30 дек. 2009 г.

Від власних ідей до конкретних змін. Конкурс!

Громадянському суспільству потрібні ідеї кожного з нас, воно живе ТВОЄЮ активністю. Саме тому Колегіум ім. Теодора Гойса підтримує молодих людей в віці від 18 до 25 років з 30 країн на їх шляху до конкретизації та реалізації власних ідей по покращенню власного оточення.

В рамках програми учасники протягом одного року перетинають кордони, руйнують стереотипи в своїх головах, обмінюються своїм розумінням та досвідом демократії та втілюють в життя власні проектні ідеї. При цьому учасники самостійно вибирають свій власний простір змін (чи то політична освіта, соціальні проекти або культурні акції) та проектний метод (семінар, театральні методи, робота зі ЗМІ і т.д.) Програмний рік стартує влітку з п’яти міжнародних семінарів, де учасники за допомогою інтернаціональної тренерської команди іновативними та креативними методиками опрацьовують суспільно важливі теми та розробляють власні проектні пропозиції. Восени учасники семінарів мають можливість подати проектні заявки на розгляд до журі Колегіуму і, якщо проект знаходить підримку, вони запрошуються на спеціалізовані міжнародні семінари з проектного менеджменту та проектних методів. З весни починається реалізація проектів учасниками у себе вдома за підтримки менторів та випускників Колегіуму. Програмний рік закінчується влітку великим підсумковим семінаром, де всі учасники презентують реалізовані проекти, рефлектують щодо їх суспільної релевантності та власного розвитку, а також будують плани на майбутнє. Випускники програми мають власну мережу з можливостями подальшої участі в спільних ініциативах або організації проектів, яка на даний момент нараховує біля 800 молодих людей з різних країн Європи, Середньої Азії та Кавказу.

Робочими мовами програми в новому програмному році є німецька або російська (в залежності від літнього семінару), тому знання однієї з цих мови на робочому рівні є умовою для участі в Колегіумі.

До 28 лютого 2010 року молоді люди з 18 до 25 років з достатніми знаннями німецьої мови можуть подавати онлайн заявки на участь в одному з літніх семінарів. Молоді люди, які на робочому рівні володіють німецькою АБО російською мовою, можуть подавати заявки на участь в літньому семінарі.

Всю інформацію про програму можна отримати на сайті (німецькою мовою, російською мовою ). З додатковоми питання звертайтеся за електроною адресою bewerbung@theodor-heuss-kolleg.de

Колегіум ім. Теодора Гойса разом з Представництвом Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні співпрацює з українськими партнерами в рамках програми неформальної демократичної освіти молоді „Майстерня громадської активності”. Партнерами „Майстерні” є „Фундація регіональних ініциатив” (Рівне, Київ, Харків, Хмельницький), Донецька громадська організація „Альянс”, коаліція молодіжних організацій Черкаської області „Молода Черкащина” та НУО „Клуб молодих лідерів” (Сімферополь). Інформацію про Колегіум, а також про програму „Майстерня громадської активності” в Україні можна також отримати у партнерських організацій на місцях.

Додатки : Флаєр про Колегіум українською мовою ( ua_thk_allgemein_2009.pdf, 824 Kb )
Читать дальше......

Літня Школа з прав людини від Humanity in Action

Організація "Людство в дії" (Humanity in Action) розпочинає прийом заявок від студентів та випускників українських та польських вузів для участі у Літній школі з прав людини (2010 Summer Fellowship Program), що проходитиме у Польщі, Німеччині та США.

Кандидати з Польщі можуть взяти участь у програмах, які відбудуться у Польщі, Німеччині та США, кандидати з України - у програмах, які проходитимуть у Польщі та Німеччині.

Німецька програма проходитиме у Берліні (3 червня - 4 липня 2010 року), польська - у Варшаві (3 червня - 4 липня 2010 року), американська - у Нью-Йорку (7 липня - 9 серпня 2010 року).

Мета Літньої школи - об'єднати студентів та випускників з різних країн світу задля дослідження, а також розробки методів боротьби з дискримінацією національних меншин.

Кожна з програм є міждисциплінарною та включає щоденні лекції та дискусії з відомими науковцями, журналістами, політиками та громадськими активістами, а також відвідування урядових установ, музеїв та громадських організацій.

Вимоги до кандидатів:

- студенти польських вузів та випускники (закінчили університет не раніше 2009 року)
- студенти українських вузів та випускники (закінчили університет не раніше 2009 року)
- іноземні студенти українських та польських вузів (проживають в Україні чи Польщі протягом декількох років, вільно володіють українською чи польською мовами)
- вільне володіння англійською мовою
- віком до 27 років

Останній термін подання заявок - 21 лютого 2010 року

Заповнити онлайн-анкету

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

Конкурс міні-грантів "Херсонська толока"

Фонд розвитку громади м.Херсон «Захист» (Благодійний фонд «Захист») оголошує конкурс на здобуття грантів для громадських та благодійних організацій,ініціативних груп громадян міста Херсона.

Назва конкурсу: «Херсонська толока»

Донори, благодійники конкурсу: Херсонське відділення ВАТ «Кредобанк», БФ «Захист».

Мета конкурсу: підтримка й заохочення громадських ініціатив, спрямованих на вирішення суспільно значущих проблем територіальної громади міста Херсона, та заходів, що активізують участь громадян у вирішенні цих проблем

Учасники конкурсу:
• громадські та благодійні організації, що зареєстровані та діють на території міста Херсон, мають статус неприбуткових;
• ініціативні неформалізовані групи громадян, що проживають в місті Херсоні.
Політичні партії, релігійні організації не можуть брати участь у конкурсі.

Умови конкурсу

Пріоритети конкурсу:
• громадські ініціативи, спрямовані на залучення передусім підлітків та молоді до спільної діяльності з благоустрою території будинків, громадських місць (парків, скверів, ігрових майданчиків і т.п.);
• громадські ініціативи, спрямовані на покращення інфраструктури відпочинку за місцем проживання дітей та молоді.

Заохочуються ініціативи широких партнерств (громадська, благодійна організація + будинковий, квартальний комітети + заклади освіти + батьки і т.п.).Проектні пропозиції мають бути направлені на вирішення соціально значущих проблем міста Херсона на локальному рівні (будинок, вулиця, квартал), орієнтовані на отримання конкретних результатів та стимулювати участь громадян у житті громади. Бюджет проектної пропозиції має бути реалістичним. Необхідно передбачати до фінансування реалізації проекту з інших джерел чи то у вигляді коштів, чи у формі волонтерської роботи, безоплатного надання послуг, робіт тощо.

