні причини рабства;
- забезпечать безпосередню медичну, психологічну, соціальну, юридичну, гуманітарну, освітню та інші види допомоги жертвам сучасних форм рабства;
- що поєднані із прибутковими генеруючими діяльностями;
- проекти повинні взяти до уваги потреби жертви у безпеці, навчанні, незалежності та реінтеграції у суспільство;
- проекти повинні вказати взаємозв’язок між сучасними видами рабства та людським стражданням, дискримінацією, соціальною нерівністю, бідністю, гендерною нерівністю та безробіттям.

У заповнених заявках важливе місце займають різноманітні тренінги на тему прав людини та проектного менеджменту.

Опікунська рада на щорічній сесії, що відбудеться у вересні 2010 року, повідомить про результати конкурсу. Гранти будуть надаватись в період з жовтня по грудень 2010 року, для реалізації проектів з 2011р.

Аплікаційні форми можна завантажити з веб-сайту OHCHR.

Останній термін подання заявок - 31 березня 2010 року.

Більш детальну інформацію ви можете знайти тут.

Контакти:

UNVFVS
OHCHR
Palais des Nations, CH-1211 Geneva 10, Switzerland.
тел.: (41-22) 928 9737
928 9314/Fax (41-22) 928 9010
ел.пошта: SlaveryFund@ohchr.org


Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

Триває конкурс "Ініціативи з громадського моніторингу процесу планування територій громад та використання земельних ресурсів"

Проект «Громадянська ініціатива на захист економічних та соціальних прав» («Плануємо Громадою») оголошує грантовий конкурс для підтримки громадських ініціатив у сфері здійснення контролю дій влади з питань планування територій, здійснення громадського впливу на процес прийняття рішень щодо містобудівної документації, місцевих правил забудови.

Мета конкурсу – надати підтримку ініціативам організацій громадянського суспільства, спрямованим на захист економічних та соціальних прав громадян в процесі планування територій, забезпечення участі громадськості в процесі вироблення місцевої політики у цій сфері та моніторинг дій влади з питань планування територій та використання земельних ресурсів.

Географія конкурсу. Конкурс розповсюджується лише на територію таких областей: Одеська, Хмельницька та Тернопільська.

Заявки від ОГС, що знаходяться поза межами зазначених областей, до розгляду прийматися не будуть.

До участі запрошуються: громадські, благодійні організації.

Тематичні пріоритети конкурсу.

Підтримка буде надаватися тим проектам, що передбачають:
- проведення громадського моніторингу планування території громад;
- здійснення громадського контролю за використанням земельних ресурсів громад;
- здійснення громадського впливу на процес прийняття рішень щодо містобудівної документації, місцевих правил забудови.

Максимальна сума гранту: 20 000 гривень

Кінцевий термін подання проектів – 22 лютого 2010 року.

Для участі у конкурсному відборі необхідно подати аплікаційну форму-заявку встановленого зразка у друкованій формі з належними додатками.

Зазначені документи необхідно надіслати в офіс Творчого центру ТЦК за адресою:
Творчий центр ТЦК
пр-т Бажана 30, к.8, Київ 02140

Документи мають надійти до 18:00 22 лютого 2010 р. Поштовий штемпель з датою відправки до уваги братися НЕ БУДЕ. Матеріали, надіслані факсом, електронною поштою або отримані після зазначеного вище терміну, розглядатися не будуть.

Електронну версію аплікаційної форми-заявки та додаткову інформацію можна отримати на сайті або звернувшись до контактної особи:
Роман Шутов ,
менеджер Проекту
тел. (044) 574 64 11/13, E-mail: shutov@ccc.kiev.ua

Додатки : Оголошення, інструкція та аплікаційна форма

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

18й Всесвітній Відкритий Простір про Відкритий Простір

Вже 18й раз відбуватиметься велике всесвітнє збіговисько фасилітаторів, спонсорів, прихільників та просто зацікавлених у технології Відкритий Простір. Цього разу таке збіговисько прийматиме Берлін.

