30 нояб. 2009 г.

Програма стажування "Розвиток системи хоспісів"

Програма "Громадські зв'язки" (Community Connections Program)за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у 2010 році проводить набір кандидатів серед фахівців Івано-Франківської, Закарпатської та Тернопільської областей для участі у стажуванні у США за тематикою "Розвиток системи хоспісів в Україні".

Програма надає можливість українським учасникам та їх американським колегам
обмінятись професійним досвідом та дізнатись про життя громад у Сполучених Штатах.

Учасниками програми „Громадські зв’язки” за темою „Розвиток системи хоспісів” можуть бути фахівці сфери охорони здоров’я, представники державних органів, зокрема обласних та місцевих управлінь охорони здоров’я, представники неурядових та релігійних організацій, які працюють у напрямку, відповідному до теми стажування. Програма стажування у США триватиме 3 тижні.

Група складатиметься з 10 осіб. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу.

Аплікаційні форми на програму приймаються до 17 грудня 2009 року. Прочитати детальну інформацію та скачати аплікаційну форму можна на сайті програми.

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Волонтерський проект в Німеччині та Польщі

Цього року німецька волонтерська організація «Акція спокутування - служба миру» розпочинає нову програму на території Польщі та Німеччини. Молодь з Німеччини та України будуть разом працювати протягом року (з вересня по серпень) в соціальних проектах.

З дітьми - організація дозвілля; з людьми, що пережили трагедію Другої світової війни - допомога по господарству, супровід; в архівах; в музеях при колишніх концтаборах - в Кракові, Освенцімі, Варшаві, Гданську та інших містах.

Протягом всього року учасники обов'язково відвідають 4 семінари (ознайомлювальний, підготовчий, основний і заключний), на яких вони ще більше познайомляться з організацією, її цілями і завданнями, обміняються досвідом, проведуть дискусії на різні теми (права людини, гендерна нерівність, конфлікт і т.д.).

Реєстраційний внесок 100 євро.

Усім волонтерам надається житло і гроші на харчування та кишенькові витрати в розмірі 700 злотих. Оплачуються всі витрати на отримання візи і проїзд.

Для того, щоб взяти участь у відбірковому семінарі в лютому місяці, необхідно до 31 грудня написати лист - заявку, де розповісти про себе, досвід у соціальній сфері, і чому повинні взяти саме Вас.

Основні вимоги до кандидатів:
- Вік від 18 до 25 років
- Знання іноземної мови (німецької для участі в програмі на території Німеччини, та англійської - у Польщі)
- Бути активним і допитливим
- Вміти працювати в команді
- Мати досвід роботи в соціальній сфері

Кількість місць обмежена.

Чекаємо на Ваші листи esmagliy@ngo.dn.ua

Контактний телефон: 050 654 56 21
Читать дальше......

Осіння соціологічна школа для студентів в Донецьку

З 1 по 12 грудня 2009 року в Донецькому національному університеті пройде Осіння соціологічна школа за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Учасники Школи зможуть отримати нові теоретичні знання, результати психологічного тестування, а також практичний досвід. Випускники Школи отримають сертифікати інтерв'юерів.

Осіння соціологічна школа Центру політологічних досліджень, що проводиться в рамках проекту за підтримки Міжнародного фонду "Відродження", присвячена кількісним методам масових соціологічних досліджень.



Досвідчені тренери Центру проведуть за зручним для учасників графіком теоретичні заняття, тренінги та психологічне тестування, що дозволить кожному підвищити свою компетентність у використанні кількісних методів досліджень і в міжособистісній комунікації на основі індивідуальних рекомендацій психолога.

В рамках практичного етапу Школи учасники зможуть взяти участь у реальному соціологічному дослідженні – масовому експрес-опитуванні жителів Донецької області з актуальних соціально-політичних питань. Участь в соціологічному опитуванні – це не тільки унікальний досвід польової соціології, а й можливість додаткового заробітку для молоді в умовах кризи.

За словами учасниці Літньої соціологічної школи, тренінги допомогли "навчитися краще розуміти людей, їх настрій, знаходити підхід до людей ... для вдалого контакту необхідно розуміти емоційний стан співрозмовника, а тренінги дозволили цьому навчитися".

Охочих брати участь в Осінній соціологічної школі запрошуємо надсилати свою контактну інформацію (П.І.Б., навчальний заклад, спеціальність, курс, мобільний телефон, електронна пошта) на e-mail: cps.dn.ua@gmail.com з темою "Школа ".

Контактна особа:

Євген ТАРАСОВ, керівник проекту

Центр політологічних досліджень, вул. Університетська, 24, кімната 48,

(4-й поверх історичного факультету Донецького національного університету),

телефон / факс: +38 (062) 304 40 97, е-пошта: cps.dn.ua@gmail.com

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Стань учасником проекту "Молодіжна Акція Мультимедіа"

Фонд Nowe Media (Польща) пропонує участь у проекті "Молодіжна Акція Мультимедіа" (MAM), ідея якого - передати молоді ті цінності, відповідальність і знання, які несе в собі професія журналіста.

Проект охоплює три країни - Польщу, Україну, Білорусь і розрахований на молодих людей (13-19 років).

Мета проекту - навчити молодь формулювати, виробляти і захищати свою громадську позицію, а також впливати на навколишній світ.

Девіз проекту: "MAM вибір. MAM вплив. MAM медіа "(польською "мам" перекладається як "маю, у мене є"). Теза "мам медіа" ілюструє портал http://mammedia.com.ua/, на якому зареєстровані учасники можуть створювати та публікувати свої власні газети, а також брати участь у курсах і з'їздах, слухати е-лекції відомих і досвідчених журналістів, проходити стажування в редакціях газет, у тому числі - за кордоном.

Портал МАМ, крім е-лекцій та інформацій про тонкощі журналістської професії, пропонує своїм користувачам графічні макети газет - достатньо лише наповнити їх власним змістом і газета готова!

Крім порад і допомоги від досвідчених журналістів, молоді користувачі порталу зможуть спілкуватися між собою на форумі порталу. Плануються міжнародні табори-стажування для активних учасників. Також проектом передбачені різні конкурси та нагороди.

Окрім роботи з молоддю, проект МАМ передбачає співпрацю з учителями, керівниками гуртків журналістики і тих, хто хотів би сам поглибити свої знання в цій області, щоб потім навчати інших. Для них планується окрема, "доросла" програма дистанційного навчання та кілька міжнародних зустрічей.

Проект МАМ на Україні стартував 16 листопада 2009.

Якщо у вас виникли будь-які запитання щодо проекту, в першу чергу радимо вам відвідати портал http://mammedia.com.ua/. Або Ви можете зв'язатися з координатором проекту на Україні Олесею Гераль написавши на e-mail: melisa_olesya@yahoo.com.

Читать дальше......

Конкурс на участие в справочнике "Авангард этнических немцев Украины"

ТММГО «Німецька молодь», Регіональний Інформаційний центр м. Миколаїв спільно з Радою Німців України та за підтримки благодійного фонду “Товариство Розвитку” м. Одеса проводять конкурс «Авангард німців України». До участі в конкурсі допускаються громадяни України німецького походження, які працюють у галузі культури, науки, громадської діяльності та ін.

Конкурс проводиться з 17 листопада по 20 грудня, подання документів - з 17 листопада по 11 грудня.

Для участі в конкурсі надішліть пакет документів:

- Заповнена Анкета;

- Документ, що підтверджує німецьке походження;

- Автобіографія;

- Обґрунтування участі в конкурсі у вільній формі.