Перевага надаватиметься проектним пропозиціям, що містять чітко сформульовані проблему, на вирішення якої спрямовано заходи, мету, завдання та перелік заходів, очікуванні результати та індикатори їх виміру, передбачають залучення громадян.
Проектні пропозиції, що не відповідатимуть цим критеріям, не будуть підтримані та профінансовані.

Реалізація проектів має розпочатися не раніше 1 березня 2010 року та завершитися не пізніше 30 квітня 2010 року.

Розмір гранту:
• мінімальний розмір гранту, що може запитуватися – 500 грн
• максимальний розмір гранту, що може запитуватися – 2500 грн

Останній термін подання проектних пропозицій: 15 лютого 2010 року до 17.00.Проектні пропозиції, що надійдуть після цього терміну, не розглядатимуться і не будуть братися до уваги.

Оголошення результатів конкурсу: 1 березня 2010 року

Загальні умови участі у конкурсі:
• Проектна пропозиція разом з бюджетом мають надійти у друкованому вигляді (1 примірник) поштою або кур’єром (безпосередньо доставлені в офіс) на адресу Фонду «Захист»: вул.Комунарів,20, м.Херсон, 73000.

Для участі у конкурсі необхідно подати такий пакет документів:
Для громадських, благодійних організацій: 1) заповнену проектну пропозицію за встановленою формою, підписаною керівником проекту і керівником організації, 2) бюджет за встановленою формою, 3) копію свідоцтва про державну реєстрацію, 4) копію довідки форми 4-ОПП про взяття на облік в податковій інспекції, 5) листи
підтримки від інших громадських, благодійних організацій, представників цільових груп проекту.

Для ініціативних груп громадян: 1) заповнену проектну пропозицію за встановленою формою, підписаною керівником проекту і усіма членами ініціативної групи, 2) бюджет за встановленою формою, 3) протокол установчих зборів про створення ініціативної групи, 4) список усіх членів ініціативної групи із зазначенням їх прізвища, імені, по батькові, домашньої адреси, контактного телефону та\або адреси електронної пошти; 5) листи підтримки від інших громадських, благодійних організацій, інших установ та організацій.

• Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються.
• Про результати конкурсу буде повідомлене листом.
• Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.
• Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.
• Фонд офіційно підтверджує факт отримання проектної пропозиції листом, який надсилається учасникам після реєстрації проектної пропозиції
• Проектні форми можна отримати звичайною поштою, попередньо надіславши запит за адресою, що вказана нижче, та на веб-сторінці Фонду «Захист» (www.zahyst.ks.ua).

За додатковими роз’ясненнями та консультаціями звертатись за телефоном в Херсоні 42-39-22, або електронною поштою contact@public.kherson.ua
Аплікаційну карту можна завантажити з сайту БФ "Захист" www.zahyst.ks.ua
Додатки : Форма проектної пропозиції
Читать дальше......

Конкурс на отримання грантів для благодійних організацій 2010

Міжнародний Жіночий Клуб м.Києва(МЖКК) оголошує Конкурс на отримання грантів для благодійних проектів 2010року. За умовами конкурсу гранти у розмірі до 150 тисяч гривень можуть бути надані офіційно зареєстрованим українським та міжнародним благодійним недержавним організаціям, що працюють у м. Києві та його області та підтримують людей похилого віку, інвалідів, жінок та дітей.

Організації, зацікавлені в участі у змаганні на отримання благодійного гранту МЖКК, можуть отримати аплікаційні документи англійською мовою, надіславши до МЖКК запит електронною поштою: office@iwck.org.

У додатку до цього повідомлення Ви можете знайти пакет аплікаційних документів, який включає основні засади проведення конкурсу, критерії оцінювання проектів та аплікаційний формат.

Заявки на гранти повинні бути доставлені до офісу МЖКК не пізніше 16.00, 4 лютого 2010 року.

Інформаційні збори для недержавних організацій з роз’яснення основних засад проведення конкурсу, критеріїв відбору проектів та особливостей заповнення аплікаційних документів відбудуться у вівторок, 12 січня 2010 року о 10.00 та о 14.00 в офісі МЖКК за адресою вул. Пушкінська 39, кв. 51, код 250, м. Київ.

Будь ласка, не пізніше 5 січня 2010 року зареєструйтеся для участі в цих зборах за електронною поштою: office@iwck.org.

Кожна організація може відвідати інформаційні збори тільки 1 раз. Вони будуть містити однакову інформацію і кількість учасників обмежена до 20 осіб.

Члени та персонал офісу МЖКК будуть в змозі відповідати на будь-які питання стосовно конкурсу з отримання грантів ТІЛЬКИ під час інформаційних зборів.

Джерело : Громадський простір

Додатки : Аплікаційні документи


Читать дальше......

Конкурс малюнку "Інформаційні технології очима дітей"

В Конкурсі беруть участь школярі 5-9 класів шкіл м. Києва. Малюнки, подані на Конкурс, мають бути виконані безпосередньо школярами, без додаткової допомоги та втручання з боку батьків, вчителів, митців та інших осіб. Кількість робіт представлених на Конкурс не може перевищувати 1 малюнок, наданий однією особою. Умовою надання роботи на Конкурс є володіння правом на малюнок.

Для участі в Конкурсі необхідно виконати малюнок на тему інформаційних та комунікаційних технологій, що є, наразі, невід’ємною складовою сучасного життя (телефон, телевізор, комп’ютер і т.п.) та безпосереднє бачення на використання підлітками ІТ в повсякденному житті, а також можливі фантазії і бачення майбутнього розвитку інформаційних технологій.

До Конкурсу допускаються роботи виконані наступними техніками: олівець, вугілля, маркер, фломастер, гуаш, акварель, пастель. Також можливий електронний варіант виконання роботи.

Кожна Конкурсна робота повинна містити назву.

Конкурсні роботи повинні бути представлені на папері будь-якої товщини формату від А4 до А3.

У разі представлення Конкурсної роботи в електронному форматі, використовуються формати JPEG або GIF.

Згортання та згинання робіт не допускається.

До роботи подається заявка на участь у Конкурсі, яка має містити наступні данні:

Прізвище, ім'я, по батькові автора;
Рік народження виконавця роботи;
Повна адреса та телефон автора;
Повна назва навчального закладу, клас;
Прізвище, ім'я, по батькові керівника.

