26 авг. 2009 г.

День памяти. Письмо г-на Гесса, директора БФ "Общество Развития"

Уважаемые дамы и господа,
Дорогие друзья и коллеги!

28 августа 1941 года началась жестокая депортация этнических немцев на всей территории Советского Союза, а в Крыму даже раньше – 18 августа 1941года. Многие погибли во время этого бесчеловечного акта, были разрушены семьи, многие так и не увидели больше свою Родину. Через 68 лет мы вновь вспоминаем об этих событиях, хотя, с одной стороны, для многих – это уже история, но с другой стороны, эти события еще отчетливо живы в нашей памяти. Давайте же не забывать об этих трагических страницах истории!

Весь коллектив «Общества Развития» чтит память об этих трагических событиях, скорбит вместе с Вами и желает в будущем всем всего самого доброго!

С глубоким уважением,

Тилльманн Гесс
Генеральный директор
БФ "Общество Развития" Читать дальше......

25 авг. 2009 г.

Семінар-тренінг "Наукова та медична журналістика"

Академія Української Преси спільно з Посольством Німеччини в Україні запрошує журналістів та викладачів, які навчають науковій та медичній журналістиці, взяти участь в семінарі-тренінгу "Наукова та медична журналістика", який відбудеться 18 вересня в Києві (Коледж "Успіх", вул.Білоруська, 22, ауд.314).

Всі витрати, пов’язані з проїздом на тренінг та харчуванням, організатори беруть на себе.

В додатку -

- Програма тренінгу

- Анкета

Прохання надіслати анкету до 9 вересня на адресу : oksana@aup.com.ua.

Короткі відомості про тренера

Маркус Ангойзер - біолог за фахом, у науковій та медичній журналістиці з 1999 року. Автор статей для таких відомих видань, як "Зюддойче цайтунґ", "Гандельсблатт", "Шпіґель онлайн", "Нешнл джеографік", співавтор 15-томного "Біологічного лексикону" тощо. У 2008 був визнаним одним з 10 кращих наукових журналістів за версією журналу "Медіум маґацін". Публікації на теми генної біології, медицини, різноманітні наукові теми, автор блогу на http://www.scienceblogs.de/plazeboalarm/




Контактна особа:

Оксана Волошенюк
Електронна пошта:oksana@aup.com.ua.
Тел\факс: 8(044) 4409535
80505599555

Анкета
Програма


Источник: Громадський простір
Читать дальше......

ДГО «Альянс» пропонує волонтерство у Латвії

Association of Initiatives and Cooperation „Yard” – AICY (Асоціація ініціатив і співробітництва) – молодіжна неурядова організація, яка розташована у місті Балдоне, Латвія, шукає двох волонтерів для участі новому проекті. Початок проекту 10 січня 2010 року, а термін реалізації проекту складає 6 місяців (10.01.2010-10.07.2010).

- Працювати з молоддю і дітьми (у деяких випадках також з дорослими).
- Працювати в творчих і дружних колективах, що складаються з молодих людей з різними особистими і професійними особливостями.
- Познайомитися з Латвією, її народом і традиціями;
Якщо б Ви хотіли отримати нові знання, навички і погляди при:
- Розробці і реалізації різних проектів (молодіжних обмінів, в таборах, благодійних кампаніях, семінарів і багато чого іншого).
- Підготовці і проведення різних семінарів, презентацій, ігор та інших видів діяльності для дітей та молоді, на основі неформального навчання
- Праці над Вашими власними ініціативами та ідеями.




Якщо вас зацікавила інформація, надсилайте свої анкети та мотиваційні листи:

Тел.: +38(062) 311-15-70, +38(095) 18-37-236, e-mail: way_to_europe@mail.ru.

Наталя Семиволос – координатор молодіжних проектів ДГО «Альянс»


Читать дальше......

Проект Європейської Волонтерської Служби в Словенії

МВО „СВІТ-Україна” шукає волонтера для участі в довгострокових волонтерських проектах в рамках програми European Voluntary Service, “Молодь в Дії” Європейського Союзу.

Якщо ви шукаєте можливості отримати міжнародний та міжкультурний досвід, познайомитися з новою країною та культурою, отримати безцінний практичний досвід роботи, провести незабутній час в іншій країні, завести нових друзів, отримати нові знання та навички та відкрити себе з нової сторони - тоді Європейська волонтерська служба – саме те, що вам потрібно!

Коротка інформація про проект:

Волонтер працюватиме в громадській організації Zavod Voluntariat – SCI Slovenia (Любляна, Словенія). Тривалість проекту – 12 місяців, початок – 1.01.2010. Робочі завдання включатимуть організацію клуба волонтерів, підготовку та проведення міжнародних молодіжних обмінів, міжнародних волонтерських таборів.




Кваліфікація: вільне володіння англійською, від 20 до 30 років. Висока мотивація для участі в проекті, гарні комунікаційні навички, відповідальне ставлення до роботи, знання комп’ютера, вміння працювати самостійно та в команді

В рамках програми European Voluntary Service волонтеру буде забезпечено проживання та харчування, кишенькові, уроки мови, медичне страхування.

Заявки у вигляді розгорнутого CV та мотиваційного листа (не менше 1 сторінки, англійською мовою) треба надсилати на наступну адресу: info@svit-urkaine.org.

Мотиваційний лист має охоплювати наступні питання: чому ви зацікавлені взяти участь в даному конкретному проекті, чого ви очікуєте від його реалізації, який внесок ви могли б привнести в проект. Кінцевий термін подання заявок – 23 серпня.

Додаткова інформація:

www.svit-ukraine.org

http://vkontakte.ru/club6097205


Источник: Громадський простір

Читать дальше......

21 авг. 2009 г.

Вища Школа Іноземних Мов ім. Самюеля Багуміла Ліндего (Познань)

Програма “Європейська освіта” в рамках співпраці з Унією Академіцкою презентує Вищу Школу Іноземних Мов ім. Самюеля Багуміла Ліндего, м. Познань. На даний час Школа є найбільшим у Польщі недержавним філологічним вузом, де вчиться понад 2 700 студентів, як на бакалавраті (І рівень навчання), так на магістратурі (ІІ рівень навчання).

Навчання у ВШІМ переслідує практичні цілі. Студенти вивчають дві або три іноземні мови. Додатково вони опановують професійні вміння з області таких професій, як туризм, журналістика, інформатика або підприємництво.

Сучасна система навчання у ВШІМ означає самостійний вибір більшості предметів. Студенти самі укладають свою освітню програму. Вони можуть вносити зміни у програму на кожному курсі навчання й практично самостійно вибрати приблизно 40% освітньої програми. Вибір такий:
· англійська філологія;
· німецька філологія;
· іспанська філологія;
· романська філологія;
· японська філологія.

Обрану філологію студенти можуть доповнити професійним або мовним освітнім блоком. У такий спосіб вони одержують всебічну освіту, що надає більше можливості на ринку праці.

Можна вибрати наступні блоки:
· туризм
· журналістика
· інформатика
· Hіgher Natіonal Dіploma Іn Busіness
· англійська (навчання з "нуля" або на середньому етапі)
· німецька (навчання з "нуля" або на середньому етапі)
· іспанська (навчання з "нуля" або на середньому етапі)
· французька (навчання з "нуля" або на середньому етапі)
· італійська (навчання з "нуля")
· російська (навчання з "нуля")
· шведська (навчання з "нуля")
· японська (навчання з "нуля")

Також існує можливість паралельного навчання у польському та англійському ВНЗ за програмою 2+2:
Студенти, що обрали програму 2+2 два роки вчаться у ВШІМ, а потім - ще два роки в Unіversіty of Bedfordshіre у м. Лутон (Великобританія). Завдяки цьому студенти можуть одержати подвійну освіту :

* польський диплом бакалавра англійської філології у Вищій школі іноземних мов;
* англійський диплом BA Hons на відділенні Englіsh Language Studіes.