на електронну адресу avangard@ dopomoha.org


Переможці та призери конкурсу будуть відзначені дипломом і потраплять у Довідник «Авангард німців України».

Детальніше про умови участі в конкурсі читайте у «Положенні» на сайті www.dopomoha.org
Читать дальше......

25 нояб. 2009 г.

Конкурс есе «Оздорови суспільство»

Фонд Братів Кличків та Фонд Конрада Аденауера в рамках спільного проекту «Оздорови суспільство» оголошують конкурс есе на однойменну тему.

Автори найкращих робіт продовжать змагання та отримають гранти на реалізацію своїх ідей.

Мета конкурсу – заохотити українську молодь замислитися над тим, що саме вона може зробити для створення здорового суспільства та визначити коло молодих лідерів, які бажають зробити свій внесок у розбудову здорового суспільства в Україні.

Умови конкурсу

Вік: до участі в конкурсі запрошуються молоді українці віком від 16 до 25 років на 1 січня 2010 року.

Теми, що мають бути розкриті в есе:

1. Як Ви розумієте поняття «здорове суспільство» (критерії здорового суспільства);
2. Яке суспільство можна вважати здоровим (наведіть сучасні приклади);
3. Що треба зробити в Україні для створення здорового суспільства (розробіть модель суспільства).



До участі у конкурсі зараховуватимуться есе, написані за вказаними темами.

Аргументуйте свої міркування яскравими та переконливими прикладами.

Есе повинне бути написане української мовою та не перевищувати 8 000 знаків із пробілами, мати титульну обкладинку з назвою, ім'ям та контактною інформацією автора (на інших сторінках писати назву і ім'я автора не потрібно).

Есе прийматимуться до 30 листопада 2009 р. за адресою: fund@klitschko.com з поміткою у темі «Конкурс есе» і повинне бути надіслане як додаток до електронного повідомлення.

Есе повинне бути оригінальною роботою даного автора і не може бути де-небудь опубліковано (або заявлено для публікації) раніше.

Докладна інформація про проект



Читать дальше......

Тренінг "Розв'язання конфліктів"

СІМ - Спілка ініціативної молоді 1 грудня у Києві розпочинає першу сесію тренінгу "Розв'язання конфліктів".

Ви матимете змогу:
• оволодіти унікальними методиками Positum-підходу у вирішенні конфліктів;
• ефективно керувати своїм емоційним станом, залишаючись навіть у складній ситуації спокійним і зібраним;
• зробити свою самооцінку невразливою;
• навчитися знаходити в собі приховані ресурси і використовувати їх для вирішення конфліктів;
• допомогти виграти всім, не програючи самому.

Тренінг проводиться у форматі тригодинних сесій періодичністю раз на тиждень у вечірній час.
Кількість сесій - 6
Початок занять - 1 грудня о 18-30 (вівторок)

Місце:
м. Київ, вул. Вербицького, 16 к. 9 (р-н метро «Харківська»). Проїзд від метро - маршрутним таксі № 45, 599 до супермаркету «Велика кишеня» або 10 хвилин пішки.

Для участі у тренінгу заповніть он-лайн анкету



Контакти:
Додаткова інформація про тренінг:
Телефони: 097 270 28 73, 096 388 99 39
Е-маil: krugtrening@mail.ru


Читать дальше......

Попередження гендерного насильства через молодіжну роботу

Центр європейських ініціатив (Україна) і Молодіжна асоціація DRONI (Грузія) за фінансової підтримки Європейського Молодіжного Фонду Ради Європи реалізує спільний україно-грузинський проект «Попередження гендерного насильства через молодіжну роботу».

П’ятиденний молодіжний тренінг відбудеться 20-25 грудня у м. Суми. Тренінговий курс спрямований на сприяння гендерному рівноправ’ю та попередження гендерного насильства.

Головними завданнями тренінгу є:
• обговорити питання гендерного насильства у європейському контексті на міжнародному рівні;
• запобігти проявам гендерного насильства в країнах-учасницях шляхом об’єднання зусиль молодіжних лідерів з Грузії та України;
• розробити молодіжні проекти спрямовані на запобігання гендерного насильства.

У тренінгу візьмуть участь 20 молодих людей: по 10 з України та Грузії.

Участь у тренінгу є безкоштовною.



Організатори також покривають витрати на проживання та харчування учасників, а також забезпечують усіма необхідними матеріалами. Українські учасники самостійно сплачують поїзд до м. Суми та назад.

Хто може взяти участь: громадсько-активна молодь, молодіжні лідери, представники НУО, віком від 18 до 30 років.

Місце проведення: м. Суми, Україна.

Дата проведення: 20-25 грудня 2009 року.

Робоча мова тренінгу: російська.

Для того, щоб взяти участь у тренінгу, заповніть анкету учасника і надішліть її на електронну адресу info@eu.sumy.ua. У назві повідомлення відмітьте «ваше прізвище_PGBV_Application».

Наприклад, «Semenuk_PGBV_Application». Ви також можете заповнити електронну версію аплікаційної анкети

Останній термін подання анкет: 5 грудня 2009 року.

«Центр європейських ініціатив» (СМГО «ЦЄІ») – це громадська неприбуткова організація, метою діяльності якої є сприяння реформуванню України у відповідності до європейських стандартів, впровадження демократичних цінностей та розвитку громадянського суспільства в Україні шляхом провадження освітньої та інформаційно-просвітницької діяльності.

Джерело : Громадский Простир

Додатки : Анкета учасника ( Training GBV Application.doc, 614 Kb )

Читать дальше......

20 нояб. 2009 г.

Новий раунд програми студентського обміну (UGRAD)

Програма обміну для студентів ВНЗ надає можливість студентам першого, другого та третього курсів навчатися протягом одного академічного року в університетах або дворічних чи чотирирічних коледжах США. Програма обміну для студентів вищих навчальних закладів (UGRAD) є програмою Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США і адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). Учасники відбираються шляхом відкритого конкурсу.

Програма обміну для студентів вищих навчальних закладів (UGRAD) є програмою Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США і адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). Програма обміну для студентів ВНЗ надає можливість студентам першого, другого та третього курсів з Азербайджану, Білорусії, Вірменії, Грузії, Казахстану, Республіки Киргизія, Молдови, Російської Федерації, Таджикистану, Туркменістану, України та Узбекистану навчатися протягом одного академічного року в університетах або дворічних чи чотирирічних коледжах США. Учасники відбираються шляхом відкритого конкурсу.

Всі учасники будуть:
• відвідувати академічні заняття протягом одного року;
• брати участь у не менш ніж 20 годинах волонтерської роботи на користь того міста, де вони будуть мешкати;
• брати участь у стажуванні протягом другого семестру.

Студенти, які на час подання документів на конкурс є першокурсниками, проживатимуть в американській родині або студентському гуртожитку та відвідуватимуть дворічний коледж. Студенти, які на час подання документів на конкурс навчаються на другому та третьому курсах, житимуть у студентських гуртожитках та навчатимуться у чотирирічних коледжах та університетах.

Спеціальності:

• Американські студії
• Антропологія
• Бізнес
• Біологія
• Бухгалтерський облік
• Геологія
• Економіка
• Журналістика та ЗМІ
• Інженерія
• Комп’ютерні дисципліни
• Кримінальне право
• Менеджмент готельного та ресторанного господарства
• Менеджмент охорони навколишнього середовища
• Методологія освіти
• Міжнародні відносини
• Планування міста
• Політологія
• Право
• Психологія
• Сільське господарство
• Соціологія
• Фізика
• Хімія
• інші спеціальності

Ця програма повністю фінансується і передбачає:
• візову підтримку ( віза J-1)
• оплату подорожі від міста проживання учасника програми до відповідного навчального закладу у США і назад додому після закінчення терміну навчання;
• обмежене медичне страхування на випадок хвороби або нещасного випадку;
• плату за навчання та обов’язкові студентські внески;
• проживання та харчування;
• щомісячну стипендію;
• кошти на придбання підручників;
• різноманітні можливості професійного розвитку випускників обмінних програм.