Згода на участь в Конкурсі вважається згодою з всіма вимогами і умовами Конкурсу. Роботи, надіслані на Конкурс не повертаються і стають власністю АПІТУ.

Організатори залишають за собою право використовувати роботи або фрагменти конкурсних робіт в інформаційних виданнях, статтях, Інтернеті, а також публікувати їх повністю з обов’язковим зазначенням автора без додаткової згоди на те автора.

Заявкою на участь у Конкурсі є відправлений лист, що містить конкурсний малюнок та заявку на участь у Конкурсі за адресою: 04116 Київ, вул. Шолуденка 3, оф.208 або електронною адресою: info@apitu.org.ua

Кінцевий термін подачі робіт – 1 лютого 2009 року.

Переможці будуть нагороджені цінними призами та відзнаками.

Також для конкурсу потрібні волонтери.
Кожен волонтер отримає також подарунки.

Контактна особа:
Павло Горак
8 093 713 5008
pasha.gorak@gmail.com



Читать дальше......

Стипендії Вишеградського фонду для українських студентів

Міжнародний Вишеградський фонд надає стипендії для семестрового або двосеместрового навчання в університетах країн Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина).

Від учасників конкурсу вимагається наявність бакалаврського ступеня. У випадку, коли навчання не розподіляється на бакалаврський та магістерський рівні, аплікант мусить закінчити мінімум три курси університетської освіти.

Необхідною вимогою для учасників конкурсу є також наявність листа-запрошення від приймаючого університету. Апліканти мають пам’ятати, що самостійний пошук відповідної інституції може тривати достатньо довго. Гостьовий університет має бути акредитований міністерством освіти відповідної країни.

Заявки на участь у конкурсі мають бути оформлені та надіслані за допомогою онлайнової аплікаційної системи. Окрім того, надрукований та підписаний варіант аплікаційної форми має бути надісланий на адресу Вишеградського фонду разом із супровідними документами. При цьому подання заявки в електронній формі має передувати пересиланню документів регулярною поштою.
Необхідні супровідні документи:
- завірений переклад диплому;
- лист-запрошення від гостьового університету;
- план роботи на період надання стипендії.

У тому випадку, якщо гостьові університети знаходяться на відстані більше 1500 кілометрів від місця перебування апліканта, може бути наданий частковий подорожній грант (він присуджується на конкурсній основі і не може бути гарантований кожному стипендіатові).

Дедлайн для подання документів на програму – 31 січня 2010 року (для документів, надісланих регулярною поштою, - за штампом на конверті). Інструкції для аплікантів за лінком http://www.visegradfund.org/instructions.html
Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Німецька молодь Львову: Німецька громада Львова зібралася на Різдвяне свято


19 грудня 2009 німецька громада Львова традиційно святкувала Різдво.

Гарне Різдвяне свято було організованим Львівською обласною німецькою молодіжною організацією „Дойче юґенд“ за фінансової допомоги фонду Фіаро (Ліштенштейн) та завдяки великій особистій підтримці друга нашої організації пана Рольфа фон Шитніка.

Окрім членів нашої організації запрошеними були батьки, представники клубу сеньйорів, клубу жінок та „Дойчес гайм“, а також почесні гості. Святкування розраховувалося на 100 осіб.

Свято відбувалося в урочисто прикрашеному ресторані готелю «Дністер» в центрі Львова. Музичний супровід трьох скрипок та однієї віолончелі створювали радісну різдвяну атмосферу. Серед почесних гостей, які прибули на наше свято, були пан Петер Плонер, голова допомогової спілки Південного Тіролю, пан Володимир Лейсле, новообраний голова Ради Німців України та пані Ірина Ключковська, директор інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою та ін., які виступили перед гостями з короткими привітальними промовами.

Від пана др.Крістофа Берґнера, уповноваженого Федерального уряду у справах переселенців та національних меншин, який, на жаль, не зміг завітати на наше свято, ми отримали вітання-лист.

Святкова програма була підготовлена ЛОНМО „Дойче юґенд“ та розпочалася з „Ауфтанц“ та привітання від голови нашої організації Андрія Скіпа. Ведучими свята стали Ольга Вендзилович (німецькою мовою) та Віра Райсінґ (українською мовою). Гурток народного танцю Лємберґ під керівництвом Юлії Бобрик представили наступні танці: „Ландлєріш – Дойчмокра“, „Аллє промінаде“, „Зібеншріт“, „Нойбоарішер“, „Доппел драйєр“, „Ахтеррум“ та „Штернпольку“. Наші гості також не були залишені без уваги: танцювальна група запрошувала їх до спільних веселих танців та ігор.

Новостворена вокальна друга ЛОНМО „Дойче юґенд“ виконала ряд різдвяних пісень. В якості заключної пісні всі гості заспівали „Тиха ніч, свята ніч“ (німецькою та українською мовами).

Родзинкою Різдвяного свята в цьому році стало розроблене паном Рольфом фон Шитніка меню зі стравами з різних європейських країн: спагеті болон’єзе з Італії, зупа з бичачих хвостиків з бретцелями до пива з Англії, рублена відбивна по-віденськи з картоплею з Австрії та шоколадний пудинг з вершками з Німеччини, які гостям дуже сподобалися і засмакували.

Святий Ніколаус зі своїми двома гарними ангелятками не забули наше свято: сеньйори отримали гарні різдвяні подарунки, які їх дуже потішили. Окрім цього, найменші члени організації отримали пакети з солодощами та фруктами. 25 грудня наша молодь, яка зібралася в молодіжному центрі, отримали в дарунок гарні горнятка від пана Рольфа фон Шитніка.

В якості підготовки до Різдва під час Адвенту наша молодь організувала благодійну акцію: впродовж місяця ми збирали в нашому молодіжному центрі одяг, взуття, іграшки, постільну білизну, канцелярські товари та ін. для діток з сиротинця в м.Самборі (районний центр, що розташований 70 кілометрів від Львова). Нам також вдалося зібрати гроші, на які ми придбали фрукти, солодощі та засоби гігієни. 13 грудня ми відвідали сиротинець, де на даний час перебуває 21 дитина у віці від 5 до 17 років. Молодь роздала подарунки дітям, порозмовляла з ними, а вони показали нам свій дім. З керівництвом сиротинця обговореним було питання подальшої допомоги дітям. Наступним нашим проектом стане поїздка танцювальної групи на Великдень з короткою програмою виступу для дітей-сиріт.

Ірина Гладун, член правління ЛОНМО „Дойче юґенд“

Читать дальше......

