22 июл. 2013 г.

Конкурс UART серед молодих художників, скульпторів і фотографів

Міжнародний Культурний Фонд UART оголошує конкурс серед молодих художників, скульпторів і фотографів на отримання освітнього гранту для навчання в Паризькій школі образотворчих мистецтв (École des Arts Plastiques de Paris) або іншому навчальному закладі Франції на вибір переможця.


Міжнародний Культурний Фонд UART оголошує конкурс серед молодих художників, скульпторів і фотографів на отримання освітнього гранту для навчання в Паризькій школі образотворчих мистецтв (École des Arts Plastiques de Paris) або іншому навчальному закладі Франції на вибір переможця.

Катя Толедано, П'єр Дюмонтей, Жерар Рансінан, Дід'є Кжентовскі, Родольф Гомберг, галерея Теддо Ропа, Алексі Мабій, П'єр Нувіон увійдуть до складу журі першого конкурсу, організованого Міжнародним культурним фондом UART, метою якого є пошук українських талантів у сфері мистецтва (художників, скульпторів, фотографів, які проживають на території України або за її межами).

Для першого конкурсу, який відбудеться в Парижі, Фонд UART обрав компетентне та незалежне журі до складу якого увійдуть впливові особистості у світі сучасного мистецтва. Це журі відбере кращі роботи українських авторів, що беруть участь у конкурсі. Журі також обере переможця, який отримає головний приз - стипендію на навчання в Школі образотворчих мистецтв у Парижі або в іншому навчальному закладі на вибір.

Щоб залучити найбільшу кількість молодих художників до участі в конкурсі та відкрити майбутні арт-таланти, Фонд UART задіяв школи мистецтв, університети, національні музеї, а також арт-галереї України. Велика інформаційна кампанія стартуватиме в українській пресі та соціальних мережах. Особливе значення має запуск сайту конкурсу www.grant-uart.com, завдяки якому молоді художники зможуть, починаючи з 1-го червня і по 20-те серпня 2013 року, подати заявку на участь і надіслати свої роботи. 20 серпня дані заявки та інформація про конкурсантів буде передана Фонду UART в Парижі.

12 вересня журі конкурсу зустрінеться в Парижі для вивчення досьє кандидатів, отриманих фондом UART, після чого будуть обрані 5 номінантів, яких запросять 10 жовтня представити свої роботи у Парижі.

Переможець буде обраний того ж дня, і йому вручать стипендію на навчання в Школі образотворчих мистецтв в Парижі (або в іншому навчальному закладі на його вибір).

З метою активного висвітлення розвитку України у сфері культури та мистецтва Фонд UART створив у Парижі та великих європейських столицях «Коло друзів України», що складається з представників світу мистецтва та літератури. Ці спільноти збираються двічі на рік для обрання українських художників, роботи яких будуть представлені на виставках за кордоном.

Метою Фонду UART, заснованого 3 роки тому українськими та міжнародними представниками світу мистецтва та літератури, є підтримка українських авторів, вже відомих у всьому світі, а також сучасних художників, відкриття нових імен творчої сфери просування історичної та культурної спадщини, якою так багата Україна.

Фонд UART, який активно пропагує українське мистецтво за кордоном, в лютому 2013 року став партнером музею Лувр, зробивши свій внесок в організацію експозиції Іоанна Георга Пінзеля, видатного українського скульптора епохи бароко XVIII століття. Крім того, музей Лувр виділив Фонду простір для проведення виставок українських авторів. UART також співпрацює з французькими та українськими музеями. У Франції Фонд організував експозиції близько п'ятнадцяти українських художників, в тому числі, Дар'ї Скорубської, праправнучки Василя Кандинського. З 1 червня по 24 листопада 2013 Фонд UART братиме участь у 55-ій Венеціанській бієнале, представляючи талановитого українського скульптора та художника Оксану Мась в рамках проекту.

Джерело: Міжнародний Культурний Фонд UART
Читать дальше......

