25 янв. 2012 г.

Проект по созданию документального фильма "Родина, которая была"

По просьбе Игоря Майснера, Председателя Николаевского областного общества немцев Украины "Видергебурт", руководителя проекта по созданию документального фильма "Родина, которая была"...

04.02. и 05.02. в 13.00 на телеканале НИС-ТВ (г.Николаев) состоится трансляция фильма "Родина, которая была". Охват аудитории телеканала - г.Николаев и Николаевская область.
Либо можно просмотреть ролик этого фильма здесь.
Читать дальше......

Всеукраїнський конкурс для німецькомовної студентської молоді «Україна-Німеччина: міжкультурний діалог» 2012

1.Загальні положення

Всеукраїнський конкурс для німецькомовної студентської молоді «Україна-Німеччина: міжкультурний діалог» (далі - Конкурс) оголошується Центром німецької культури «Widerstrahl» за підтримки Посольства Німеччини в Україні, Гете –Інституту в Україні та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
( Конкурс проводиться за фінансової підтримки БФ «Товариство Розвитку» м. Одеса, грант в номінації «Wissen macht Entwicklung»)

2.Мета конкурсу

Метою Конкурсу є:
- формування міжкультурного діалогу Україна – Німеччина, через сприйняття іншої культури та засобів соціальної комунікації, популяризація культури, традицій українського та німецького народів;
- сприяння розвитку зацікавленості, формування особистісного ставлення до культурних надбань Німеччини та України, розуміння спільного та відмінного у культурах двох держав, виховання у молодого покоління громадян України толерантного і шанобливого ставлення до культур;
- популяризація культурних надбань німців, які проживають в Україні, виховання шанобливого ставлення до культури і традицій українського та німецького народів;
- долучення підростаючого покоління до збереження та розвитку культурної спадщини шляхом вивчення історії рідного краю, історико-літературних пам’яток, народних традицій та звичаїв;
- виховання відповідального ставлення до пам’яток культури як самобутнього загальнолюдського культурно-мистецького надбання;
- виявлення та підтримка студентської молоді, яка цікавиться історією, культурою, традиціями українського і німецького народів та виявила здібності до наукових пошуків, написання публіцистичних, наукових робіт.

3. Умови проведення конкурсу

3.1. Конкурс проводиться на добровільних засадах у період з 10 січня по 31 березня 2012 р. серед студентів вищих навчальних закладів України за номінаціями:
- "Література" (Розповідь про улюблений твір. Німецька література та її вплив на світову, зокрема, українську літературу. Спільні теми, вічні образи та філософські мотиви у творах українських та німецьких письменників. Вплив німецької мови на збагачення української лексики).
- "Діалог культур" (Елементи німецької культури в архітектурних, історичних і культурних пам’ятках, що є у вашій місцевості. Традиції, звичаї, віруваннях німецького та українського народів: взаємозв’язки та відмінності. Культура і національна ідентичність).
3.2. Конкурс проводиться як творче змагання студентської молоді, яка виявила інтерес до культури Німеччини, історичних традицій та звичаїв.
3.3. Матеріали, подані на конкурс, не рецензуються і не повертаються. Кращі роботи будуть надруковані в збірнику творів переможців Конкурсу, а також запропоновані до друку німецькомовним періодичним виданням.

4. Вимоги до робіт

4.1. На Конкурс можуть бути подані: відгуки, твори, твори-роздуми, есе, нариси, власні переклади творів, власні поетичні твори, наукові дослідження. До розгляду приймаються лише роботи написані німецькою мовою.
4.2. Особисті дані авторів вкладаються в окремий конверт з написом «АВТОРИ», який заклеюється і вкладається в конверт з роботою. Задля об’єктивності оцінювання, не робити жодних позначок стосовно авторів, місця навчання тощо на конкурсних матеріалах.
4.3.Твори слід подавати в обсязі від 3 до 10 сторінок, наукові дослідження - до 20 сторінок. Додатково також можна надсилати ілюстрації до творів, малюнки, фотографії тощо.
4.4. Роботи учасників конкурсу приймаються до 31 березня 2012 року за адресою: Центр німецької культури «Widerstrahl», вул. Володимирська 37, оф.14 ; м. Київ, 01034.

5. Визначення та нагородження переможців Конкурсу

5.1. До складу Журі входитимуть представники Посольства Німеччини в Україні, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Гете –Інституту в Україні, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти
5.2. Журі Всеукраїнського конкурсу визначає по три переможці в кожній номінації, яким будуть вручені дипломи та цінні подарунки, а також додатково, журі визначає по 3 лауреати у кожній номінації, які також нагороджуються цінними подарунками. Серед переможців конкурсу, які посіли 1 місця, додатково буде розіграно подарунковий сертифікат на поїздку до Німеччини.
5.3. Нагородження переможців конкурсу відбудеться 25 травня 2012 року у приміщенні ЦНК «Widerstrahl» (м. Київ) за участі представників Посольства Німеччини в Україні та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Гете – Інституту в Україні, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, та ін. партнерських організацій і засобів масової інформації.

За довідками звертатися:
(044) 239-31-45;
(044) 239-31-54;
(044) 279-31-35
e-mail: widerstrahl@gmail.com
www.widerstrahl.org
Голова Правління
БО «Центр німецької культури «Widerstrahl»

Коваленко-Шнайдер Л.Ф.

Читать дальше......

10 янв. 2012 г.

Конкурс бизнес-планов 2012

Обявлен набор на конкурс бизнес-планов в Одессе 2012. Конкурс проводит Баварский Дом, Одесса. По всем вопросам обращаться:

Координаторы:
Богданова Светлана,
Демичева Жанна
ООО «УБМТ», Успенская, 60 оф.2
тел. 777-06-96, 33-79-62
admin@mba.odessa.ua
www.bayernhaus.com.ua
Читать дальше......

Празднование рождества

24-25 декабря Днепропетровское областное общество немцев "Видергебурт"
совместно с немецкой евангельско-лютеранской общиной праздновали Рождество Христово. Праздник начался 24 декабря в 14-00 в офисе ДООН "Видергебурт" по адресу площадь Жовтневая7.
С приветственными словами к собравшимся выступили председатель общества Райнберг Владимир Альбертович, пастор евангельско-лютеранской общины Машевский Сергей, активисты ДООН "Видергебурт" Чурюкова Алла Евдокимовна, Солвьёва Эльвира Анатольевна, Сурков Леонид Иванович и другие. На празднике в немецких национальных костюмах выступил ансамбль ДООН "Видергебурт" "Guten Abend". В 18-00 большинство из собравшихся присутствовали на торжественной Рождественской молитве в немецкой кирхе по адресу проспект Карла Маркса 103.
25 декабря празднование началось с рождественской молитвы в 10-00 и продолжилось с 14-00 до 16-00 Рождественским концертом в здании немецкой лютеранско-евангельской кирхи с участием профессиональных артистов Днепропетровской областной филармонии под руководством известного скрипача лауреата международных конкурсов Галиченко Владимира Ивановича. Начался концерт выступлением детского хора исполнившего рождественские песни, затем выступили профессиональные коллективы и творческая международная музыкальная группа "Свет Софии".

Завершился концерт совместным выступлением ансамбля "Guten Abend" и хора немецкой евангельско-лютеранской кирхи, которые исполнили немецкие Рождественские песни "Тихая ночь", "Аве Мария " и другие.

Председатель ДООН "Видергебурт",
член Союза журналистов Украины В.А.Райнберг..

Читать дальше......