21 дек. 2009 г.

Международная молодежная программа Коллегия им. Теодора Хойсса - От идей к делу!

Молодые люди в возрасте от 18 до 25 лет с достаточным знанием
немецкого или русского языка из Германии, Австрии, Швейцарии,
Восточной, Южной и Центральной Европы, а также Центральной Азии и
Кавказа приглашаются для участия в Коллегии им. Теодора Хойсса. В
течение годичной программы участники участники получат возможность
воплотить в жизнь (возможно, первые) идеи своих проектов, обменяться
опытом и познать другие культуры. Подробней о программе на русском
языке можно прочитать на сайте http://theodor-heusskolleg.
de/index.php?id=211


Рабочий язык общения на семинарах и при осуществлении проекта –
немецкий или русский (в зависимости от летнего семинара, на который
подается заявка). Поэтому достаточные знания одного из этих языков - это
одно из условий для подачи заявки на участие в программе Коллегии на
2010 – 2011 программный год.

ЛЕТНИЕ СЕМИНАРЫ 2010
Программный год начинается с летних семинаров. В течение
двухнедельного международного семинара в июле - августе 2010 года
участники из разных стран не только обсудять общественно-актуальные
темы и будут искать практические пути решения проблем.

Темы семинаров с одним рабочим языком (только немецкий, достаточное
знание немецкого является условем для участия):

- Я тот (та), кто я есть. – Кто я? Идентичности. | 31.07.–13.08.2010
- Молниеносно быстро или очень расслабленно? Скорость и время в
обществе | 31.07.–13.08.2010
- Внимание - еда! Здоровье, окружающая среда и общество | 08.07.–
21.07.2010
- НГО/НКО, государство, общество, СМИ – кто является гарантом
демократии? | дату уточняйте на сайте

Дополнительная информация и улсовия подачи заявки -
http://www.theodor-heuss-kolleg.de/bewerbung.html

Тема семинара с двумя рабочими языками (немецкий ИЛИ русский,
достаточное знания одного из этих языков является условием для участия):

- Vielfalt | Многообразие | 01.08.–14.08.2010

Дополнительная информация и условия подачи заявки -
http://www.theodor-heuss-kolleg.de/aplikacija.html
Срок подачи заявок – до 28.02.2010.

А ЧТО ПОТОМ?
После семинара участники получат возможность подать заявку на
реализацию собственного проекта и, в случае ее принятия, получат
поддержку для реализации проекта, а также будут приглашены на
дополнительные семинары по проектному менеджменту и методические
семинары. После реализации своих проектов все участники встретятся
летом 2011 года в Берлине, чтобы презентовать проекты, проанализировать
полученный опыт и строить планы на будущее.
По дополнительным вопросам просьба обращаться по адресу
bewerbung@theodor-heuss-kolleg.de.


Читать дальше......

День святого Николая в ЦВ Днепропетровск


19 декабря в Центре встреч при Днепропетровском областном обществе "Видергебурт" прошёл Николаустаг.

К сожалению, из-за погодных условий и эпидемии гриппа не все приглашённые могли приехать на праздник.Особенно об этом сожалеют немецкие дети из города Днепродзержинска и немецкой колонии Ямбург-Днепровое, в которых дороги занесло снегом. И всё-таки праздник для немецких детей Днепропетровской области состоялся.

Дети рассказывали стихотворения и пели песни на немецком языке, активно принимали участие в играх и конкурсах. Всем гостям понравилась сказка, которую показали юные артисты под украшенной своими руками ёлкой. И конечно же все участники этого праздника получили подарки от Святого Николая. По окончании праздника всех детей из немецких семей ,их родителей,бабушек и дедушек ожидал сладкий стол.

Взрослые и дети благодарят Святого Николая и "БФ Общество Развития", без помощи которых не состоялся бы этот замечательный праздник.

Информацию предоставили: Руководитель Центра встреч ДООН "Видергебурт" Валентина Кухарук, председатель ДООН "Видергебурт" Вальдемар Райнберг. Читать дальше......

16 дек. 2009 г.

Фонд Відродження: "Конкурс "Підтримка культурницьких, просвітницьких та мистецьких ініціатив "

Мета
підтримати культурницькі, просвітницькі та мистецькі неурядові організації та структури в час фінансово-економічної кризи задля культурного розвитку суспільства.

Донори
Міжнародний фонд "Відродження"

Учасники
громадські організації, благодійні фонди, а також їхні коаліції, мережі та об’єднання, які реалізують високоякісні гуманітарні проекти та працюють у сфері культури та мистецтва; асоціації та спілки митців; дитячі творчі колективи; суспільно-гуманітарні журнали, аналітичні і популярні мистецькі журнали та часописи; видавництва, що спеціалізуються на виданні фундаментальної науково-гуманітарної літератури; громадські організації, що допомагають митцям-аматорам, які належать до категорії осіб з особливими потребами.


Умови

Пріоритети конкурсу

Проекти, що подаються на конкурс, можуть передбачати таку діяльність:

* організація концертів, виставок, вистав, музичних конкурсів для населення, зачепленого фінансово-економічною кризою;
* організація благодійних мистецьких заходів, що передбачають активне залучення громади до доброчинної діяльності та спрямування зібраних коштів на вирішення локальних проблем;
* дофінансування видань суспільно-гуманітарних журналів, аналітичних і популярних мистецьких журналів та часописів з метою забезпечення безперервності їхнього існування в час фінансової кризи;
* створення та підтримка веб-сторінок аналітичних і мистецьких журналів та часописів;
* інша діяльність в межах статутних обов’язків організації, що подає проектну пропозицію

Просимо взяти до уваги!

* Проектна пропозиція має обов’язково містити якісні та кількісні обґрунтування актуальності реалізації проекту в кризовий період.
* Термін реалізації проекту не повинен перевищувати 6 місяців.
* Проектні пропозиції мають обов’язково включати опис досвіду керівників проектів, використаних ними методик роботи та стислого помісячного плану реалізації проекту.
* Проекті пропозиції мають передбачати план інформування членів відповідної громади про хід реалізації проектів через місцеві засоби масової інформації.

Загальний бюджет конкурсу – 800 000 гривень.


Можливий розмір гранту
від 25 000 до 50 000 гривень


Останній термін отримання проектів Фондом
15 січня 2010 року


Оголошення результатів
15 лютого 2010 року

Загальні умови



ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Проектні пропозиції мають надсилатися до Міжнародного фонду "Відродження" простими або рекомендованими листами (пропозиції, надіслані факсом або електронною поштою прийматися до розгляду не будуть). Пакет документів має складатися з оригіналу аплікаційної форми та її 5 копій.