Вимоги до учасників та критерії відбору описані в аплікаційній формі.

Кінцевий термін подання анкет – 17:00, 7 грудня 2009р.

Аплікаційні форми для участі у Програмі обміну для студентів вищих навчальних закладів можна отримати в будь-якому офісі представництва IREX в Євразії та в Середній Азії. А також можуть бути отримані з Інтернет www.irex.org та www.irex.ua.

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX)
вул. Саксаганського 38Б, 2ий під’їзд, 5ий поверх, Київ 01033 Україна
Тел/факс: (380)(44) 537-0604, 586-2780, 586 2781
E-mail: ugrad@irex.ua Web: http://www.irex.ua or www.irex.org

Джерело: Громадський простір


Читать дальше......

Молодіжні лідери запрошуються на осінню школу в Харків

Молодіжний Ресурсний Центр, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодіжна ініціатива «КОЛО» і Студентська рада ХНАГХ за підтримки Харківської обласної ради з питань молодіжної політики при ХОДА запрошують активних громадських діячів, лідерів на Осінню школу лідерів в м. Харків, яка планується на 28-29 листопада 2009 року.

Програма школи:

1. Ефективний лідер і створення команди
2. Написання проектів
3. Фандрайзинг
4. ЗМІ і PR
5. Менеджмент репутації
6. Суспільна активність молоді. Приклад «Молодіжної Варти»

Тренери Школи:

Рябченко Тетяна - Глава ХОМОО "Молодіжна ініціатива КОЛО", Розділ інформаційного сектору Молодіжної організації ХНЕУ, Головний редактор студентської газети "OUT", секретар Постійної комісії з питань розвитку молодіжного руху Обласної ради з питань молодіжної політики Харківської обласної державної адміністрації

Євгеній Каплін - Голова Харківської обласної молодіжної громадської організації "Проліська", Юний посол миру в Україні, помічник-консультант депутата, ініціатор створення "Єдиного центру соціального сприяння", "Центрів планування сім'ї і вільного відповідального батьківства", президент фестивалю Хіп-хоп культури "ART-Bomb"

Олександр Рачков - Голова Обласної ради з питань молодіжної політики при ХОГА, Голова органу студентського самоврядування "Студентський Альянс", Глава КРК "Демократичний Альянс", член Колегії Всеукраїнської ради при МОН України.

Олег Егоров - керівник креативної групи "GoGoGroup"

Вікторія Акберова - виконуюча обов'язки Голови Студентської ради ХНАГХ, член Постійної комісії з питань розвитку молодіжного руху Обласної ради з питань молодіжної політики Харківської обласної державної адміністрації

Безкровна Світлана - Голова студентської ради ХГУПТ, секретар Дзержінської районної студентської ради, член Обласної ради з питань молодіжної політики Харківської обласної державної адміністрації.

Олена Літвішко - керівник правління Київського міського відділення ВМОО "Фундація регіональних ініціатив"

Олександр Пажін - головний редактор жураналу "Palindrome"

Учасникам Школи з інших міст забезпечуються мешканням в готельному комплексі ХНАГХ.

Вартість: 20 грн. з 1 учасника на весь час Школи
Місце: ст. м. Київська, 20-25 хвилин від місця проведення занять.

Учасники забезпечуються тільки кава-паузами, які входять у вартість організаційного внеску. Решта всіх витрат по харчуванню лягає на учасників.
Перший день занять проходитиме в Харківській національній академії міського господарства, другий день - в Харківському національному економічному університеті.

По закінченню Школи всі учасники отримають підтверджуючі сертифікати, а також диски з допоміжними, фото- і відеоматеріалами + всі презентації і документи, які
використовуватимуться під час занять


Організаційний внесок за участь в школі - 50 грн.

Для участі в школі необхідно заповнити анкету і вислати на for_the_ankets@mail.ru до 20 листопада. 21 листопада Ви отримаєте відповідь по відбору на школу.

За додатковими питаннями звертайтеся:
http://vkontakte.ru/club12763832
for_the_ankets@mail.ru

Скиба Олександра, Керівник учбових проектів Молодіжного ресурсного центру
Teл.: 8-097-394-32-15
Рябченко Тетяна, Голова ХОМОО «Молодіжна ініціатива «КОЛО»
Тіл: 8 063 717 99 98

Анкета

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

«Політика ЄС в інформаційному просторі України» : запрошення на семінар

Фонд Конрада Аденауера та Академія української преси запрошують журналістів та редакторів взяти участь у семінарі «Політика ЄС в інформаційному просторі України», який відбудеться 4-5 грудня 2009 року в м. Донецьку.

Організатори беруть на себе витрати на проїзд, проживання (1 доба) та харчування учасників семінару.

Доповідачі:

Ніко Ланге - Керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні

Валерій Іванов – Президент Академії української преси, професор, д.ф.н., завідувач кафедри реклами та паблік рилейшенз КНУ ім. Т.Шевченка

Людмила Гуменюк – Старший викладач Могилянської Школи Журналістики, директор Центру медіареформ, магістр з політичної комунікації (Шеффілдський університет, Велика Британія).
Прохання надіслати анкету до 23 листопада 2009 року (18.00 год.) на адресу oksana@aup.com.ua, або на факс (044) 4409535.
Відбір відбуватиметься на конкурсних засадах.

Контактна особа:

Оксана Волошенюк, Директор АУП
Тел.: 067 -5049802, (044) 4409535
e-mail: oksana@aup.com.ua

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

19 нояб. 2009 г.

Новости направления "Социальная работа" БФ "Общество Развития"

Тема социальной помощи в условиях экономического кризиса особенно важна для БФ "Общество Развития" Одесса.

С начала 2009 года при поддержке БФ "Общество Развития" во Львове работает социальная станция. Все нуждающиеся этнические немцы могут обратиться к руководителю станции, Марии Михайловне Веселовской, за помощью в предоставлении необходимых медикаментов. Медикаменты этническим немцам предоставляются бесплатно по предъявлении рецепта от врача и других необходимых документов. Данный проект работает очень активно и получил большое количество положительных отзывов от обратившихся за помощью представителей немецкого меньшинства Украины.

Также в 2009 году при поддержке БФ "Общество Развития" прошло несколько проектов по оздоровлению пожилых людей и людей с ограниченными физическими способностями из немецкого меньшинства.

В частности, Валентина Сулина, председатель Ассоциации немцев Украины, организовала и провела отдых и лечение детей, пострадавших от катастрофы на Чернобыльской АЭС, в одном из санаториев Одессы, расположенного на берегу Черного моря. Подобный проект провела и Валерия Осовская, руководитель Регионального информационного центра в Чинадиево.

Ангелина Шардт, руководитель Регионального информационного центра в Николаеве, стала организатором нескольких проектов по отдыху людей пожилого возраста из немецкого меньшинства - в санатории Ингул в Николаеве. В общей сложности было организовано 4 заезда, в которых приняли участие более 100 человек. Также Ангелина Шардт организовала отдых пожилых людей в санатории в Евпатории, Крым.

Также проекты по отдыху сеньоров были организованы партнерами БФ "Общество Развития" из Харькова (руководитель - Андрей Эдуардович Фукс) и Донецка (руководитель - Александр Артурович Дынгес).