Нагадаю, що у травні 2007 року все відбувалось у Києві http://www.open-space.in.ua/old/Brief%20report.html

Для того, аби зареєструватись для участі у Берлінському Всесвітньому Відкритому Просторі про Відкритий Простір необіхдно відвідати сайт http://boscop.org/events/508

Участь у події платна, але для тих, хто реєструватиметься раніше - вартість буде меншою. Також, зареєстрованим українським участникам можна буде спільно подумати про мінімізацію витрат на проїзд та перебування у Берліні.

Берлінські організатори зі свого боку пропонують багато можливостей забезпечити недороге або взагалі безкоштовне проживання. Отже, реєструйтесь і давайте знати, що плануєте їхати. Будемо спільно шукати можливості :)


Контакти

* Богдан Маслич
* Ресурсний центр ГУРТ
* maslychb@gmail.com
* 050 3511540
* http://www.gurt.org.ua/

Джерело: Ресурсний центр Гурт

Читать дальше......

1 февр. 2010 г.

Региональный информационный центр Николаев: Отдых сеньоров в санатории «Ингул»


С 11 января по 22 февраля в санатории-профилактории «Ингул» города Николаева проводился реабилитационно-лечебный отдых людей старшего поколения этнических немцев Украины.

Пожилые люди сразу попали в атмосферу душевного тепла и заботы медицинского персонала. После осмотра врачами всем без исключения были назначены лечебно-профилактические процедуры от пяти и выше в день, в зависимости от состояния здоровья и возраста: это и лечебные ванны (морские, хвойные, кислородные, валериановые, жемчужные), акупунктура, электросон, гомеопатия, лазеротерапия, грязелечение и озокеритолечение, физиотерапия и ингалятории с применением натуральных лечебных трав и масел Крыма. особенно популярны были кислородные коктейли, изготовленные на основе различных трав.

С большим удовольствием и усердием сеньоры занимались лечебной физкультурой и механотерапией на тренажерах в зале лечебной физкультуры… А потом - бассейн. И все это в сочетании с насыщенной культурно-познавательной программой, которую очень умело и профессионально подготовила руководитель проекта отдыха сеньоров Ангелина Шардт.

Посещение музеев (им. Верещагина, музея судостроения), кирхи, работа кружка любителей фотографии (руководитель - Евгений Шмидт), кружка пения немецких песен (руководитель- Соловьева Эльвира)- все это благотворно влияло на настроение и здоровье отдыхающих сеньоров. А вечерами, после лечебных процедур и отдыха, сеньоры собирались в актовом зале для душевного общения, где исполнялись на фортепиано не только произведения немецких композиторов, но и авторские песни на стихи Светланы Кравченко (г. Луганск) и музыку Эвелины Ляш, Эльвиры Соловьевой (г. Днепропетровск) и Людмилы Гасс (г. Луганск).

Во время встречи руководителя проекта, представителя БФ «Общество развития» Виктории Цуркан и участников лечебно-оздоровительного отдыха была организована выставка произведений ручной вышивки на библейские темы, а также иконы автора Эльзы Янковской и фотовыставка работ Евгения Шмидта из города Николаева.

В тёплой, доброжелательной беседе немало добрых слов было сказано всем организаторам этого проекта, а также выражена благодарность и искренняя признательность за финансовую поддержку правительству ФРГ, немецким налогоплательщикам, - всем, кто не остался равнодушным к этническим немцам-ветеранам. И стихи, которые переполняют всех участников отдыха сеньоров в санатории «Ингул»:

Жизни новый поворот, поезд тронулся, и вот
Славный город корабелов перед нами предстаёт,
Город-труженик, строитель и истории хранитель,
Но, важней всего, что тут люди добрые живут!
На изгибе дивных речек, в окруженьи елей-свечек
Отраженьем утонул санаторий Ваш «Ингул»,
Где гостям, как видно, рады, и , не требуя награды,
Лечат, кормят, развлекают, настроенье поднимают.
Пролетели дни, как в сказке. Доброту, заботу, ласку
Всем нам щедро раздавал Ваш прекрасный персонал.
На прощанье что сказать?! Дай Бог всем так отдыхать!
Разъезжаясь по домам, низко кланяемся Вам!

Авторы: С.Кравченко, Е.Ивановская, Луганск
Читать дальше......