Поштова адреса:

Антикризова гуманітарна програма

Міжнародний фонд "Відродження"

вул. Артема, 46, Київ, 04053, Україна

Телефон для довідок: (044) 461 97 09

Остаточне рішення щодо проектної пропозиції перегляду не підлягає.

Причини відмови в підтримці проектної пропозиції не повідомляються.
Додаткова інформація: http://www.irf.kiev.ua/ua/programs/Anti/open/?doc:int=6981
Читать дальше......

Фонд Відродження: Конкурс "Надання соціальних послуг громадськими і благодійними організаціями"

Мета
підтримати проекти з покращення соціальних послуг, що надаються громадськими організаціями та благодійними фондами різним верствам населення, враженим фінансово-економічною кризою.


Донори
Міжнародний фонд "Відродження"


Учасники
громадські організації, благодійні фонди, а також їхні коаліції, мережі та об’єднання, які реалізують високоякісні гуманітарні проекти та працюють із сиротами; дітьми в потребі (соціальними сиротами, дітьми з багатодітних та малозабезпечених родин); молоддю; самотніми малозабезпеченими пенсіонерами; особами з особливими потребами; громадянами, які втратили роботу внаслідок кризи.


Умови
Проекти, що подаються на конкурс, можуть передбачати таку діяльність:

* організацію дитячих гуртків, клубів, станцій "юних техніків", дитячих творчих колективів тощо;
* організацію гарячого харчування для дітей з багатодітних, малозабезпечених, неповних та проблемних родин, а також іншої гуманітарної та благодійної допомоги;
* сприяння соціальній адаптації та працевлаштуванню дітей-сиріт по закінченню навчання в школах-інтернатах, ПТУ, інших навчальних закладах;
* надання соціальних послуг самотнім пенсіонерам та людям із особливими потребами;
* організацію груп взаємодопомоги для осіб, що втратили роботу;
* інші види діяльності для допомоги людям, що постраждали від фінансово-економічної кризи.

До уваги місцевої влади!

Пріоритет буде надаватися тим проектним пропозиціям, що передбачатимуть співпрацю громадської організації або благодійного фонду з органами державної влади (місцевими самоврядуваннями або державними адміністраціями). У таких випадках важливим додатком до проектної пропозиції має бути офіційний лист від керівників місцевої влади стосовно готовності дофінансувати 50% бюджету проекту.

Просимо взяти до уваги!

* Проектна пропозиція має обов’язково містити якісні та кількісні обґрунтування актуальності реалізації проекту в кризовий період.
* Термін реалізації проекту не повинен перевищувати 6 місяців.
* Проектні пропозиції мають обов’язково включати опис досвіду керівників проектів, використаних ними методик роботи та стислого помісячного плану реалізації проекту.
* Проекті пропозиції мають передбачати план інформування членів відповідної громади про хід реалізації проектів через місцеві засоби масової інформації.

Загальний бюджет конкурсу – 1 300 000 гривень.


Можливий розмір гранту
від 25 000 до 200 000 гривень

Останній термін отримання проектів Фондом
15 січня 2010 року


Оголошення результатів
15 лютого 2010 року

Загальні умови

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Проектні пропозиції мають надсилатися до Міжнародного фонду "Відродження" простими або рекомендованими листами (пропозиції, надіслані факсом або електронною поштою прийматися до розгляду не будуть). Пакет документів має складатися з оригіналу аплікаційної форми та її 5 копій.

Поштова адреса:

Антикризова гуманітарна програма

Міжнародний фонд "Відродження"

вул. Артема, 46, Київ, 04053, Україна

Телефон для довідок: (044) 461 97 09

Остаточне рішення щодо проектної пропозиції перегляду не підлягає.

Причини відмови в підтримці проектної пропозиції не повідомляються.

Додаткова інформація: http://www.irf.kiev.ua/ua/programs/Anti/open/?doc:int=6982
Читать дальше......

ПРОГРАММА МЕЖДУНАРОДНОГО МОЛОДЕЖНОГО ПАРТНЕРСТВА OXFAM (OIYP)

Международное молодежное партнерство OXFAM (OIYP) объявляет прием в
программу на 2010-2013 годы.

OIYP является глобальной сетью молодых людей, которые работают со своими
местными сообществами для достижения справедливости, позитивных и
устойчивых изменений.

Она открыта для представителей всех национальностей, коренных народов и
этнических групп, для молодых людей с любым уровнем образования, живущих и
в сельских районах и в городах.

Сеть стремится отбирать для участия в программе равное число молодых мужчин
и женщин. Особенно приветствуется участие в программе представителей
коренных народов и маргинальных в своих сообществах групп.

Будут отобраны 300 молодых людей.

Участники программы получат возможность получать знания,
развивать свои навыки, общаться и обмениваться мнениями с
молодыми людьми из разных стран мира, учиться у них.

Возможности, которые предоставляет программа, будут содействовать развитию
работы молодых людей в своем сообществе.
Участие в OIYP начнется в марте 2010 года.

Все отобранные участники программы должны будут принять участие во встрече
«Калейдоскоп событий», которая пройдет в ноябре 2010 года в Нью-Дели, Индия.
В программе могут принять участие
Требования к участникам программы:
- Быть в возрасте – 18-25 лет (на 1 октября 2010 года)
- Свободно говорить на английском или испанском языке
- Принимать участие в программе OIYP впервые
- Иметь возможность принять участие в 8-дневной встрече участников
программы «Калейдоскоп событий» в ноябре 2010 года в Нью-Дели,
Индия.

Поддержка участия во встрече «Калейдоскоп событий»

Всем участникам будет необходимо провести некоторый сбор средств для участия
во встрече. Есть ограниченное число стипендий, которые выделит сеть.

OXFAM предоставит письма поддержки и обучение фандрайзингу.
- Полная информация о программе, а также форма заявки
размещены на ее сайте –
http://oiyp.oxfam.org/oiyp/template_02.aspx?id=52

Последний срок подачи заявок – 31 декабря 2009 г.

Контактная информация
Заявки можно направить по электронной почте, факсу или обычной почте:
Oxfam International Youth Partnerships
Email: oiyp2010applications@oxfam.org.au
Fax: +612 9280 3426
Mail: Oxfam Australia
PO Box 1711
Strawberry Hills
NSW 2012
Australia
Дополнительную информацию можно получить, написав по адресу:
oiyp2010applications@oxfam.org.au
или Irene Banda – ireneb@oxfam.org.au.