Вартість навчання в Школі: 12-14 тисяч гривень за рік навчання, можлива помісячна та по семестрова оплата.

Вступна кампанія триває до 15-го вересня.

Для початку процедури вступу необхідно заповнити анкету абітурієнта на веб-ресурсі програми “Європейська освіта” – www.euroosvita.info.

Читать дальше......

Конкурс на участь у навчально-ознайомчому візиті до Польщі для енергоменеджерів

Міжнародна громадська організація „Фундація українсько-польської співпраці ПАУСІ” спільно з Асоціацією «Енергоефективні міста України» продовжує проект „Сприяння впровадженню енергоефективних технологій в Україні” та оголошує ДРУГИЙ конкурс на визначення міст-партнерів проекту та відбору міських спеціалістів з питань енергоменеджменту та енергозбереження у будівлях.

Проблема наявності фахівців, що здатні на рівні муніципалітетів професійно розробляти і впроваджувати програми зменшення тепловтрат і комплексно управляти розвитком енергетики міст є передумовою зменшення кількості споживаних енергоносіїв, здешевлення послуг за опалювання будинків, зменшення залежності України від імпорту газу та зменшення викидів двоокису вуглецю.

Відібрані учасники візьмуть участь у серії навчально-тренінгових короткострокових програмах у Польщі та Україні у кращих сертифікованих тренінгових центрах з метою практичного засвоєння багаторічного польського досвіду термомодернізації будівель.

Основними вимогами до міст - учасників проекту - є:
- наявність посади енергоменеджера у муніципалітеті;
- бажання муніципалітету розробляти власні програми зменшення втрат тепла.

Метою цього проекту є ознайомлення українських фахівців з кращими польськими практиками впровадження енергоощадних програм на комунальному рівні та підвищення кваліфікації осіб, які будуть спроможні опрацювати енергетичні баланси окремих будівель та готувати міські програми з енергоефективності та енергозбереження.

В межах проекту відбудеться три великих заходи: два тижневі навчальні візити у Польщу для керівників та енергоменеджерів міст-учасників проекту, а також для представників центральних органів виконавчої влади, задля ознайомлення з досвідом запровадження комплексних енергоощадних програм та розробкою державної політики у цьому напрямку, одне двотижневе навчання енергоаудиторів (один від кожного міста), які будуть спроможні проводити енергоаудити житлових та комунальних будинків та готувати проекти їх термомодернізації.

Другий навчально-ознайомчий візит до Польщі для керівників та енергоменеджерів відбудеться у період 14-19 вересня 2009 року. Навчальна група ознайомиться з досвідом впровадження програм у таких містах, як Варшава, Бєльсько-Бяла та Ельк.

Запрошуємо міста разом із своїми листами-клопотаннями щодо участі у спеціальній програмі ПАУСІ подавати кандидатуру на навчально-ознайомчий візит. Організатори очікують, що програма буде корисною для:

1) міського керівника, до кола посадових обов’язків якого входить вироблення та впровадження політики енергоменеджменту та енергозбереження у фонді бюджетних будівель міста;

2) спеціаліста, який або вже працює на посаді енергоменеджера, або подав заяву про працевлаштування на цій посаді (копія заяви з резолюцією голови, а також рішення міської влади про запровадження посади енергоменеджера та про оголошення конкурсу на заміщення вакансії мають бути додані).

Серед кандидатів на поїздку буде проведено конкурсний відбір.

Для участі у конкурсі претендентів на навчання слід надіслати

• коротке резюме кандидата.
• мотиваційний лист.
• рекомендація мера або заступника, який курує питання, пов’язані з енергозбереженням буде додатковою перевагою.

З огляду на стислі строки підготовки поїздки важливою технічною умовою для участі в конкурсі претендентів на поїздку у Польщу є наявність закордонного паспорту.

Відбір міст та спеціалістів буде завершено до кінця дня 2 вересня.

Фундація ПАУСІ покриває всі витрати, пов’язані з переїздом, проживанням та харчуванням учасників проекту. Фундація також надає запрошення для оформлення візи.

Учасники повинні або самостійно з’явитися 7-го вересня до Польського Консульства у м. Києві з метою подання документів на отримання візи, або передати повний комплект документів, згідно всіх вимог Польського Консульства у м.Києві, до офісу Фундації ПАУСІ до кінця дня 4-го вересня. Учасники самостійно покривають вартість медичного страхування.

Листи-клопотання щодо участі у проекті ПАУСІ „Сприяння впровадження енергоефективним технологіям в Україні”, а також резюме кандидатів та мотиваційні листи на навчання просимо надсилати електронною поштою до 31 серпня за адресою pauci@pauci.kiev.ua або факсом 044-425-92-95 і копію на адресу vitaly@zurnc.org.ua.

Впродовж дня вам надійде підтвердження про реєстрацію вашої заявки на конкурс. Якщо до кінця наступного робочого дня Ви не отримаєте підтвердження реєстрації заявки, прохання сконтактувати з офісом Фундації ПАУСІ за телефонами 044-425-92-58/59 – бо, найімовірніше, Ваша заявка не дійшла до організаторів. Переможців буде відібрано та повідомлено 2 вересня.

Источник: Европейський простір
Читать дальше......

Довгостроковий волонтерський проект в меморіальному музеї Бухенвальд

МВО „СВІТ-Україна” шукає волонтера для участі в довгостроковому волонтерському проекті в рамках програми European Voluntary Service, що проходитиме в меморіальному музеї Бухенвальд.

Проект проходитиме в Бухенвальді, меморіальному музеї на території колишнього концентраційного табору, неподалік від Ваймара (Німеччина). Музей приймає відвідувачів зі всього світу – це і колишні полонені табору та їх родичі, люди, які шукають зв’язок з минулим. Крім того, музей відвідують чисельні групи, які перебувають на території від кількох годин до кількох днів та мають спеціальну освітню програму та семінари. Музей також відвідує багато туристів з країн колишнього СРСР, тому є зацікавленість запросити волонтера саме з цього регіону, хто міг би допомогти спілкуватися з відвідувачами. Крім виконання основної роботи (допомога відвідувачам музею, організація семінарів, проведення екскурсій), волонтер також може допомагати з перекладом матеріалів в архіві та бібліотеці музею, долучатися до створення нових експозицій, працювати з експонатами музею.

Тривалість проекту: 6-8 місяців, починаючи з лютого 2010

Вимоги до волонтера: вільне володіння німецькою мовою, зацікавленість в історії Німеччини та ІІ Світової війни, міжкультурному спілкуванні. Вік – від 18 до 27 років.

В рамках програми European Voluntary Service волонтеру буде забезпечено проживання (в Ваймарі, культурній столиці Європи у 1999 р. та батьківщині Гете) та харчування, кишенькові, уроки мови, медичне страхування.

Заявки у вигляді розгорнутого CV та мотиваційного листа (не менше 1 сторінки, англійською мовою) треба надсилати на наступну адресу: info@svit-urkaine.org.

Мотиваційний лист має охоплювати наступні питання: чому ви зацікавлені взяти участь в цьому конкретному проекті, чого ви очікуєте від його реалізації, який внесок ви могли б привнести в проект, ваш попередній досвід стосовно теми проекту. Кінцевий термін подання заявок – 15 вересня.

За додатковою інформацією та формою заявки звертайтеся:
МВО „СВІТ-Україна”
info@svit-urkaine.org
www.svit-ukraine.org
http://vkontakte.ru/club6097205

Читать дальше......