Для тех же, кому сложно принимать участие в отдыхе и оздоровлении в санаториях по причине слабых физических возможностей предусмотрена программа по поддержке оздоровления на местах.

К концу года БФ "Общество Развития" Одесса решил помочь этническим немцам со слабым зрением - многим нуждающимся будут куплены очки из средств, выделенных БФ "Общество Развития". Также планируется адресная помощь в виде продуктовых пакетов самым нуждающимся из этнических немцев.

БФ "Общество Развития" понимает всю сложность ситуации, в которой оказались незащищенные слои населения из-за экономического и политического кризиса в Украине. Поэтому Фонд и его сотрудники прилагают все усилия, чтобы поддержать тех, кому это особенно необходимо.
Читать дальше......

Информация от РИЦ Донецк: Год юбилеев в Германии и соответствующие тематические мероприятия в Донецке


2009 год для Германии – год юбилейных дат – 60-летия принятия Основного закона страны и 20-летия падения Берлинской стены. Эти юбилейные даты не могли обойти сто-роной и донецких немцев, у которых 20 лет назад также появилась возможность объеди-няться – создавать свои национально-культурные организации, землячества, культурные центры.

Поэтому весь год национально-культурная работа Донецкого областного националь-но-культурного общества немцев «Видергебурт» была направлена на широкое освещение событий ОБЪЕДИНЕНИЯ – начиная с информационных стендов, установленных в Цен-тре немецкой культуры, постоянного сотрудничества со СМИ и заканчивая выпуском ау-диодиска «Страницы истории немцев Донбасса» и книгой «Очерк истории немцев на постсоветском пространстве», подготовленных Александром Дынгесом при финансовой поддержке БФ «Обществ Развития» и BIZ Москва.

А в период с 10 по 15 ноября 2009 г. в Донецке прошел ряд мероприятий, посвящен-ных юбилеям, который весь 2009 год отмечает Германия.

Донецкое областное национально-культурное общество немцев «Видергебурт» са-мым активным образом подключилось к освещению этих праздников и приняло активное участие в целом ряде мероприятий, им посвященных.



Так, 12 ноября активисты организации участвовали в круглом столе «20 лет падения Берлинской стены: восприятие и перспективы», инициатором и организатором которого выступили Генеральное консульство ФРГ в Донецке и Центр политологических исследо-ваний Донецкого национального университета. В ходе дискуссии ее участники активно и заинтересованно обсуждали последствия падения Стены для объединения Германии и Ев-ропы, сегодняшнюю жизнь немецкого народа по обе стороны Стены и уроки Стены для преодоления существующих расколов в мире.

В дискуссии приняли участие Генеральный консул ФРГ в Донецке Клаус Цилликенс и известный немецкий правозащитник и публицист Вольфганг Темплин, который был очевидцем этих событий.

Большой интерес участников круглого стола вызвало выступление лидера организа-ций донецких немцев Александра Дынгеса, который акцентировал внимание на том, что хотя Стена и разрушена, ее «осколки» сохранились, и, в первую очередь, в инерции мыш-ления. В самой Германии это отражается в пока еще сохранившемся различии Востока и Запада Германии. В мировом политическом рейтинге Германия все еще занимает место, несоответствующее ее экономической мощи. В общем контексте разрушения преград, разделявших немецкую нацию, российским немцам не удалось восстановить свою авто-номию на Волге, а украинским – получить полную политическую реабилитацию.

15 ноября на сборном кладбище немецких военнопленных в г.Донецке прошло возложение венков в память солдат, погибших на фронтах первой и второй мировых войн. В траурном митинге и возложении венков приняли участие Генеральный консул ФРГ в Донецке Клаус Цилликенс, представители областной и городской государственной администрации, секретарь областной комиссии по увековечению памяти жертв войны и политических репрессий Анатолий Дермайнер, представители общественности, председатель ДО НКОН «Видергебурт» Александр Дынгес, журналисты газет и телевидения. Это мероприятие вызвало широкий резонанс в Донецком регионе.

Руководитель пресс-службы ДО НКОН «Видергебурт»
Наталья Звягинцева (Диркс)
Читать дальше......

17 нояб. 2009 г.

Семинар по молодежной работе для представителей организаций немецкого меньшинства


Группа немецкой молодежи Одессы совместно с Одесским областным обществом немцев «Видергебурт» при финансовой поддержке БФ «Общество Развития» провела 31 октября – 1 ноября 2009 года в офисе БФ «Общество Развития» в г. Одессе BIZ – семинар по теме «Молодежная работа для новичков».

К участию в семинаре были приглашены представители молодежных организаций этнических немцев Украины. Семинар был направлен, в первую очередь, на представителей новообразовавшихся молодежных организаций, а также на новых руководителей молодежных организаций.

В программе семинара было предусмотрено рассмотрение следующих вопросов: молодежная политика, мотивационная политика, методы командной работы, знакомство с программой развития лидерских качеств, планирование мероприятий и привлечение ресурсов, поиск потенциальных источников финансирования, обмен опытом и многое другое.

Организаторы семинара: Одесское областное общество немцев «Видергебурт», активисты немецкой молодежи Одессы

В семинаре приняли участие 14 человек. Мультипликатором семинара был Владимир Лейсле, мультипликатор БИЦ по молодежной работе и руководитель ВО НМУ.

Мероприятие прошло успешно. Индикатор успешности: в конце каждого дня проводился фидбэк и срез эмоциональной активности участников – результат все участники были единогласно довольны содержанием и формой семинара. Читать дальше......

Конкурс міні-грантів на Закарпатті

Конкурс міні-грантів „Малими кроками – до розвитку самоорганізації громад” проводиться Карпатським Агентством Прав Людини „ВЕСТЕД” – регіональним партнером Фонду ім. Стефана Баторія.

Метою Програми „Громадські ініціативи у Східній Європі” є розвиток громадянського суспільства в Республіці Білорусь та Україні. Фонд ім. Стефана Баторія співпрацює з білоруськими та українськими громадськими організаціями, зацікавлених у підтримці громадських ініціатив, налагоджені партнерства третього сектору з органами влади, а також діяльністю в сфері громадської освіти. Програма виконується завдяки підтримці Фонду Форда. Детальніше www.batory.org.pl.

Карпатське Агентство Прав Людини „Вестед” є неурядовою неприбутковою громадською організацією, яка працює у сфері захисту прав людини з 1998 року. Детальніше www.kaplvested.info

Мета конкурсу: активізація і підтримка громадських ініціатив в сільських громадах Ужгородського району та місті Ужгород з вирішення місцевих проблем.

Пріоритети надаватимуться проектам, які спрямовані на:

• розвиток громадської активності на рівні місцевих громад в селах, селищах та малих містах.
• посилення ролі місцевих громадських організацій та ініціативних груп, їх впливу на життя громад.

Вітаються проекти, реалізація яких передбачається у співробітництві з однією або більше організаціями, а також із засобами масової інформації, бізнесом та органами влади. Щиро запрошуємо до участі в конкурсі організацій, які раніше не фінансувались в рамках міжнародної технічної допомоги, а також організації із сільської місцевості.



До конкурсу запрошуються:

• громадські організації;
• ініціативні групи (не менше трьох громадян).

Останній термін подання проектних заявок на конкурс - 5 лютого 2010 р. до 17:00

Оголошення результатів конкурсу
- до 12 березня 2010 року.

Строк реалізації проекту
- від одного до трьох місяців.
- проекти повинні бути завершеними до 10 липня 2010 року включно.