Читать дальше......

Новости РИЦ Донецк: Nationale Identität durch sprachliche Identität

Образовательный Форум по теме "Nationale Identität durch sprachliche Identität" прошел в Санкт-Петербурге в Русско-Немецком Центре Встреч при Петрикирхе с 7 по 12 декабря 2009 г. В Форуме приняли участие 60 преподавателей немецкого языка и мультипликаторы BIZ по языковой работе, руководители немецких общественных организаций, ученые-языковеды, этнопсихологи и историки из России, Казахстана, Узбекистана и Украины. От Украины в Форуме участвовали преподаватель немецкого языка и сомультипликатор BIZ по языковой работе Елена Шаврукова (Донецк), преподаватель немецкого языка Дмитрий Федоренко (Николаев) и руководитель РИЦ-Донецк и ЦНК при ДО НКОН «Видергебурт» Любовь Дынгес.



Необходимость проведения Образовательного Форума обусловлена проблемой, которая становится все более актуальной сегодня – сохранение и развитие этнической идентичности немцев на постсоветском пространстве. И Образовательный Форум, организованный и проведенный совместно Фондом «Русско-Немецкий Центр Встреч при Петрикирхе Санкт-Петербург», BiZ Караганда, Казахстан, Немецко-Русским домом, Калининград, Алтайским краевым Российско-Немецкиим Домом и Томским областным Российско-немецким Домом» стал важным рубежом в многоплановой работе, которая проводится немецкими общественными организациями в странах СНГ в этом на-правлении.
В течение недели участники Форума интенсивно участвовали в дискуссиях, мастер-классах, тренингах, которые модерировали Ольга Штейн, Наталья Козлова, Татьяна Овча-рова, Елизавета Граф, Надежда Шишкина, Елена Зейферт, Юлия Федорова, Надежда На-гих, Ольга Салий и многие другие ведущие мультипликаторы из Казахстана и России. Все они продемонстрировали собственный опыт использования материала по истории российских немцев, культуре, обычаям и традициям, фольклору и диалектам немцев стран СНГ на уроках немецкого языка, в различных языковых проектах (кружки, детские и молодежные лагеря и языковые площадки).

Замечательные вводные лекции прочитали участникам Форума профессор Ирина Черказьянова («Язык как основная характеристика этнической группы российских немцев: исторический аспект») и доктор Елена Зейферт («Литература российских немцев как фактор их самоидентификации»), профессор Галина Перфилова («Синергетический эффект и немецкая идентичность в европейском образовательном контексте») и доктор Марина Чибисова («Содействие формированию этнической идентичности на уроке немецкого языка. Психологический аспект»). Эти доклады, как и ежедневные разнообразные активные формы работы на Форуме позволили систематизировать и обобщить представления участников об этнической и языковой идентичности, показали, как можно эффективно интегрировать материал по истории и культуре российских немцев в лингвистические проекты, в различные образовательные проекты немецких общественных организаций по формированию, возрождению и укреплению этнической идентичности у немцев в странах СНГ.
У нас, участников из Украины, была возможность познакомиться с деятельностью учителей немецкого языка России и Казахстана по этой актуальной тематике, обменяться опытом работы и соотнести его со своей работой в этом направлении, с тем потенциалом, который существует в Украине. Мы благодарны Фонду «Русско-Немецкий Центр Встреч при Петрикирхе Санкт-Петербург» за отлично организованное образовательное меро-приятие, Благотворительному Фонду «Общество Развития», Одесса за финансовую поддержку нашего участия в Образовательном Форуме, который стимулировал нас к даль-нейшим творческим поискам в информационно-образовательной деятельности для сохранения языка, традиций и укрепления этнического самосознания российских немцев.

Читать дальше......

11 дек. 2009 г.

Німецький Федеральний Фонд «Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє» шукає координатора PR діяльності

Німецький Федеральний Фонд «Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє» шукає координатора PR діяльності в рамках програми Фонду «Місце Зустрічі – Діалог» в Україні, Росії та Білорусі.

Необхідна кваліфікація: 1. не менше п’яти років досвіду роботи у журналістиці та PR 2. вільне володіння російською та українською мовами (розмовна та письмова) 3. дуже добре володіння німецькою мовою 4. добрі навички з комунікації, координування/менеджменту 5. навички роботи на комп’ютері, володіння новітніми інформаційними технологіями 6. вища освіта (журналістика, менеджмент, гуманітарні науки) 7. бажання працювати у недержавному/неприбутковому секторі у міжнародних командах/контексті

Умови роботи: 1. часткова зайнятість 2. відрядження по території України, Росії, Білорусі та Німеччини

Оплата праці залежить від рівня кваліфікації та узгоджується з працедавцем.

Зацікавлені особи мають надіслати своє резюме української та німецькою мовами до 16:00 18 грудня 2009 року. Відбір кандидатів здійснюватиметься в кілька етапів протягом грудня 2009 - лютого 2010. Орієнтовний час початку роботи - березень 2010 року.

Контактні особи: Галина Олександрівна Полякова Ірина Федорівна Каткова

Контактні телефони: +380 44 559 38 63 +380 44 229 54 61

Електронні адреси: galalpol@mail.ru irinakatkova@mail.ru


Адреса сайту: www.acu.com.ua
Контакти

* Галина Полякова
* ВБО”Турбота про літніх в Україні”
* galalpol@mail.ru
* +380444493863
* http://www.acu.com.ua/
Джерело: Ресурсний центр Гурт
Читать дальше......

7 дек. 2009 г.

NGO Connection Day 2 (День інформаційних технологій для НУО)

25-26 січня 2010 року. NGO Connection Day 2 - дводенний освітній захід, покликаний розказати широкій аудиторії з представників НУО про можливості технологій та практичні навички, які допоможуть полегшити роботу організації, зробити її ефективнішою. Зокрема - дати можливості налагодити зв’язок із партнерами, дізнатись про безкоштовні освітні програми у сфері інформаційних технологій, побачити успішні реалізації та найкращі практики.

Окрім цього, учасники матимуть нагоду поділитись власним досвідом використання інформаційних продуктів для виконання завдань, що стоять перед різними НУО. Другий день розкриє учасникам світ соціальних медіа (підготовлено Internews/MediaNext), а також дасть можливість отримати майстер-клас PR від директора з корпоративних комунікацій «Майкрософт Україна» Ярини Ключковської.