Програма стажування Світового банку

вітовий банк надає можливість стажування для молодих людей, які цікавляться економічними і соціальними питаннями, що мають вплив на життя людей в усьому світі. Програма надає можливості для навчання і роботи, що передбачає практичний досвід.

Банк пропонує програми стажування аби молодь могла поліпшити свої навички, а також отримати досвід роботи в міжнародному середовищі.

Участь у Програмі можуть брати стажери, що спеціалізуються у таких галузях: економіка, фінанси, розвиток людських ресурсів (охорона здоров'я, освіта, харчування, населення), соціальні науки (антропологія, соціологія), сільське господарство, навколишнє середовище, розвиток приватного сектору, а також інші суміжні сфери. Стажери здійснюватимуть дослідження для конкретних проектів Світового банку або допомагатимуть у підготовці проектів.

Програма приймає заявки від студентів денної форми навчання, які здобувають ступінь магістра в українських університетах (інститутах) або вступають до аспірантури у 2005 році, і здійснюють дослідження в одній з галузей, де Світовий банк надає допомогу Україні.

Вільне володіння англійською обов'язкове.

Банк виплачує погодинну заробітну плату для всіх стажерів і, у разі потреби, компенсує проїзні витрати.

Терміни:
- Влітку (червень-вересень) - застосування в період літньої програми становить 1 грудня - 31 січня.
- Зима (грудень-березень) - застосування в період зимової програмі: 1 вересня - 31 жовтня.

Усі заявки повинні бути подані в режимі онлайн.

Дополнительная информация

Источник: Гражданский Простір
Читать дальше......

Європейські стипендії для журналістів в Берліні

Журналісти з Європи та США запрошуються до участі в програмі EJF (Європейські стипендії для журналістів) Міжнародної Колегії Журналістів Вільного Університету Берліну. Учасники мають можливість провести рік в Берліні для поглиблення професійних знань та роботи над дослідницьким проектом.

Одночасно, програмою передбачено обмін досвідом між фахівцями Східної та Західної Європи та США. Програма проходитиме з жовтня 2010 року до липня 2011 року. В програмі можуть брати участь як висококваліфіковані журналісти з постійним місцем роботи, так і вільні журналісти з багаторічним досвідом роботи. Приймаються заяви англійською та німецькою мовами. Найважливішим елементом при поданні заяви є опис науково-журналістського проекту, який учасники здійснюватимуть в Берліні. Також необхідно письмове підтвердження знань німецької мови (Гете Інституту, DAAD).

Кінцевий термін подачі заяв – 1 листопада 2009 року.

Види стипендій:

Junior Stipendium: для журналістів зі Східної та Центральної Європи з робочим стажем близько 5 років. Стипендія розрахована на 10 місяців, по 800 – 1,000 євро на місяць.

Standard Stipendium: 1,100 – 1,500 євро на місяць відовідно до професійного стажу (не менше, ніж 5 років), розрахована на 10 місяців.

Superior Stipendium (стипендія фонду палати депутатів Берліна): для висококваліфікованих журналістів з докторським ступенем з країн СНД, Франції, Великобританії та США - 1,300 євро на місяць та проживання, розрахована на 10 місяців. Окрім заяви німецькою мовою, також необхідно надати відгук про науковий проект від професора чи експерта німецькою або англійською мовою.

Довідка: Програма "Європейські стипендії для журналістів" здійснюється фондами та підприємствами спільно з Вільним Університетом Берліну. На даний момент партнерами програми є Міністерство закордонних справ Німеччини, FAZIT-Stiftung (газета Frankfurter Allgemeine), Helsingin Sanomat Stiftung, фонд Presse-Haus NRZ, а також чотири політичних фонди: Friedrich-Ebert-Stiftung, Hans-Seidel-Stiftung, Konrad-Adenauer-Stiftung и Heinrich-Böll-Stiftung.


Контактна інформація:

Телефон: 49 (0)30 838 - 533 15
Факс: 49 (0)30 838 - 533 05
Інтернет-сторінка: www.ejf.fu-berlin.de
e-mail: ejf@zedat.fu-berlin

Скачать анкету

Источник: Громадський Простір

Читать дальше......

Щорічний конкурс грантів від USIP

Інститут миру США оголосив конкурс грантів для НУО та окремих осіб в усьому світі на 2009 рік з фінансуванням від $ 50,000 до $ 120,000. Грантова програма передбачає фінансову підтримку інноваційних проектів з миротворення, аби забезпечити, зокрема, дослідження, практику, освіту і навіть виробництво медіа-програм.

Грантова підтримка надається як окремим особам так і неприбутковим організаціям, наприклад, загальноосвітнім та вищим навчальним закладам, дослідницьким установам, бібліотекам.



Теми, що охоплює ця програма:

- аналіз конфліктів та їхнє попередження;
- медіація та вирішення конфліктів;
- постконфліктний мир та стабілізаційні заходи;
- релігія і миротворчість;
- жінки/дівчата в ході конфліктів і миротворення,
- верховенство права та правосуддя перехідного періоду;
- економіка і конфлікт;
- соціальні, психологічні та фізичні наслідки війн та конфліктів,
- засоби масової інформації та конфлікт.

Заявки можуть бути подані он-лайн після реєстрації на сайті.

Останній день для реєстрації - 1 жовтня 2009 року.

Для отримання більш докладної інформації завітайте на сторінку конкурсу

Источник: Громадський Простір
Читать дальше......

Гранти ACLS у галузі гуманітарних наук (Білорусь-Росія-Україна)

Американська рада наукових товариств (АРНТ) оголошує конкурс на здобуття короткотермінових ґрантів у галузі гуманітарних наук, який буде проводитися в 2009-2010 академічному роцi. Ґранти присуджуватимуться незалежною комісією, що складається з провідних науковців Білорусі, Росії, України та країн Заходу на підставі анонімного рецензування («peer review») письмових заявок.

Ґранти надаватимуться взірцевим науковим проектам, що сприятимуть дослідженням інших науковців. Довготривалою метою цієї програми є забезпечення переємності гуманітарних досліджень у Білорусі, Росії та Україні.

Право на участь у конкурсі – Учасник конкурсу:

повинен мати кандидатський ступінь або тотожний йому професійний та науковий досвід повинен проживати на території й бути громадянином Білорусі, Росії чи України знання англійської мови НЕ Є ОБОВ’ЯЗКОВЕ ґрант не може бути використаним на подорожування країнами Заходу або проживання в них колишні грантоотримувачі АРНТ не мають права брати участі в конкурсі; проте, всі ті, хто раніше брали участь у конкурсі, але не отримали стипендії, можуть брати участь знову.

Право на участь у конкурсі – Дисципліни:

До конкурсу приймаються проекти з усіх дисциплін та тематик, що стосуються гуманітарних наук, як-от: історія, археологія, література, мовознавство, кіно- та мистецтвознавство, виконавське мистецтво, етнографія та культурологія, ґендерні студії, філософія та релігієзнавство. Проекти, що стосуються соціальних наук, як-от: політологія, соціологія, економіка, міжнародні відносини та психологія, не розглядатимуться, окрім тих випадків, коли йдеться про вивчення історії або культури зі застосуванням квалітативних методів.

Право на участь у конкурсі – Типи проектів:

архівні та польові дослідження, проведені задля дальшого їх опрацювання й оприлюднення у вигляді наукових монографій, збірників джерелознавчих матеріалів або інших ґрунтовних наукових праць робота з архівними та музейними колекціями задля їх удоступнення та використання в дальших конкретних дослідних проектах заохочуються спільні проекти (один з учасників проекту повинен подати заявку від імені всієї групи на умовах, зазначених в заявці).

Аплікаційна форма для участі у конкурсі 2009/2010 рр. буде доступна на веб-сайті АРНТ з вересня 2009 р.