Фінансова сторона проекту
- Сума грантової підтримки може скласти еквівалент від 50 до 500 дол. США за курсом НБУ на день перерахування.
- Не менше 20 % від загальної вартості проекту має бути власним (фінансовим або не фінансовим) внеском від заявника або з інших джерел.
- Інструкція з фінансового менеджменту є невід’ємною частиною цього Положення.

Описание конкурса


Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Стажування студентів в Інтернет-виданні SoborNews

Інтернет-видання SoborNews запрошує студентів ВНЗ взяти участь в конкурсі на стажування.

Термін стажування 3 місяці.

Вимоги до кандидатів:

Зацікавленість праці у сфері релігійної журналістики
Добре знання української мови
Комунікативність
Відповідальність
Мобільність
Вміння працювати на комп’ютері
Бажане знання однієї із європейських чи слов’янських мов.

Стажери матимуть можливість:

Навчитися писати новини, статті, інтерв’ю.
Навчитися виготовляти цифровий інформаційний медіа-продукт: аудіо- та відео-матеріали
Освоїти програми Cool Edit Pro, Edius, Indesign та багато ін.
Отримати після закінчення стажування дипломи та рекомендації.

Вразі погодження з конкретними вузами, стажування може бути зараховане, як практика.
Щоб взяти участь у стажуванні слід до 20 листопада надіслати своє резюме (CV) та заповнену анкету на email: sobor.news@gmail.com

Контакти:
www.sobornews.org
sobor.news@gmail.com
тел.: 38(044) 2806849



Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

Набір до Майстерні проектного менеджменту

Набір до Майстерні проектного менеджменту

Донецька громадська організація «Альянс» оголошує набір на конкурсній основі в семиденну Майстерню проектного менеджменту. Під час навчання учасники досконало ознайомляться з теорією та практикою проектного менеджменту. Навчаться поетапній розробці проекту, складати проектну документацію, розробляти та проводити піар кампанії, використовуючи метод Learning by doing (навчатись працюючи).

Крім того, учасники, які розроблять та успішно захистять свої одноденні міні-проекти, отримають фінансування для його реалізації.

Після закінчення навчання у майстерні, учасники зможуть самостійно розробити свої власні проекти, подати заявку своєї ідеї для отримання додаткового фінансування на реалізацію цих проектів у своїх громадах.

До навчання запрошуються мешканці Донецької області, віком від 18 років. Пріоритет віддається представникам жіночих громадських організаціям, які працюють з представниками малого та середнього бізнесу, а також підприємцям з міст: Добропілля, Демитрова, Селідова, Старобешевського району Донецької області. Від кожної організації запрошуються по дві особи.



При наявності вільних місць запрошуються представники вищезазначених організацій та підприємці з інших громад Донецької області.
Майстерня проектного менеджменту проводиться в рамках проекту «Створення сприятливих умов для розвитку жіночого підприємництва в економічно депресивних населених пунктах Донецької області» за підтримки Німецького товариства технічної допомоги (GTZ) в партнерстві з Донецькою обласною державною адміністрацією.

Навчання буде проходити у м.Новий Світ з 9 грудня по 15 грудня (включно) 2009 року.
Під час навчання у Майстерні учасники забезпечуються харчуванням та роздатковими матеріалами, відшкодовується вартість проїзду за наявністю оригіналів квитків.
Особи, які прибудуть з Донецької області, будуть забезпечені проживанням у готелі.
Кількість місць у школі обмежена!

Заявки приймаються до 1 грудня 2009 року.

Для участі у майстерні треба заповнити анкету та відправити її за адресою: м. Донецьк, вул. Університетська 65/21,або на електронну адресу way_to_europe@mail.ru, або по факсу 062 – 311 – 15 – 70.

За більш детальною інформацією звертайтеся до методиста проекту Наталі Семиволос за телефоном 095-18-37-236, (062)311-54-05.

Заявка на участь в майстерні

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

"Джерело" шукає волонтерів для благодійної акції

НРЦ "Джерело" (м.Львів) шукає волонтерів для передсвтякових акцій, метою яких є збір коштів для функціонування програм для неповносправних дітей та молоді центру.

1- 19 листопада - центр шукає волонтерів, які допоможуть зібрати 200 солодких подарунків та іграшки для дітей, які перебувають на програмах центру.

16-18 листопада - акція "Ангел з одним крилом" (орієнтовно ринок "Південний", центр міста) - потрібні волонтери для збору благодійних пожертв на забезпечення програми транспортування тощо.

30 листопада - запланована акція- "Майстер-клас з виготовлення
ляльок-мотанок" (запрошуються всі бажаючі навчитись робити традиційний український сувенір разом з неповносправною молоддю. Виготовлений власноруч сувенір можна забрати на згадку із собою, кинувши в скриньку благодійну пожертву 25 грн, або залишити для реалізації НРЦ "Джерело"

Контакти:
Олена Замойська
тел. 227 36 02
моб. 8 063 7848840
rhcentre@mail.lviv.ua Читать дальше......

ІІ конкурс малих проектів з охорони природи та місцевого розвитку

Проект «Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат» в рамках Дунайсько-Карпатської Програми WWF (Світового фонду збереження дикої природи) та у відповідності до задекларованої діяльності, в рамках компоненту «Підвищення інституційних можливостей неурядових організацій та громад оголошує ІІ конкурс малих проектів (КМП) для Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Мета конкурсу – надати підтримку місцевих ініціатив, що сформульовані у вигляді конкретних заходів з охорони природи та місцевого розвитку на території Карпатського національного природного парку (КНПП), Ужанського національного природного парку (УНПП) та Природного заповідника «Горгани».

Заявка у Фонд малих проектів повинна надійти не пізніше 17:00 години 25 грудня 2009 року.

Інформація про конкурс



Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Соціальна Комп’ютерна Школа, пропонує громадським, неприбутковим організаціям України допомогу у створенні та підтримці власних веб-сторінок

SocialComp.org – Соціальна Комп’ютерна Школа, пропонує громадським, неприбутковим організаціям України допомогу у створенні та підтримці власних веб-сторінок, розміщення їх на професійний хостінг української компанії Besthosting, а також реєстрацію доменних імен в зоні org.ua. І все це - на безоплатній основі!

Проект ініційовано та підтримується:

Горлівський благодійний фонд «НАДІЯ» (Леонід Комаров, президент) – http://deti.dn.ua

Компанія Besthosting (Роман Варшавський, директор) – http://besthosting/com.ua

Ідея створення

Ні для кого не є секрет, що громадські організації України (товариства інвалідів, сліпих, групи людей без юридичного статусу неприбутковості і т.інш.) стикаються з проблемою створення вебсайтів. Не дуже хочеться мати не престижний домен, типу *. narod.ru і так далі. Завжди виникає питання - де фізично розмістити вебсайт. І всі ці питання, в основному, пов'язані з грошовою проблемою.

Виникає проблема - начебто з одного боку - потрібно себе представити на просторах мережі Інтернет, щоб знайти, наприклад, донора, заявити про себе партнерам, налагодити відносини з партнерськими організаціями - а з іншого боку - платити за це нічим.

Цю проблему і вирішує проект Соціальна Комп'ютерна Школа!

Волонтери благодійного фонду НАДІЯ, на безоплатній основі:

- Створять професійний вебсайт зі всіма сучасними функціями web 2.0 (блоги, опитування, форми) на професійних системах для сайтів - Joomla, WordPress та ін

- Навчать адмініструвати вебсайт: наповнювати контентом та підтримувати сайт

- Подадуть заявку і проведуть всі операції з реєстрації доменного імені

- Фізично розмістять вебсайт Вашої організації на хостінгу партнера-благодійника - компанії Besthosting.