Участь у NGO Connection Day 2 надасть учасникам можливість зорієнтуватись у всьому різноманітті інформаційних технологій та вирішити, які саме продукти можуть допомогти саме їх організаціям краще виконувати свої цілі і наближатись до досягнення своєї місії.

В рамках NGO Connection Day 2 (Дня інформаційних технологій для НУО) також проводиться конкурс за трьома номінаціями найкращого застосування інформаційних технологій для розвитку організації або вдосконалення робочих процесів: Відео/Аудіо, Інтернет-проекти, Фандрейзинг з використанням ІТ. Автори відзначених історій про застосування ІТ в роботі громадської організації отримають цінні призи від компанії «Майкрософт Україна».

Організаційні аспекти:

Дата проведення: 25-26 січня 2010 року
Адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 75, 4-ий поверх, компанія «Майкрософт Україна»
Умови участі: заповнити анкету до 20 грудня 2009 року.

Кількість учасників: для участі у семінарі буде відібрано 100 учасників
Фінансування: корпорація Microsoft забезпечує фінансування даного заходу, отже участь у семінарі є безкоштовною. Під час заходу буде організовано харчування (перерви на каву та обіди). Всі учасники отримають роздаткові матеріали та сертифікати учасників заходу.

Транспортні витрати та проживання для учасників з інших міст України не покриваються.

Будь ласка, читайте детальну інформацію про NGO Connection Day «День інформаційних технологій для НУО» на сайті: http://ngoconnect.spaces.live.com/
+38 (044) 248-7239, 246-7205
e-mail: ngo.connect@hotmail.com
Контактна особа: Яна Курченко

Додатки : Анкета для участі в семінарі ( NGO2 анкета_для_учасників.doc, 156 Kb ) Докладна інформація ( postedonwww_civicua_org.zip, 327 Kb )

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Програма соціальних перетворень в Західній Україні

Карпатський фонд та Мережа нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи підтримують трансформаційні процеси у соціальній сфері шляхом надання грантів недержавним організаціям в межах географічного регіону, що охоплює Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську і Чернівецьку області України.

Поза межами Карпатського Єврорегіону фінансуються проекти спрямовані на підтримку прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Мережа нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи має намір підтримати трансформаційні процеси у соціальній сфері шляхом надання грантів недержавним організаціям в межах географічного регіону, що охоплює Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську і Чернівецьку області України. По за межами Карпатського Єврорегіону фінансуються проекти спрямовані на підтримку прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Програма підтримки прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу є невід’ємною складовою Програми соціальних перетворень, на неї розповсюджуються ті ж правила та умови подачі заявок.

Програма адмініструється Карпатським фондом - Україна. Заявки подаються виключно до офісу фонду в м.Ужгороді. Заявки подані до фондів членів мережі в Нідерландах розглядатися не будуть.

Завданням програми є підтримка процесу соціальних перетворень шляхом надання фінансової підтримки ініціативам місцевих неурядових організацій. Неурядові організації повинні сприяти втіленню інноваційних ідей у вирішення місцевих соціальних проблем.



Передбачувані результати

• мобілізація соціального потенціалу регіону;
• розвиток нових соціальних мереж та соціальних партнерств;
• заохочення волонтерських ініціатив;
• стимулювання розвитку самодопомоги в суспільстві;
• організаційне зміцнення благодійних неурядових організацій і їх ролі у розвитку громад;
• заохочення співробітництва між благодійними неурядовими організаціями,
органами місцевого самоврядування та місцевим бізнесом;
• розвиток громадського милосердя та соціальної відповідальності;
• сприяння регіональній і транскордонній співпраці між соціально-орієнтованими неурядовими організаціями;
• сприяння розвитку громад і регіонів;
• деінституціоналізація системи опіки над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Тематика програми

I. Соціальний захист, охорона здоров’я, робота в громадах;

II. Розвиток громад і регіонів, етнічних груп, транскордонні і мережеві проекти.

III. Сімейні форми виховання (прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цільові групи програми

Соціально незахищені групи; люди з обмеженими можливостями, зокрема, з фізичними та розумовими вадами; діти; жінки; молодь; люди похилого віку; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; прийомні батьки та батьки-вихователі ДБСТ; безробітні; маргінальні групи; малозабезпечені; безпритульні; люди, що живуть із ВІЛ-СНІД; узалежнені; національні меншини; інші соціально вразливі групи.

Бюджет програми

Як правило, гранти, наданні в рамках програми, становлять 10 000 – 15 000 євро. Максимальна сума гранту – 20 000 євро.

Проектні заявки приймаються на постійній основі.

Критерії для отримання гранту

У рамках програми надаються гранти офіційно зареєстрованим неурядовим організаціям зі статусом неприбуткових, які діють на географічній території, описаній вище.

Загальнонаціональні неурядові та міжнародні організації, які діють поза межами Карпатського Єврорегіону, можуть бути партнерами у здійсненні проекту, однак, не можуть бути прямими реципієнтами фінансової допомоги (виключення становлять проекті пропозиції, подані в межах Програми підтримки прийомних сімей та ДБСТ).

На фінансову підтримку можуть розраховувати організації, що надають прямі послуги клієнтам або цільовій групі. Не підтримуються проекти, пов’язані з посередництвом або винятковим лобіюванням інтересів. Організація повинна мати попередній досвід реалізації подібних проектів. У випадку із новоствореними неурядовими організаціями, їх статутні завдання повинні відповідати завданням програми.

Тривалість проекту не може перевищувати 12 місяців з дня підписання угоди про надання гранту.

Детальна інформація та форми заявок на сторінці Карпатського фонду

Додатки : Опис Програми соціальних перетворень в Західній Україні ( STP.doc, 196 Kb )

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Конкурс : «Для тебе, Україно!»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою, НУ «Львівська політехніка» під егідою Міністерства освіти і науки України оголошує Міжнародний літературно-мистецький конкурс для української молоді діаспори та України «Для тебе, Україно!»

Молодь – це надія України, незалежно від того, де ця молодь живе: в Україні чи діаспорі. Наша Держава у процесі становлення. Ми прагнемо залучити молодий талант, інтелект і самовіддану працю кожного до державотворчих процесів нашої країни, виплекати любов, повагу і бажання працювати для неї. Україна чекає на українську молодь, позбавлену стереотипів, на творчих, відданих українській справі молодих людей, вихованих у вільному світі. Плекання мрії в кожної дитини, юнака чи юнки про потрібність Україні – запорука нашого державницького утвердження.