Виповнена заявка повинна надійти до Нью-Йорка не пізніше 17 листопада 2009 р.

Розмір ґранту залежатиме від загальної суми, відведеної на нашу програму, але сподіватися можна приблизно на суму у 4000 американських доларів. Офіційне повідомлення про результати конкурсу надсилатиметься авіапоштою у травні 2010 р.

Дополнительная информация.

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1216701

Читать дальше......

Встреча немецкой молодежи Одессы

Вчера, 20 августа, в офисе БФ "Общество Развития" прошла первая встреча немецкой молодежи Одессы.

К сожалению, на сегодняшний день в Одессе нет функционирующей молодежной организации этнических немцев, и ребята с немецкими корнями не имеют возможность получать информацию в полном объеме о немецком движении Украины и о различных проектах.

Инициативная группа хочет изменить эту ситуацию, ведь в Одессе есть столько возможностей для организации различных проектов, а одесситы традиционно славятся своей дружелюбностью и активной позицией в жизни.

Вчерашнюю встречу посетило 11 человек. Многие высказали желание участвовать в молодежном движении и проявлять инициативу.

Уже обсуждаются возможные проекты, которые может организовать немецкая молодежь Одессы. К примеру, вечеринка "Октоберфест" или выступление немецкого театра, работающего на базе ОНУ им. Мечникова.

Тем не менее предстоит еще очень большая работа как внутри организации, так и вне ее. Поэтому на пятое сентября назначена следующая встреча, которую смогут посетить еще больше человек, ведь многие ребята все еще на каникулах и приедут в Одессу к началу занятий в университетах. Читать дальше......

19 авг. 2009 г.

Гарне українське село - німецьке

Статья Алены Милосердной, газета Чорноморські новини, 01.08.09

Щороку з карти України зникає близько п’ятидесяти сіл. У пошуках кращої долі селяни від’їжджають до міст… Хоча для того, щоб вони не покидали свої домівки, необхідно, на перший погляд, небагато – житло, робота, та можливість отримати освіту і медичну допомогу «на місці»… Чи є в Одеській області село, яке відповідало б цим простим стандартам?

Взірцем, навіть для районних центрів, де інфраструктура, зазвичай, «тримається», може бути Кудрявка Березівського району. Силами одеського благодійного фонду «Товариство розвитку» вдалося оновити це село. Там у 1996 році було зведено сорок будинків у рамках реалізації міжурядової українсько-німецької програми з переселення етнічних німців з Казахстану та Середньої Азії. Кудрявку обрали не випадково: колись неподалік від неї знаходилося німецьке поселення.

Здавалося б, що для етнічних німців, які прагнули повернутися з Казахстану та Середньої Азії в Україну (мово ж бо, насамперед, про примусових переселенців, депортованих сталінським режимом), сорока будинків замало. Однак і сьогодні дві хати в Кудрявці пустують. Справа в тому, що дім та його присадибні ділянки – сад та город (з можливістю подальшої приватизації) надавалися лише тим сім’ям, які прагнули жити в селі постійно. Натомість переважна більшість «претендентів» уявляла будинок у Кудрявці своєю дачею.

На розбудову села благодійним фондом було витрачено чималі кошти. Скільки саме – порахувати не складно. Окрім сум, спрямованих на зведення будинків, школи, дитячого майданчика та медпункту, додайте вартість проведення водопроводу та електрики. До газу не дійшло, оскільки німецька сторона і так «перевищила свої повноваження»: профінансувати всю інфраструктуру повинна була Україна, але…

Оновлене поселення мало «оновити» життя переселенців. Щоправда, як виявилося згодом, ошатного будинку та доглянутого городу недостатньо для сільського щастя. Кудрявським фрау стандартного набору німкені – «дитина, кухня, церква» - замало. Вони прагнули додати до цього списку ще один пункт – «робота». Причина такої «забаганки» зрозуміла: в Україні рідко яка міська сім’я може утримуватися коштами лише чоловіка, а що вже казати про сільську… До того ж, чоловіки у Кудрявці також мали проблеми з працевлаштуванням.

Таким чином у 2007 році половина будинків спорожніли: їх господарі подалися на заробітки до ближніх міст, повернулися до покинутих місць у Росії та Казахстані чи й взагалі від’їхали до Німеччинии. Тоді «осиротілі» домівки були пограбовані. З кудрявських хат повиносили навіть батареї…

Аби будинки знову мали господарів та належний вигляд, «Товариство розвитку» розробило нову програму благоустрою села. Власне, для покращення життя етнічних німців цей фонд і діє: заснований він 1994 року міністерством внутрішніх справ Німеччини, яким і фінансується. Першим пунктом цього «плану дій» стало запрошення до Кудрявки й родин етнічних німців з будь-якого куточка України. Другим – зміна менталітету поселенців. Задля цього час від часу до села приїздив психолог, який доводив кудрявцям, що вони можуть заробляти й удома. Наприклад, виробляючи керамічне начиння, шиючи одяг тощо. Щоправда, наразі запропоновані фахівцем ідеї не втілені в життя. Тому левова частка населення й досі зайнята традиційною для села справою – сільським господарством.
Згодом кудряві зможуть знайти роботу «он-лайн»: місцева школа повністю комп’ютерізована і найближчим часом матиме вихід до Інтернету. Окрім цього, благодійний фонд постійно інформує селян про різноманітні програми щодо молодіжного обміну та можливості навчання у Німеччині, а також організовує для них курси німецької мови. Рідну культуру кудряві можуть пізнавати і поза межами історичної батьківщини – у своєму селі – на численних культурних вечорах та кінопоказах.

Нині і вдень, і вночі спокій жителів Кудрявки охороняє вартовий. Але вартовий – не прикмета часу чи «примха» селян. Раніше траплялось, що до ранку на ганку не залишалося навіть старого взуття. Крадії «розносили» село буквально по шматках. Саме біда обумовила появу вартового. Тим часом у Німеччині жителі схожого за розміром села не переймаються такими проблемами: вони можуть без остраху залишати свої будинки відчиненими, навіть від’їжджаючи на кілька днів до міста.

Благоустрій Кудрявки – не єдина справа, якою опікується «Товариство Розвитку». Завдяки фінансовій підтримці з Німеччини соціально незахищені етнічні німці по всій Україні отримують медичну й гуманітарну допомогу, молодь бере участь у фестивалях та культурних заходах, а люди похилого віку проходять санаторне лікування на кошти німецького Червоного Хреста. Партнерами благодійного фонду є київський інститут імені Гете, Німецька євангелічно-лютеранська церква, благодійний фонд «Баварський дім Одеса», Фонд ім. Роберта Боша, Центральне управління шкіл за кордоном та Німецька служба академічних обмінів ДААД.

На прикладі Кудрявки можна висловить здогадку, що, навіть об’єднавши зусилля із Заходом, Україні не вдасться одразу вирішити сільські проблеми. Але вирішувати їх треба, хоч би й поступово. Адже щороку з карти України зникає близько п’ятдесяти сіл.

Читать дальше......

Докторские стипендии фонда Александра фон Гумбольта

Фонд Александра фон Гумбольта предлагает докторские стипендии и поддержку для пишущих диссертацию в Германии.

Дополнительная информация на сайте http://www.humboldt-foundation.de Читать дальше......

Докторские стипендии университета Вены

Филолого-культурологический, историко-культурологический и католико-теологический факультеты Венского университета при поддержки фонда Научных исследований предлагает академический курс на соискание степени докторы "Австрийская Галиция и ее мультикультурное наследие".

На данный курс предлагается 10 стипендий длительностью в три года.