- Передадуть доступ і паролі до адмін-панелі створеного сайту



У проекті можуть брати участь:
- Зареєстровані неприбуткові організації України, що мають код неприбутковості (благодійні фонди, громадські організації і т.д.);
- Об'єднання громадяни без створення статусу юридичної особи
- Інші організації і приватні особи за погодженням з координаторами проекту.

У проекті не можуть брати участь:
- Політичні партії;
- Бізнес компанії;
- Державні установи (за винятком УТОС ті інвалідів)

Вимоги до майбутнього веб-сайту:
- Розміщення легальної інформації, що не суперечить законодавству України;
- Ніякої пропаганди насильства і расової дискримінації;
- Розміщення на сторінках сайту інформаційного блоку про проект

Організатори дякують компанії Besthosting та особисто її керівникові Роману Варшавському, а також технічному персоналу компанії за реальну підтримку проекту і надання хостінг-майданчика свого дата-центру та технічної допомоги.

Заявки оформляються на вебсайті проекту: http://socialcomp.org/

Леонід Комаров,
керівник проекту
Skype: leokomarof, ICQ 24208684
http://komarof.com/blog

Читать дальше......

Семинар-тренинг по бухгалтерскому учету для представителей общественных организаций этнических немцев

28.11.2009 г. запланирован семинар/тренинг по ведению бухгалтерского учета и составлению финансовой отчетности для руководителей НКЦ, которые сами составляют отчеты, или для бухгалтеров. Мы приглашаем принять участие в работе семинара всех, кто считает для себя необходимым улучшить свои знания по ведению бухгалтерского учета в своих организациях. Этот семинар особенно необходим для вновь избранных руководителей организаций.

Семинар пройдет в течение одного дня, 28 ноября, в помещении БФ «Общество Развития». Проводить семинар будут главный бухгалтер Гуртовая В.А. и бухгалтер Рябоконь Ю.С. Количество участников -- около 20-ти человек. По всем возникшим вопросам звонить в бухгалтерию БФ «Общество Развития»

Заявки присылать на электронные адреса:

buchhaltung@gfe-odessa.org
или
info@gfe-odessa.org

или по факсу 0482 34 82 46. Прием заявок до 18.11.2009 г. Читать дальше......

Тренер програми “Школа фондів громад в Україні”

Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” (ІСАР “Єднання”) оголошує конкурс на посаду головного тренера дворічної програми “Школа фондів громад в Україні”, яка фінансується Фондом Чарльза Стюарта Мотта США).

Мета програми – сприяння розвитку фондів територіальних громад в Україні для підвищення їх ролі у вирішенні місцевих проблем й забезпечення їх активної майбутньої життєдіяльності.

Програмою передбачається надання грантів, організація навчання (семінари, тренінги, стажування тощо), проведення конференцій та інших всеукраїнських заходів.

Головний тренер зобов’язаний:

1. керувати виконанням програми тренінгів/семінарів;
2. керувати тренерами, забезпечувати сприятливу робочу атмосферу в тренерському колективі;
3. розробляти й готувати тренінги та тренінгові матеріали, проводити тренінги/семінари;
4. забезпечувати високий рівень тренінгів/семінарів;
5. брати участь у прийнятті рішень при формуванні команди тренерів;
6. забезпечувати прозорість процесу відбору учасників тренінгів/семінарів;
7. брати участь у прийнятті рішень при розробці програм навчання/стажування;
8. забезпечувати відповідність тренінгів/семінарів загальній меті та завданням програми “Школа фондів громад в Україні”;
9. надавати консультації з питань розробки і впровадження тренінгових програм.



Вимоги до персональних якостей і кваліфікації кандидатів на посаду такі:

1. засвідчений досвід керування програмами тренінгів;
2. засвідчений досвід розробки й проведення тренінгів;
3. досвід роботи з представниками різних секторів суспільства;
4. обізнаність у сфері питань розвитку громад в Україні;
5. відмінні комунікаційні здібності;
6. вміння працювати у команді;
7. високий ступень відповідальності, організованості, дотримання термінів виконання завдань;
8. вільне володіння українською і російською мовами;
9. навички роботи на комп’ютері.

Резюме з копіями свідоцтв, що підтверджують тренерський досвід і кваліфікацію претендента, а також лист з обґрунтуванням намірів працювати на посаді головного тренера прохання надсилати до 1 грудня 2009 року на адресу ednannia@isar.kiev.ua або факсом (044) 201-01-60 з поміткою "На конкурс на посаду головного тренера".

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Конкурс на посаду директора програми “Школа фондів громад в Україні”

Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” (ІСАР “Єднання”) оголошує конкурс на посаду директора дворічної програми “Школа фондів громад в Україні”, яка фінансується Фондом Чарльза Стюарта Мотта США.

Мета програми – сприяння розвитку фондів територіальних громад в Україні для підвищення їх ролі у вирішенні місцевих проблем й забезпечення їх активної майбутньої життєдіяльності. Програмою передбачається надання грантів, організація навчання (семінари, тренінги, стажування тощо) в Україні та закордоном, проведення конференцій та інших всеукраїнських заходів.

Директор програми зобов’язаний:

керувати виконанням програми, відповідати за успішне планування, впровадження, оцінку результатів усіх її заходів, а також за своєчасне та якісне звітування донору;
керувати персоналом програми, забезпечувати сприятливу робочу атмосферу в колективі;
забезпечувати прозорість усіх заходів за програмою, в тому числі об’єктивність та відкритість процесу відбору за конкурсами, передбаченими програмою;
сприяти активному діалогу й взаємодії між усіма сторонами, задіяними у програмі;
інтенсивно подорожувати, у відповідності до потреб програми;
організовувати конференції та стажування;
нести відповідальність за виконання договорів, укладених в межах впровадження програми, а також за якісне та своєчасне виконання робіт за програмою у відповідності до її бюджету.



Директор програми повинен мати:

засвідчений успішний досвід керівництва проектами і персоналом;
засвідчений успішний досвід роботи з представниками різних секторів суспільства, сприяючи їх діалогу й співпраці;
виражений демократичний стиль керівництва;
відмінні комунікаційні, в тому числі ораторські, здібності;
вільне володіння українською та російською мовами;
володіння англійською мовою.

Резюме та лист з обґрунтуванням своїх намірів працювати на посаді директора програми прохання надсилати до 1 грудня 2009 року факсом (телефон/факс: 044-201-01-60), або електронною поштою (ednannia@isar.kiev.ua).

Читать дальше......

Львівська міська рада оголошує конкурс соціально-культурних проектів

Управління "Секретаріат ради" Львівської міської ради оголошує прийом документів на участь у конкурсі соціально-культурних проектів на 2010 рік. Мета конкурсу: залучення громадських організацій та впровадження інноваційних підходів до реалізації соціально-економічної та культурної політики на муніципальному рівні.

Учасники конкурсу: громадські та благодійні організації, комунальні неприбуткові установи зареєстровані у м. Львові, за виключенням релігійних організацій та політичних партій.

Напрямки конкурсу:

1.Культура та туризм
2.Робота з молоддю та сім’ями, фізична культура та спорт
3.Розвиток громадянського суспільства
4.Соціальний захист

Межі фінансування: Мінімальний розмір гранту – 5 тис. грн. Максимальний розмір гранту – 50 тис. грн.

Аплікаційна форма та перелік необхідних документів розміщені на веб-сторінці Львівської міської ради www.city-adm.lviv.ua

(http://www.city-adm.lviv.ua/ngo/images/stories/ngo/3_Application_soc_kult_2010.doc) у рубриці «Актуально».