І. Тематика конкурсу:

* Що я роблю або що я зможу зробити для України в майбутньому, здобувши певні знання чи омріяний фах? Якою я бачу Україну в майбутньому?



І. Мета конкурсу:

* Виявити ставлення сучасної молоді в Україні та за її межами до процесів, що відбуваються у нашій державі
* Пробудити інтерес до національних джерел: української історії, культури, духовності
* Віднайти творчі особистості

ІІІ. Умови конкурсу

* Мова – українська.
* На конкурс подаються авторські роботи, які висвітлюють головну тему конкурсу у будь-якому напрямі – політ фантазії необмежений.
* Жанри:

1) розповідь, спогад, нарис, казка, оповідання, лист, есе, публіцистика тощо у прозовій та віршовій формі, які можуть супроводжуватись власними ілюстраціями: малюнками, світлинами, орнаментом… (Обов’язково надсилати електронний і паперовий варіант).

2) твори образотворчого мистецтва (малюнки, плакати та ін.). (Надсилати паперовий варіант, за бажанням – електронний).

* Конкурс адресований шкільній та студентській молоді віком до 18-ти років.
* Кінцевий термін подачі робіт – 1 березня 2010 року.

ІV. Підсумки конкурсу та нагородження переможців:

* Результати конкурсу будуть оголошені на Третьому Міжнародному Конгресі «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті. Сучасний вимір. Проекція в майбутнє», який проходитиме у м. Львові у червні 2010 року.
* Переможці конкурсу (1, 2, 3 місця) будуть запрошені до Львова для нагородження.
* Кращі твори будуть видані окремим збірником.
* Результати конкурсу, інформація про переможців та їхні твори будуть широко представлені у засобах масової інформації країн-учасниць.

Склад журі (на стадії формування): Микола Жулинський, Лариса Івшина, Ігор Калинець, Тадей Карабович (Польща), Марія Людкевич, Богдан Стельмах, Лідія Палій (Канада), Дмитро Павличко

Інформаційна підтримка – всеукраїнська газета «День»

Твори надсилати на електронну адресу: iiec@polynet.lviv.ua

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

LGI Visiting Fellows - Гранти для представників НУО країн "Східного партнерства"

Центр "Local Government and Public Service Initiative" (Угорщина) оголошує прийом заявок на отримання гранту представниками громадських організацій країн Східного партнерства для проведення дослідження спільно з аналітичними інститутами країн Євросоюзу.

Кожен з грантів надаватиметься на дослідження теми, яка входить до "пріоритетного списку" в рамках ініціативи "Східного партнерства" (лібералізація візового режиму, торговельна та економічна політики, транскордонна співпраця, вирішення конфліктних ситуацій, демократизація, енергетична безпека, екологічна стабільність).


Представники аналітичних центрів з країн Східного партнерства та Російської Федерації працюватимуть протягом року та проведуть не менше 2-х місяців в одному з аналітичних центрів ЄС. Перевага надаватиметься науковцям, які досліджують окремі угоди в рамках ініціативи "Східного партнерства".

Грантоотримувачі також відвідають Будапешт та познайомляться з представниками центру "Local Government and Public Service Initiative" та Інституту Відкритого Суспільства (Угорщина). Частину триденного візиту також буде присвячено тренінгу з успішного написання директивних документів.

Останній термін подання заявок - 29 січня 2010 року

Максимальний розмір гранту - 12000 USD

Переклад - портал "Європейський простір"

Джерело : Громадскький простір
Читать дальше......

Буковинский феникс отметил 20 лет падения Берлинской стены


29 Ноября в обществе австрийско-немецкой культуры им. Йохана В. Гете в городе Черновцы состоялось мероприятие посвященное празднованию двадцатилетия со дня падения Берлинской стены, которое, к сожалению, грипп и месячный карантин на западной Украине не позволили провести в срок - 9 ноября, как это было ранее запланировано.

Тем не менее, событие не осталось незамеченным ни со стороны членов общества, ни со стороны городской администрации и прессы. Гости с восторгом наблюдали за представлением, специально подготовленным к двадцатилетию воссоединения Германии немецкой молодежной театральной группой «Буковинский Феникс».

На этот раз ребята представили к всеобщему обозрению истории людей «по ту сторону стены» - обыграв события двадцатилетней давности театром теней. «Посреди сцены стояла ширма, изрисованная граффити - своеобразный прообраз стены» ─ вспоминает Диана, актриса и автор идеи, ─ «так что видно было лишь наши тени. За сценой читали истории, которые мы иллюстрировали - истории людей пытавшихся найти родных, друзей…и когда прозвучала фраза о том, что стена упала и мы радостно начали обниматься и петь – я посмотрела в зал и увидела, что на глазах у людей слезы…»


После выступления юных актеров присутствующим было предложено посетить историческое кафе, где за чашкой кофе можно было обсудить со старшим поколением их точку зрения на причины и последствия тех давних событий или же осмотреть выставку, подготовленную самыми младшими членами общества.
«Кляйнер Феникс» потрудился не меньше своих старших товарищей и представил всеобщему обозрению плакаты, картины, и даже огромную модель берлинской стены с маленькими пластилиновыми человечками.
Надеемся, что этот вечер оставил у всех только приятные воспоминания и кроме новой информации каждый унес с собой немного взаимопонимания, солнца и тепла которые царили в немецком доме.
Читать дальше......

1 дек. 2009 г.

Міжнародна виставка "Навчання за кордоном"

Інформация від DAAD:

Шановні пані та панове,
запрошуємо відвідати Вас міжнародну виставку «Навчання за кордоном», що проходитиме 12 грудня у Києві та 13 грудня в Одесі з 12.00 до 18.00.

Міжнародна виставка «Навчання за кордоном»

Київ:

12 грудня з 12:00 до 18:00

готель Radisson SAS

вул. Ярославів вал 22

Одеса:

13 грудня з 12:00 до 18:00

конференц-зал готелю Моцарт

вул. Ланжероновська 13

Програма Виставки:

Зустріч з представниками закордонних університетів, міжнародних коледжів та шкіл.

Консультації стосовно вступу до державних та приватних навчальних закладів Європи, США та Канади.

Інформація щодо вивчення іноземних мов: програми для дітей, мовні курси для дорослих.

Програми культурного обміну для студентів та школярів.

Вхід вільний!

Організатор:

Освітнє агентство “Аспект”

Київ, вул. Льва Толстого 25

Довідки за телефоном (044) 501-1215

Та на сайті www.gostudy.com.ua

Читать дальше......