Учащиеся будут писать диссертацию по следующим направлениям: германистика, история, иудаистика, славистика (польский, украинский языки) или теология (с упором на история христианского востока) которые будут связаны с Галицией. Приветствуется интердисциплинарность и интеркультурность. От стипендиата ожидается долговременное проживание в Вене и посещение занятий по данному курсу.

Дополнительная информация на сайте: http://dk-galizien.univie.ac.at/

Дальнейшая информация о стипендии - ниже, на немецком языке.



An der Philologisch-kulturwissenschaftlichen, der Historisch-
kulturwissenschaftlichen und der Katholisch-Theologischen Fakultät
der Universität Wien schreibt das vom Fonds für Wissenschaftliche
Forschung (FWF) finanzierte Doktoratskolleg (DK-plus)

„Das österreichische Galizien und sein multikulturelles Erbe“

10 Dienstverträge mit einer Laufzeit von drei Jahren aus (Beginn:
01.11.2009).

Die KollegiatInnen sollen an der Universität Wien Dissertationen in
den Fächern Germanistik, Geschichte, Judaistik, Slawistik
(Polonistik, Ukrainistik) oder Theologie (mit Schwerpunkt auf der
Geschichte des Christlichen Ostens) mit eindeutigem Bezug auf
Galizien anfertigen. Besonderes Augenmerk wird auf
Transdisziplinarität und Transkulturalität gelegt. Erwartet werden
eine dauerhafte Präsenz in Wien und die Bereitschaft, am begleitenden
Studienprogramm des DK-plus teilzunehmen. Nähere Informationen auf
der Homepage des laufenden DK: http://dk-galizien.univie.ac.at/

Die Zulassung zum DK-plus setzt den Abschluss eines fachnahen
gleichwertigen Studiums an einer in- oder ausländischen Universität
voraus. Neben Kenntnissen der deutschen und englischen Sprache sind
zusätzliche Kenntnisse einer weiteren (historischen) Sprache
Galiziens (Polnisch, Ukrainisch, Jiddisch, Hebräisch) erwünscht.

Außerdem schreibt das DK-plus bis zu 10 Plätze für externe Teilnehmer
aus. Externe Studierende, die an einer einschlägigen Dissertation
arbeiten, können kostenlos am Programm des DK-plus teilnehmen und bei
ihren Forschungsvorhaben finanziell unterstützt werden. Sie erhalten
jedoch keinen Dienstvertrag und damit auch keine regelmäßige
Bezahlung.

Bewerbungen mit Lebenslauf, Zeugniskopien, einem 5-seitigen Exposé
(ca.. 10 000 Zeichen) des Dissertationsprojekts und einem Gutachten
eines/r Hochschullehrers/In werden bis zum 15. Oktober 2009 an den
Sprecher des DK-plus, Prof. Dr. Alois Woldan, Institut für Slawistik
der Universität Wien, Spitalgasse 2-4, 1090 Wien
( alois.woldan@univie.ac.at Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! Sie müssen JavaScript aktivieren, damit Sie sie sehen können. ), erbeten. Bewerbungen in englischer
Sprache sind zulässig.

Читать дальше......

Стипендии Copernicus

Коперникус, зарегистрированное студенческое сообщество, каждый семестр предлагает около 10 стипендий для студентов 1-4 курсов из центральной и восточной Европы. Специальности: право, экономика и социология.

Получивший стипендию студент будет посещать лекции в университете Мюнхена или Берлина в течение одного семестра. После лекций студент пройдет двухмесячную практику в одной из крупных компаний Германии.

Стипендия включают оплату проживания, медицинской страховки, дорожных расходов. Также в стипендии предусмотрены деньги на карманные расходы.

Дополнительная информация - на сайте www.copernicus-stipendium.de



Dear Sir or Madam,

Copernicus is a registered student society, that offers every semester
about 10 scholarships to eastern and central European undergraduate
students (including the states of the former Soviet Union) from the
fields of law sciences, economic sciences and social sciences.

The students within our scholarship programme will attend lessons at
the universities of Munich or Berlin for one summer or winter
semester. After the lectures season, the scholars will attend an
internship in a German company or in a public institution for two
months.

The scholarship includes accommodation and a monthly grant for the
living costs and also covers the costs for medical insurance and
travel expenses.

We would like to invite students from all eastern and central European
countries to apply to our scholarship programme. Therefore we would be
grateful if you could support us in informing new applicants by
publishing the enclosed poster at your institution.

Thank you very much for your help.

Sincerely yours

Copernicus e.V.


--
Tetiana Chuvilina
Vorstandsvorsitzende
Copernicus Berlin e.V. - Verein zur Förderung Studierender aus Osteuropa und
Zentralasien
Sophienstraße 28/29
10178 Berlin
030/ 530 633 90
www.copernicus-stipendium.de


Читать дальше......

18 авг. 2009 г.

Стипендии DAAD

С 01.09.2009 по 15.11.2009 осуществляется прием документов на следующие программы DAAD:


1. Наукові стажування для викладачів ВНЗ та науковців

Іноземні науковці, які працюють у ВНЗ та науково-дослідних інститутах, мають можливість провести дослідження в одному з державних або державно визнаних німецьких ВНЗ або позауніверситетських науково-дослідних установ.

2. Повторні запрошення колишніх стипендіатів DAAD


Для збереження контактів колишні стипендіати DAAD на річну стипендію, а також колишні стипендіати, які щонайменше рік навчалися у НДР, можуть подавати документи на повторне запрошення для проведення дослідженнь або праці у одному з державно визнаних німецьких ВНЗ або науково-дослідних інститутів.

3. Наукові стипендії для аспірантів та молодих науковців

Стипендії пропонують можливість іноземним молодим науковцям провести дослідження або підвищити кваліфікацію у одному з німецьких ВНЗ або науково-дослідних інститутів.

4. Стипендії на навчання для випускників ВНЗ

Стипендії пропонують можливість іноземним випускникам ВНЗ навчатися у німецькому ВНЗ на післядипломному курсі або у магістратурі (Aufbaustudium або Masterprogramm) та отримати ступінь “Diplom“ або “Master”.

5. Стипендії DAAD/OSI

Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Бонн, та Інститут відкритого суспільства (OSI), Будапешт, проводять спільну стипендійну програму для випускників та молодих викладачів ВНЗ з України в галузі гуманітарних та суспільних наук з метою навчання або проведення досліджень та захисту дисертації у німецьких ВНЗ.

6. Стипендії для написання дипломних робіт для студентів-германістів

Стипендії пропонують можливість студентам германістики, німецької філології та перекладознавства перебування в Німеччині в рамках короткострокової стипендії для підготовки дипломної роботи, захист якої буде проходити у ВНЗ на Батьківщині.

7. Стипендії для митців: навчання

Стипендії пропонують іноземним пошукачам зі спеціальностями образотворче мистецтво, дизайн, кіно, музика, архітектура можливість навчатися у державних німецьких ВНЗ з метою підвищення кваліфікації без отримання диплому наприкінці навчання.

Стипендії для митців: робоче перебування викладачів ВНЗ

Викладачі ВНЗ в галузі образотворче мистецтво, дизайн, кіно, музика, архітектура, а також театральне мистецтво, режисура, танець та хореографія можуть подавати заяви на робоче перебування з метою митецької співпраці з німецьким ВНЗ.

8.ERP-стипендії на навчання для випускників в галузі економіки

Стипендії пропонують можливість іноземним випускникам в галузі економіки навчатися на післядипломній магістерській програмі у певних німецьких університетах та отримати в Німеччині диплом магістра.

9. Програма Європейського університету Віадріна

Європейський університет Віадріна (м. Франкфурт-на-Одері) пропонує стипендії для українських студентів зі спеціальностями право, культурознавчі науки та економіка для участі у наступних навчальних програмах: Європейські студії, магістр права, учбове перебування для підготовки до іспитів.