Документи на конкурс необхідно подавати у Центр обслуговування мешканців Львівської міської ради за адресою : пл. Ринок,1.

Кінцевий термін прийому документів: 17.12.2009 року, о 18:00.

Звертаємо Вашу увагу, що:

електронну копію реєстраційної картки, опису та кошторису соціально-культурного проекту необхідно надіслати у doc-форматі на e-mail: civicpartner@city-adm.lviv.ua з приміткою «На конкурс СКП 2010»;

друковані копії проекту необхідно подавати у 2 примірниках (копія статуту подається в одному примірнику), усі додатки повинні бути засвідчені підписом керівника та печаткою організації.

Додаткову інформацію щодо конкурсу можна отримати у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» (пл.Ринок,1, каб. № 539, тел. 297-57-63, e-mail: ).

Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Информация от Донецкого регионального информационного центра: Встреча с генеральным консулом ФРГ















10 ноября 2009 г. в культурном центре Донецкого областного национально-культурного общества немцев «Видергебурт» состоялась встреча Генерального консула ФРГ в Донецке Клауса Цилликенса с активом немецких общественных организаций Донецкой области из Донецка, Макеевки, Харцызска, Шахтерска, Горловки, Новоазовского района и др.

Господин Цилликенс познакомил собравшихся с функциональными задачами консульства, его структурой и перспективами деятельности. В свою очередь председатель правления ДО НКОН «Видергебурт» Александр Дынгес кратко рассказал об основных направлениях работы немецких общественных организаций Донецкой области. Его рассказ дополнили выступления организатора языковой работы Елены Шавруковой, председателя правления Союза немецкой молодежи Донецкой области «Юнге Вельт» Сергея Поуля, менеджера молодежного вокального ансамбля Ксении Цукаревой, руководителя немецкой исследовательской группы «Форшунг» Александра Качалова, председателя правления Макеевского городского немецкого культурного центра «Хоффнунг» Эльфриды Коноваловой. Затем Генеральный консул ответил на многочисленные вопросы активистов немецких общественных организаций.

В результате обмена мнениями участники встречи пришли к единодушному выводу о наличии солидного потенциала сотрудничества между Генеральным консульством ФРГ в Донецке и немецкой диаспорой Донецкого края.

Руководитель пресс-службы ДО НКОН «Видергебурт»
Наталья Звягинцева (Диркс) Читать дальше......

5 нояб. 2009 г.

Конкурс "Imagining … Vision of a Sustainable Future"

Один із партнерів НТСА КПІ - SD Promo (організація спільних навчальних та дослідницьких проектів у сфері сталого розвитку) проводить опитування та конкурс серед студентів "Imagining … Vision of a Sustainable Future".

Беручи участь у конкурсі, ви маєте нагоду виграти стипендії для участі у однотижневому семінарі в Барселоні.

Невеличке опитування - це частина дослідницького проекту організації SD Promo. Участь у ньому - це лише 5 хвилин.

Інформація щодо тематики та правил участі у конкурсі.


Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Гранти проекту "Разом до здоров’я"

Проект „Разом до здоров’я” оголошує програму грантів для недержавних організацій, які працюють в АРК Крим і м. Севастополь, з метою підтримки ініціатив громадськості спрямованих на підвищення обізнаності населення з питань планування сім’ї і збереження репродуктивного здоров’я).

Проект запрошує зацікавлені організації на презентацію програми грантів, яка відбудеться 12 листопада з 15:00 до 17:00 за адресою м. Сімферополь, вул. Гоголя, 47, Благодійний Фонд «Надія і порятунок».

В рамках програми планується надати 6-8 грантів розміром до $5,000 кожний на період не більше 6 місяців.

Проект «Разом до здоров’я» особливо зацікавлений в інноваційних проектах, спрямованих на роботу з національними меншинами і населенням в сільській місцевості.



Проекти можуть включати (але не обмежуватись тільки поданим нижче переліком):
• інноваційні ідеї, що заохочують співпрацю із засобами масової інформації з метою широкого висвітлення питань ПС/РЗ;
• організацію і проведення кампаній з підвищення обізнаності населення з ПС/РЗ;
• різноманітні просвітницькі заходи для населення з питань ПС/РЗ;
• мистецькі та культурні ініціативи спрямовані на досягнення цілей проекту щодо збереження репродуктивного здоров’я.

Апліканти мають детально описати як вони будуть інформувати цільові групи населення про важливість планування сім”ї і репродуктивного здоров’я та заохочувати використовувати наявні послуги в медичних закладах.

Перевага надаватиметься проектам, що передбачають співпрацю з державними установами (Міністерство охорони здоров’я АРK, Міністерство у справах молоді, сім’ї та гендерної політики АРК, Міністерство освіти АРК, Центри соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, місцева влада тощо).

Важливо! Оскільки в рамках проекту «Разом до здоров’я» в Криму планується підготовка команди тренерів з планування сім’ї і репродуктивного здоров’я за методикою проекту і подальша підтримка роботи тренерів, інтерактивні заняття і тренінги для населення в рамках грантової програми не підтримуватимуться.

Всі зацікавлені НДО мають надіслати заповнені аплікаційні форми до 4 грудня 2009р. включно.

До розгляду братимуться тільки проекти, надіслані електронною поштою на контактну адресу до 4 грудня (за датою отримання повідомлення). Проекти, надіслані пізніше зазначеної дати, розглядатись не будуть.

ПРОЕКТ „РАЗОМ ДО ЗДОРОВ’Я”
Інститут Досліджень та Тренінгів JSI Inc.
Тел: (044) 581-1520
Контактна електронна адреса: Lhryva@fprh-jsi.org.ua

За детальнішою інформацією і аплікаційними формами, будь ласка, звертайтесь до Лідії Гриви за тел. (044) 581-1520 або ел. адресою: Lhryva@fprh-jsi.org.ua

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

«Мої! вибори» з «Молодим радіо»

Онлайн-радіостанція «Молоде радіо» оголосила конкурс матеріалів, присвячених виборчій кампанії. Його мета – представити кампанію саме з погляду виборців, а не змагання кандидатів - як її представляють більшість ЗМІ.

Організатори конкурсу мають на меті дати можливість висловитися «простим» (тобто – не пов’язаним з політикою) виборцям.

Кожен, хто не пов'язаний з конкретним кандидатом чи його штабом, матиме змогу подати на конкурс свій текст, фоторепортаж або аудіо- подкаст, а найкращі отримають грошову винагороду.

Конкурс виборчих матеріалів проходитиме у 2-х номінаціях.

Перша номінація – «Мої! вибори» - для висловлення власного погляду на вибір майбутнього Президента.

Друга номінація – «Вибори на моїй вулиці» - для розповідей про проблеми виборців конкретного міста чи села, які визначатимуть їхній вибір на президентських виборах.


Роботи конкурсантів прийматимуться до 25 листопада. Чотири переможці (по два в кожній номінації) отримають премії – по 400 гривень.

Конкурс виборчих матеріалів є частиною проекту "Мої! вибори", який реалізовується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти:
molode@gmail.com
Станіслав Шумлянський

Джерело: Громадський простір

Читать дальше......

Стипендії Центральноєвропейського університету для викладачів та дослідників

Короткотермінові дослідницькі стипендії Центральноєвропейського університету (Будапешт, Угорщина) надають можливість викладачам зі ступенем кандидата наук або доктора філософії провести в межах університету дослідження, результати якого можна буде згодом використати на батьківщині дослідника з метою підготовки статті або нового навчального курсу.