Грантовий конкурс проекту "Розвиток культури – джерело процвітання громади"

Проект «Розвиток культури – джерело процвітання громади», який фінансується Європейським Союзом в рамках Програми Східного Партнерства «Культура», оголошує конкурс проектних заявок для отримання міні-грантів. До участі в конкурсі запрошуються громадські організації з Донецької та Херсонської областей (Україна) та Аджарії, Імереті і Мегрелії (Грузія).
Мета конкурсу – підтримати місцеві культурні ініціативи, сприяти розвитку культурної сфери в невеликих містах і сільській місцевості, збільшити привабливість закладів культури для місцевих жителів і активізувати співпрацю закладів культури та громадських організацій для задоволення культурних потреб населення.

Пріоритетними для даного конкурсу будуть проектні заявки, які передбачають:
• Тісну співпрацю громадських організацій з установами культури (бібліотеками, будинками культури, музеями тощо).
• Проекти, діяльність яких здійснюється місцевими організаціями поза межами обласного центру, сприяючи розвитку невеликих міст і селищ.
• Проведення творчих і культурних заходів, спрямованих на залучення нової аудиторії до установ культури, розширення асортименту їхніх послуг відповідно до потреб місцевих жителів і впровадження нових форм роботи.
• Діяльність з нарощування потенціалу місцевих громадських організацій та закладів культури.

Загальний бюджет конкурсу для України та Грузії становить 300 000,00 грн.
У межах цього конкурсу організація-заявник може претендувати на грант у розмірі:
• мінімальна сума гранту – 5000 грн. для України або 1000 ларі для Грузії
• максимальна сума гранту – 10 000 грн. для України або 2000 ларі для Грузії

Сума гранту повинна становити не більше 80% всіх необхідних і допустимих витрат, передбачених бюджетом проекту. Інші 20% витрат організація-заявник та її партнер (партнери) повинні профінансувати за рахунок власних коштів або коштів, залучених з інших джерел (за винятком грантових програм, що фінансуються Європейським Союзом). Внески у натуральній формі (робота волонтерів, власне обладнання або приміщення тощо) вітаються, але не враховуються в загальну суму бюджету та/або власного фінансового внеску.

Брати участь у конкурсі проектних заявок і, відповідно, бути одержувачем гранту можуть громадські організації, які:
• зареєстровані і здійснюють свою діяльність на території Донецької та Херсонської областей (Україна) та Аджарії, Імереті, Мегрелії (Західна Грузія);
• є неприбутковими організаціями (в Україні мають код неприбутковості 0006 і внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій);
• здатні залучити додаткове фінансування для реалізації свого проекту.

Проектні заявки не приймаються від релігійних організацій, політичних партій та їх місцевих осередків, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних установ і підприємств, приватних осіб.

Організація-заявник може подавати заявку самостійно або в партнерстві. У межах цього конкурсу перевагу матимуть проекти, що реалізуються в партнерстві з різними типами установ та організацій, які працюють у сфері культури, творчими об’єднаннями або ініціативними групами громадян. Також вітається партнерство організацій/установ, які представляють різні населені пункти, райони та/або області.

Проектні заявки з усіма необхідними обов’язковими додатками повинні бути подані не пізніше 18:00 (за київським часом) 05 серпня 2013 р. Проектні заявки, які надійдуть пізніше зазначеного терміну і дати, розглядатися не будуть.

Проект може тривати від 1 до 3 місяців. Діяльність в рамках проекту не повинна починатися раніше 20 серпня 2013 і повинна закінчуватися не пізніше 20 листопада 2013. Проект повинен реалізовуватися на території Донецької та/або Херсонської області в Україні та на території Аджарії, Імереті й Мегрелії в Грузії.

За консультаціями з приводу конкурсу міні-грантів можна звертатися до Центру мистецтв «ЕкоАрт» за телефоном (тел. +38 095 494 18 21, +38 097 292 80 60) або електронною поштою (eurocult.ua@gmail.com). Всі питання та відповіді на них будуть також опубліковані на сайті Організатора конкурсу (www.ekoart.org).
Источник: Эко Арт
Читать дальше......