10.Міжнародна програма для журналістів

Стипендійна програма пропонує журналістам з України, Білорусі, Росії та Молдови можливість навчатися прогягом трьох місяців у Журналістському коледжі при Вільному університеті м.Берлін.

11. Семестрові стипендії для студентів-германістів

Стипендії пропонують можливість іноземним студентам зі спеціальностями германістика, німецька філологія та перекладознавство навчатися протягом одного семестру у державно визнаному німецькому ВНЗ.

12. Стипендії для відвідання літніх курсів у німецьких ВНЗ для студентів (після першого курсу)

Стипендії на літні курси пропонуються для відвідання мовних та країнознавчих курсів, які пропонуються німецькими ВНЗ.

13. Групові поїздки для студентів до Німеччини "Studienreisen"

Стипендія на подорож до Німеччини групи студентів 2-5 курсу з одного факультету українського ВНЗ, під керівництвом викладачів ВНЗ, з метою відвідання декількох університетів та міст Німеччини.
Групові поїздки для студентів до Німеччини "Studienpraktika"

Стипендія на подорож до Німеччини групи студентів 2-5 курсу, з одного факультету українського ВНЗ, під керівництвом викладачів ВНЗ, з метою проходження практики у одному ВНЗ Німеччини. Заяву на стипендію подає німецький ВНЗ.

Дополнительная информация по данному поводу: http://www.daad.org.ua/ukr/stipendien.htm

Читать дальше......

День скорби в Крыму. Открытое письмо Тилльманна Гесса, директора БФ "Общество Развития"

18 августа 1941 года началась жестокая и бесчеловечная депортация этнических немцев из Крыма. Многие погибли, многие семьи были разрушены, большинство так и не увидело снова своей родины. 68 лет спустя мы все еще скорбим об этом грустном событии. Для некоторых оно стало уже историей, но все же у многих из нас до сих очень тяжело на сердце в этот траурный день. Мы ничего не забыли, и никто не забыт.

Все коллеги БФ "Общество Развития" помнят об этом дне и желают Вам всего хорошего.

Генеральный директор БФ "Общество Развития"
Тилльманн Гесс Читать дальше......

13 авг. 2009 г.

Мовний курс з німецької мови у галузі техніки для викладачів німецької мови в Україні

З 21.09 до 25.09.2009 DAAD (Німецька служба академічних обмінів) проводить мовний курс зі спеціальної німецької мови у галузі техніки у Донецьку. Метою даного мовного курсу є поглиблення знань у галузі методики/дидактики викладання та знань німецької мови у галузі техніки (короткий опис курсу німецькою мовою див. у додатку). Додатково до цього курсу будуть запропоновані культурна програма, огляд міста. Проводити мовний курс буде пані пані проф. Аннелізе Фернс, Ґете-Інститут, Мюнхен (Німеччина).

Хто може взяти участь у курсі?
Викладачі спеціальної німецької мови у галузі техніки з рівнем володіння німецькою мовою не нижче за Mittelstufe II.

Скільки коштує участь у курсі?
DAAD бере на себе кошти за проведення курсу, проживання та харчування учасників. Кошти на проїзд до Донецька та назад мають сплатити самі учасники (або їхні ВНЗ).

Як взяти участь у курсі?
Заяви на участь у курсі надсилайте, будь ласка, до 21.08.2009 р. до Інформаційного центру DAAD у Києві. До заяви входять наступні документи:
• Аплікаційна форма (див. додаток);
• Автобіографія;
• Докладне обгрунтування участі у програмі;
• Довідка з університету щодо надання відпустки на час проведення курсу;
• Копія диплома (в разі наявності також диплома кандидата наук).

Просимо Вас по можливості надіслати аплікаційну форму електронною поштою у Інформаційний центр DAAD у Києві. Решту документів можна надіслати поштою (поштовий штамп не пізніше за 23 червня).

Консультацію та аплікаційну форму можна отримати у Інформаційному центрі DAAD у Києві за адресою:

Інформаційний центр DAAD у Києві
пр. Перемоги 37, КПІ (корп. 6, поверх 2) 03056 Київ
Тел.: (044) 241 76 69, 241 87 16
e-mail: info@daad.org.ua
http://www.daad.org.ua
Читать дальше......

DAAD: Программа поддержки демократии в 2009 году

Після успішного проведення програми "Підтримка
демократії в Україні" DAAD продовжила цю програму також на 2010 рік.

Заяви про підтримку можуть бути подані німецькими вузами, що проводять свої
заходи разом із партнерами в Україні в галузі гуманітарних або суспільних
наук.

Заяви приймаються до 30.09.2009. Детальна інформація знаходиться за адресою:

http://www.daad.de/hochschulen/wiederaufbau/demokratie/11263.de.html


Контактна особа: Люба Конюшенко, E-Mail: konjuschenko@daad.de

Источник: DAAD IC Читать дальше......

Школа социальной журналистики: как писать про изменение климата

Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні та Академія Української Преси
запрошують журналістів взяти участь в "Школі соціальної журналістики: як писати про зміни клімату"

Дата проведення: 3-5 вересня 2009 року

Місце проведення: м.Буча (Київська обл.)

Мета проекту - проведення практичного курсу підготовки журналістів, які пишуть на екологічну тему, зокрема - про проблему зміни клімату; привернення уваги українського суспільства до нагальних проблем зміни клімату задля реалізації права громадян на життя в безпечному середовищі.

Анонс та формуляр анкет Ви зможете отримати за наступним посиланням:

http://boell.org.ua/Herbstschule_Journalisten/

Останній день подання анкет – 21 серпня 2009 року.

Відбір відбуватиметься на конкурсних засадах.

Організатори забезпечують проживання та харчування, відшкодовують кошти за проїзд.


Контактна особа: Оксана Волошенюк (Академія Української Преси),
Тел: 8 (050) 559-95-55; 8 (044) 440-95-35.

e-mail: oksana@aup.com.ua


Програма семінару буде оголошена додатково.

Читать дальше......

12 авг. 2009 г.

Электронный справочник "Самое необходимое для организаций этнических немцев Украины"

Тернопольская молодежная организация "Немецкая молодежь" совместно с Региональным информационным центром Николаев подготовила электронный справочник для руководителей и членов общественных организаций немцев Украины.

Информация, размещенная на диске, поможет общественным организациям улучшить свою работу.

На диске размещена информация о:

- Законодательная база Украины, которая касается деятельности организаций
- Бухгалтерия общественной организации
- Стратегия развития общественной организации
- Менеджмент общественной организации
- Проектный менеджмент
- Сотрудничество с:
1. Органами власти
2. Гражданскими структурами
3. Бизнес-структурами
4. Фондами
5. Масс-медиа
6. Фондами, которые действуют на территории Украины

- Немецкие общественные организации
- Интересная и полезная литература, благодаря которой можно улучшить работу общественной организации

Диски со справочниками будут переданы в общественные организации этнических немцев Украины. Электронная версия справочника будет в скором времени доступна на сайте www.dopomoha.org

Проект реализован ТММГО "Немецкая молодежь", руководитель Максим Черкашин, совместно с Николаевским региональным информационным центром, руководитель Ангелина Шардт, при поддержке БФ "Общество Развития" Одесса.

Над проектом работали: Максим Черкашин, Ангелина Шардт, Олег Коцюбинский, Святослав Лашкевич, Тарас Стелига, Катерина Миляновская, Євген Бобровский.

Читать дальше......

Справочник "Тернопольские интеллектуальные ресурсы 2009". Проект тернопольской молодежной организации "Немецкая молодежь"

ТММГО "Німецька молодь" другій рік поспіль видає довідник "Тернопільські інтелектуальні ресурси 2009". Цей проект реалізується тільки на Тернопільщині.