Центральноєвропейський університет надає два типи стипендій на 2010 – 2011 навчальний рік: дослідницькі стипендії для визначних у своїй галузі вчених та стипендії для активних молодих вчених в тому числі з України.



Залежно від типу запропонованого дослідження стипендії надаються на строк від одного до шести місяців. Передбачається, що стипендіат також прочитає відкриту лекцію для професорсько-викладацького складу Центральноєвропейського університету. Впродовж одного місяця після закінчення стипендіального терміну стипендіат має надати письмовий звіт про виконану роботу, а впродовж шести місяців подати до друку статтю до міжнародного наукового видання (англійською, французькою або німецькою мовою) за матеріалами дослідження із вказівкою на місце його проведення.

Розмір стипендії – 900$ для молодих науковців та 1500$ для професорів.
Для участі у конкурсі необхідно надіслати заповнену аплікаційну форму, життєпис, дослідницьку пропозицію, один рекомендаційний лист та копію документу про присвоєння наукового ступеня.

Розглядаються дослідницькі пропозиції в межах таких дисциплін: економіка, екологія та екологічна політика, гендерні студії, історія, міжнародні відносини та європейські студії, правознавство, математика, середньовічні студії, філософія, вивчення націоналізму, політологія, соціологія, публічна політика.

Дедлайн подачі документів – 5 січня 2010 року.

Докладнішу інформацію та детальні консультації про програми Центральноєвропейського університету та Інституту відкритого суспільства можна знайти у фахівців інформаційно-ресурсного центру „Міжнародна освіта – Академія” – проекту Департаменту міжнародного співробітництва Києво-Могилянської академії.


Джерело: Громадський простір
Читать дальше......

Тренінг з написання проектних заявок в Кіровоградській області

В рамках проекту «Забезпечення реалізації громадських ініціатив в Кіровоградській області» громадська організація «Територія успіху» організовує проведення тренінгу по написанню проектних заявок.

Мета даного заходу- надання базових знань з формування та оформлення проектних заявок та бюджету.

До участі запрошуються представники громадських організації, ОСН, ОСББ Кіровоградської області, активні громадяни.

Захід відбудеться 7 листопада 2009р. за адресою : м. Кіровоград, вул. Карла-Маркса 24, бібліотека ім.. Чижевського. Початок о 10.00.

Контакти: Інга Дуднік, тел.. (0522)27-09-63, Юлія Бочарова - Туз, тел.. 0979985040

Проведення даного заходу стало можливим за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Джерело: Громадський простір Читать дальше......

Известные немцы Киева


4 ноября 2009 года Немецкая волна опубликовала на своем сайте статью о немецких следах в истории Киевского университета. Данная публикация является логическим продолжением проекта "Известные немцы Киева".

На основе этих материалов в 2010 году ВО НМУ планируется издать Аудиокурс "Известные немцы Киева". Проект даст импульс в изучении исторического наследия немецкого меньшинства в Украине, позволяет всем интересующимся получить информацию об "Известных немцах Киева" в виде кратких и ярких биографических очерков и аудиорассказов. Лекции будут выпущены на трёх языках, в удобном для пользования mp3 формате, который можно скачать с сайта ВО НМУ и слушать в плеерах, мобильных телефонах и пр, что заметно упрощает возможность улучшить знания по истории немцев Украины и немецкого языка.

Ниже вы найдете перепечатанную статью. Оригинал статьи на сайте Немецкой волны.



Німецькі сліди в історії Київського університету

У Києві цими днями відзначають 175-ліття Київського національного університету імені Тараса Шевченка. В історію розвитку цього провідного вищого навчального закладу України зробили значний внесок і німці.

Ігор та Родіон Винниченки до ювілею своєї alma mater видали книгу “Німці в історії Київського університету (ХІХ - половина ХХ століття)».

Спочатку були німці…

Київський університет, у якому нині навчається близько 20 тисяч студентів на 13 факультетах та у 6 інститутах, розпочинав з одного філософського факультету, на якому навчалися 62 студенти. У 1834 році Ґеорґ фон Брадке, німець за походженням, домігся відкриття нового учбового закладу саме у Києві. Розповідає Ігор Винниченко, викладач університету, співавтор дослідження «Німці в історії Київського університету»: «1834 рік…Новий навчальний заклад у Києві було закладено завдяки Ґеорґу фон Брадке, який був на той час попечителем Київської учбової округи і поїхав до Петербурга, наполягаючи на тому, що відкривати потрібно саме університет, а не ліцей чи юридичний інститут. І відразу у ньому працював дуже великий відсоток німців».

Від ректора до Голови Кабміну Російської імперії

Ґеорг фон Брадке запросив на роботу до університету одразу четверо викладачів-німців. З часом збільшилася їхня кількість та змінився статус. Серед ректорів університету п’ятеро були німцями. Йоганн Нейкірх, який спочатку був деканом історико-філологічного відділення, став ректором Університету уже в 1843 році. І обирався на цю посаду сім разів! А відомий економіст Микола Бунґе очолював навчальний заклад тричі. Він, до речі, брав активну участь у розробці статутів університету Св. Володимира, який на той час уже мав три факультети – до філософського додалися ще юридичний і медичний. А у другій половині ХІХ століття Бунґе був навіть міністром фінансів, а також Головою Кабінету міністрів Російської імперії...

У Київському університеті викладали німецькою і латиною

Але цікаво, чи обґрунтовувала наявність німців-викладачів і викладання німецькою мовою? Ігор Винниченко: «Так, таке викладання було. Дехто, - наприклад, Мерц, читав тільки німецькою мовою. Лекції викладали і латиною. Той же Нейкірх читав дуже популярно і фахово, вимагав того ж і від інших. Власне, було так: хто добре говорив німецькою і для кого була важкою російська мова, викладали німецькою”, - сказав автор книги.

Власне, у Київському університеті працювали викладачі з різних країн і різного походження. Але простежити саме німецький слід в історії цього вищого навчального закладу авторів книги спонукав той факт, що німців було найбільше.

Унікальне видання

Ігор Винниченко розповідає також, що в роботі над книгою, зокрема в пошуку коштів для її видання допомагала керівник Центру німецької культури «Wiederstrahl» Людмила Коваленко-Шнайдер. За її словами, книга вийшла унікальна: «Така робота, як її здійснює Ігор Винниченко, є єдиною з відродження німецької культури та відродження німецької спадщини. Я до цього не байдужа. У кінці книги зібрані фото найбільш відомих німців, які працювали в університеті, пам’яток архітектури, збудованих німцями у Києві. У нашому Центрі працює багато аспірантів і людей, які цікавляться німецькою діаспорою, тому ми намагаємось усіляко підтримувати такого роду видання», - сказала Коваленко-Шнайдер.

Зараз університетська громада шукає можливість для встановлення меморіальних дощок німцям, які зробили значний внесок для розвитку Київського університету. До речі, у своїй книзі Ігор Винниченко взяв до уваги й дані архівів щодо студентів-німців, які навчались в Київському університеті.

Автор: Олена Грищук

Редактор: Леся Юрченко

Читать дальше......

Информация от юрисконсульта БФ "Общество Развития" Владимира Дейниса

Уважаемые дамы и господа,

сообщаю Вам о том, что сегодня 04 ноября 2009г. вступило в силу Постановление Кабинета Министров Украины №1152 от 30.10.2009г. «Про запобігання поширенню грипу типу A/H1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення».

В связи с этим, прошу принять данную информацию к сведению и руководствоваться данным Постановлением в Вашей работе.

С наилучшими пожеланиями, будьте здоровы,

Владимир Дейнис

Адвокат

Юрисконсульт БФ «Общество Развития» Читать дальше......