Представництво ЄС оголошує новий конкурс на виробництво щотижневої телевізійної програми

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує новий конкурс на виробництво щотижневої телевізійної програми. Вона має висвітлювати питання, які стосуються Європейського Союзу та співпраці між ЄС і Україною.

Програма виходитиме в ефір 1-3 рази на тиждень та транслюватиметься у прайм-тайм на загальнонаціональному українському телеканалі. Крім того, випуски телевізійних новин мають щотижня транслюватися на українських регіональних телеканалах.

Програма має бути спрямована на групи, що здатні якнайдалі поширювати інформацію серед українського суспільства, зокрема на представників громадянського суспільства та академічних кіл, бізнесу та медіа, а також на державних службовців. Також цільовою групою програми повинні бути молоді люди у віці від 15 до 30 років.

У сюжетах слід зосереджуватися на проблемах, що є цікавими для широкого загалу. Програма може висвітлювати питання та події у ЄС, в Україні та в країнах-сусідах ЄС. Окрім того, у сюжетах необхідно робити особливий акцент на питаннях, пов’язаних із проектами, що реалізуються у рамках співпраці між ЄС та Україною, а також відчутними результатами цих проектів для українських громадян.

Контракт має покривати витрати на виробництво та гарантувати право медіа на свободу вираження поглядів.

Усі потенційні претенденти, які відповідають критеріям відбору (з якими можна ознайомитися за цим посиланням), запрошуються до подання своїх початкових заявок на участь у конкурсі. На основі них будуть відібрані 4-8 претендентів, яких запросять до підготовки детальної заявки.

Бюджет тендеру складає 310 тис. євро.

Останній термін подання початкової заявки – 31 липня.

У разі виникнення будь-яких питань, що стосуються тендеру, звертайтеся, будь ласка, з такою адресою: DELEGATION-UKRAINE-TENDERS@eeas.europa.eu

Більше інформації: Громадський простір
Читать дальше......

3 июл. 2013 г.

Гранты 2014-2015 (стипендии EURIAS) для стажировки в европейских университетах

До 5 июля 2013. Стипендиальная программа Европейских институтов последипломного образования ( The European Institutes for Advanced Study, EURIAS ) с целью повышения международной мобильности ученых пре
длагает 10-месячную стажировку в институтах-участниках программы, расположенных в городах: Берлин, Болонья, Брюссель, Бухарест, Будапешт, Кембридж, Хельсинки, Иерусалим, Лион, Нант, Париж, Упсала, Вена, Вассенар

То, Стипендии в первую очередь предлагаются ученым, проводящим исследования в гуманитарных и социальных науках, но возможно предоставление гранта ученым, специализирующимся в точных дисциплинах в том случае, если исследования не требуют наличия лабораторного оборудования и граничат с гуманитарными и социальными науками. 14 институтов-участников программы предлагают широкий диапазон исследований. Участникам программы предоставляется возможность посетить до трех институтов с условием, что эти институты находятся вне родной страны или страны постоянного проживания стипендиата. К участию в программе приглашаются как молодые перспективные исследователи, так и ученые с именем. На 2014-2015 академический год EURIAS предлагает 39 стипендий (20 – для молодых исследователей, 19 – для ученых со стажем). По договоренности все институты, участвующие в программе, предоставляют абсолютно одинаковые условия стипендиатам (€ 26,000 для молодого ученого, € 38,000 для старшего), исследовательский бюджет, покрытие транспортных расходов. Заявка должна быть подана онлайн на сайте www.eurias-fp.eu , где опубликована подробная информация о программе, процедуре подачи заявки и критериях отбора. Крайний срок подачи заявки – 5 июля 2013 года, продлен до 10 июля 2013.
Источник: http://www.2014-2015.eurias-fp.eu/

Читать дальше......