Даний Довідник став результатом роботи комісії, яка відбирала інформацію про найперспективніших студентів області на основі їхніх досягнень в галузі науки, громадської діяльності та у професійній сфері. У результаті проведеного конкурсу було обрано 100 студентів, які, завдяки цьому рейтингу, могли б у майбутньому отримати робочі місця, що відповідатимуть їхнім амбіціям та високій підготовці.

Довідник «Тернопільські інтелектуальні ресурси 2009» стане в пригоді роботодавцям як інформаційна база в пошуку потенційних працівників.



Враховуючи наявність великої кількості талановитої молоді на Тернопіллі та високий рівень незайнятості на сьогоднішній день, Довідник «Тернопільські інтелектуальні ресурси 2009» покликаний зменшити кількість безробітних серед потенційно успішної молоді. Електронну версію довідника можна на сайті www.dopomoha.org

Додаткова інформація про проект:


Читать дальше......

Міжнародна лідерська програма - 2010 Emerging Leaders International Fellows Program

Центр філантропії та громадянського суспільства запрошує молодих громадських діячів до участі у міжнародній лідерській програмі (2010 Emerging Leaders International Fellows Program). Програма зорієнтована на представників громадянського суспільства, зацікавлених у розбудові третього сектору у своїх країнах та регіонах.

Цьогоріч учасники братимуть участь у 3-місячному (березень-травень 2010 р.) семінарі з волонтерства на американському та міжнародному рівнях.

Учасники готуватимуть 25-сторінкове дослідження, яке презентуватимуть під час навчання. Тема досліджень для програми 2010 року - місцеві фонди, також можливі розвідки на тему діаспори або корпоративної філантропії.

Навчання проходитиме на базі Центру випускників при Міському університеті Нью-Йорка, де учасники проводитимуть дослідження та братимуть участь у семінарах з лідерами третього сектору.

Вимоги до кандидатів:

- до 36 років
- вища освіта
- вільна англійська

Щоб подати заявку потрібно заповнити он-лайн анкету не пізніше 3 вересня 2009.

Пакет необхідних документів включає:

- резюме з переліком відповідних презентацій та публікацій
- концепція майбутнього дослідження, питання для вирішення, методологія (3-5 сторінки)
- опис того, що аплікант шукає та очікує від програми і як це навчання сприятиме його професійній діяльності у майбутньому

На сайті можна дізнатися більше про роботу Центру філантропії та громадянського суспільства, ознайомитися з проектами випускників програми минулих років.

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1242141

Читать дальше......

Фестиваль молодіжного відео “PLURAL +”

Міжнародна організація з міграції (МОМ) запрошує молодих українців (9 - 25 років) взяти участь у конкурсному фестивалі молодіжного відео “PLURAL +” на тему міграції та різноманітності, що відбудеться в Нью-Йорку.

З 1-го липня по 30 серпня 2009 року молодь зі всього світу може надсилати свої відеосюжети на тему міграції та різноманітності. Відео буде оцінювати престижне міжнародне журі, до складу якого входить всесвітньо відомий іранський режисер, сценарист та продюсер Аббас Кіаростамі.

Фестиваль "PLURAL +" спрямований на посилення можливостей молодим людям висловитися з приводу міграції та різноманітності, та зробити так, щоб їхній голос був почутий іншими людьми.

В рамках фестивалю молодь з усього світу може надсилати свої короткі відео, в яких відображені думки, позиції, запитання та пропозиції щодо гармонійного розвитку суспільства.

Цей молодіжний проект «Відео-фестиваль PLURAL +» є результатом Другого форуму Альянсу цивілізацій ООН у Стамбулі, що проходив 6-7 квітня 2009 року. Цей форум сконцентрував у собі енергію, уяву та ідеї широкого кола партнерів, від міжнародних організацій до медіа, від урядів до громадянського суспільства, від релігійних лідерів до молоді.

МОМ пропонує молоді бути творчою у передачі своїх роздумів, почуттів та досвіду на таку тематику, як інтеграція мігранта, ідентичність, права людини, соціальна інтеграція. Ці відео стануть результатом діалогу та дискусії про міграцію та різноманіття.

Відео-фестиваль "PLURAL +" підтримують численні міжнародні партнерські організації, такі як Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН, Центр ЮНЕСКО в Каталонії, Кінофестиваль «Без кордонів», Фонд Анни Лінд, Бакафорум.

"PLURAL +" запрошує молодь поділитися своїми думками щодо того, як розвивати гармонійне суспільство різноманіття. Престижне міжнародне журі оголосить переможців на Церемонії нагородження у відомому Медіа-Центрі Пейлі в Нью-Йорку 18 грудня 2009 року, в Міжнародний День Мігранта.

Переможці отримають грошову винагороду у розмірі 1.000 доларів США.

Детальнішу інформацію про фестиваль англійською, арабською, французькою та іспанською мовами можна знайти - тут

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, звертайтеся до пані Анна Ліллікрап – alillicrap@iom.int.

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1229115

Читать дальше......

Конкурс малих грантів КМГО „Молода Черкащина”

КМГО „Молода Черкащина” в рамках програми “Міжнародний обмін досвідом побудови громадянського суспільства молодіжними НУО” та за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED) оголошує конкурс малих грантів.

Мета конкурсу:

Розвиток і підтримка міжнародних молодіжних громадських ініціатив, спрямованих на обмін досвідом та співпрацю між країнами Східної Європи.

Умови конкурсу:

Заявки приймаються від легалізованих неполітичних молодіжних громадських організацій та неформальних структур, що знаходяться в процесі легалізації, з Черкаської області, в партнерстві з молодіжними НУО з Росії, Молдови, Білорусі, Грузії чи Естонії. Увага! Заявка має бути подана від як мінімум 2-х партнерів: українською та неукраїнською (з переліку вище вказаних країн) організаціями! Більша кількість країн-учасниць вітається.

Пріоритет надаватиметься проектам які спрямовані на:

- створення умов для системного партнерства між організаціями різних країн;

- обмін досвідом у сфері побудови громадянського суспільства, чи окремих його аспектів;

- розвиток креативних та інновативних методів співпраці та інформаційного обміну;

- створення мережевних молодіжних структур;

- розвиток етнічної, політичної та екологічної толерантності, вирішення ґендерних проблем та проблем прав людини;

- проведення конкретних заходів за участю молоді з різних країн.

В рамках конкурсу можуть бути підтримані наступні види діяльності (перелік не є вичерпним):

- Тематичні заходи (конференції, семінари) із запрошенням гостей з НУО іншої країни для обміну досвідом в конкретній сфері діяльності;
- Пошук постійних партнерів для своє організації;
- Візити для обміну досвідом;
- Створення мереж НУО різних країн, що працюють в одній сфері;
- Створення механізмів спілкування та обміну досвідом НУО через Інтернет;
- Спільні акції профільних організацій.

Пріоритет буде надано заявкам, які передбачають залучення додаткових коштів від інших країн-учасниць проекту.

Увага! Діяльність по проектам має бути завершено до кінця 2009 року!

Не розглядатимуться проекти:

* від приватних осіб, осередків політичних партій;
* з бюджетами в яких частка, запитувана від КМГО “Молода Черкащина” перевищує суму еквівалентну 2000 доларів США;
* подані не за спеціально визначеною аплікаційною формою;
* представлені лише українською стороною;
* що передбачатимуть туристичні візити.

Заявки приймаються до 20 серпня 2009 року включно.

Заявка на ґрант повинна подаватися українською мовою за формою, яка додається.

Аплікаційну форму можна отримати в офісі КМГО «Молода Черкащина», або звернувшись через електронну пошту.

Увага! КМГО «Молода Черкащина» може допомогти у пошуку партнерів з вказаних країн. Якщо організація має таку потребу, то заявку на конкурс потрібно подати до 10 серпня 2009 року, а також додати листа із проханням допомогти у пошуку партнера для даної ініціативи.

Заявки подавати за адресою Коаліції «Молода Черкащина»:

Поштою: 18000, м. Черкаси, вул. Ільїна 266/2, офіс 2, 18015 м. Черкаси;

Або в електронному вигляді: e-mail: mch@uch.net, mch_coalition@ukr.net

Контактний телефон: (0472) 38-38-78, координаторка проекту Вікторія Феофілова.

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1238706
Читать дальше......

Міжнародний конкурс для журналістів «1989 — 2009: Європа в діалозі»

Спілка мовного та культурного обміну МітОст і фонд ім. Роберта Боша (Німеччина) оголошують міжнародний конкурс для журналістів на тему «1989 – 2009: Європа в діалозі». Конкурс присвячений 20-тій річниці мирних революцій в різних європейських країнах.

Зголошуватися на участь запрошуються журналісти друкованих та онлайн засобів масової інформації віком від 18 до 35 років з країн ЄС, а також з країн, що мають спільний кордон з ЄС на сході, та з Російської Федерації. Тексти статей можуть бути представлені на державних та регіональних мовах цих країн та повинні бути оприлюдненими в друкованих або онлайн ЗМІ в період з серпня 2008 року. Зголошення прийматимуться до 20 серпня 2009 року. Робочими мовами програми є англійська та німецька.

Міжнародне жюрі номінує 10 авторів, які будуть запрошені на святкове нагородження в Берлні восени 2009 року. Найкращі статті будуть нагороджені призами у розмірі 2 500, 2 500 та 1 000 євро. Крім того, учасники матимуть змогу відвідати низку відомих редакцій та познайомляться з досвідченими німецькими журналістами і представниками політичного та культурного життя. Найкращі роботи будуть надруковані в лютому 2010 року в спеціальному збірнику, який буде презентована в рамках суспільної кампанії за партнерства з різними ЗМІ.

Зголошення, а також питання треба надсилати за наступними координатами: Міжнародний конкурс для журналістів «1989 — 2009: Європа в діалозі», Joanna M. Rother, MitOst e.V., Schillerstr. 57, 10627 Berlin, Germany, medienprojekt1989@mitost.org

Детальніше про проект - www.mitost.org/medienprojekt1989.html

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1186314
Читать дальше......

Молодежный лагерь "Глория" в Очакове

С 31.07 по 11. 08.2009г в Очакове на территории базы отдыха «Фрегат» проходил христианский молодежный лагерь, организованный Немецкой евангелическо-лютеранской церковью Украины и пастором Александром Гроссом.

20 подростков с 13 до 16 лет из малообеспеченных, многодетных семей сёл юга Одесской области приехали в лагерь.

Прекрасное месторасположение базы, ухоженная территория, хорошее 4 разовое питание, собственный пляж, разнообразная культурная и языковая программа - все это сделало лагерь незабываемым для участников.

Темой лагеря была выбрана "Настоящая жизнь". В рамках данной темы проходили дискуссии и обсуждались основные христианские качества: «Любовь», «Доброта», «Мир», «Терпение», «Милосердие».

Лагерь посетили и сотрудники БФ "Общество Развития". Молодежь, участвовавшая в лагере, с восторгом делилась самыми яркими впечатлениями, которые они пережили за эти 12 дней. Читать дальше......

11 авг. 2009 г.

Семинар по социальной работе

С 7 по 9 августа в немецком поселке Кудрявка Одесской области состоялся семинар по социальной работе, в котором приняло участие 11 человек. На семинаре присутствовали представители немецких общественных организаций, которые ведут социальную работу, а также новички, которые интересуются социальными проектами и планируют организовывать социальную работу в своих организациях.

На семинаре были участники из всех регионов Украины - Запорожской, Херсонской, Николаевской, Одесской областях, а так же представители АР Крым, Закарпатья, Львова.


На семинаре были рассмотрены следующие темы:

- Организация социальной работы в партнерских организациях

- Опыт социальной работы Казахстана, Санкт Петербурга.

- Волонтерское движение - одна из составляющих социальной работы.

- Связь поколений в социальной работе.

Для того, чтобы узнать больше о жизни немецкого поселка, участники семинара посетили школу, Центр встреч и детский садик в селе Кудрявка.

Семинар прошел при поддержке БФ "Общество Развития". Организатором семинара выступил РИЦ Николаев. Модерировали семинар Виктория Цуркан, менеджер по социальной работе БФ "Общество Развития", а также Ангелина Шардт, руководитель Регионального информационного центра в Николаеве.

Читать дальше......

Семинар "Христианско-демократические ценности" в языковом лагере Коблево

4 августа 2009 года 25 молодых людей из немецкого меньшинства приняли участие в семинаре на тему "Христианско-демократические ценности", организованном фондом Конрада Аденауэра. Семинар прошел на базе всеукраинского молодежного немецкого языкового лагеря, база Бригантина, пос. Коблево.

Семинар провели сотрудники фонда Конрада Аденауэра Жанна Агазиева и Анна Райсманн, которые обсуждали с участниками важность христианско-демократических ценностей в современном мире и искали возможные ответы на актуальные проблемы украинской политики с точки зрения христианской демократии.

Представительница украинской молодежной организации "Демократический альянс" рассказала участникам о деятельности своей организации и представила свой взгляд на активную жизненную позицию молодежи в современном мире.

Семинар посетил и руководитель молодежной организации "Югендринг" из Гамбурга, Германия, Николас Хауфлер. Он представил деятельность своей организации и поделился с ребятами опытом молодежной работы в Европе.

Семинар прошел в живой рабочей обстановке. В ходе семинара постоянно велась живая дискуссия, высказывались различные мнения и точки зрения на актуальные проблемы украинской демократии и украинской социальной жизни.

Семинар прошел при поддержке фонда Конрада Аденауэра и фонда "Общество Развития" Одесса. Организатором всеукраинского языкового лагеря, пос. Коблево, является Международная организация "Видергебурт" и ее руководитель Владимир Пиньковский.

Читать дальше......

Семинар-пленер немецких художников Украины "Встреча поколений"

С 26 августа по 4 сентября 2009 года на базе отдыха Союза художников Украины в г. Очакове пройдет семинар-пленер для художников из немецкого меньшинства. В 2006 - 2008 годах в Украине уже проходили молодежные пленеры и пленеры художников из разных регионов Украины.

Результатом проведенных мероприятий стало открытие галереи немецких художников в Николаевском художественном музее им В.В. Верещагина в 2007 году.

В ходе пленера молодые и зрелые художники получат возможность обменяться творческими идеями и планами, а также опытом работы в сфере искусства.

Во время пленера запланированы занятия по теоретическим вопросом изобразительного искусства, а также практическая деятельность.

По итогам пленера будет проведен круглый стол и выставка работ в музее.

Участники пленера посетят мастер-классы по живописи, которые будет проводить лауреат Шевченковской премии, заслуженный художник Украины В.М. Семернев, а также курс лекции по теории искусства под руководством директора Николаевского областного музея им. В.В. Верещагина С.Н. Рослякова. Также своим опытом поделиться Мартин Ниден, художник из Германии.

В пленере будут принимать участие этнические немцы из Николаева, Симферополя, Днепропетровска, Херсона, Луцка и Крыма.

Проект проходит при поддержке БФ "Общество Развития". Организатором проекта является Региональный информационный центр Николаев и его руководитель Ангелина Шардт.
Читать дальше......

10 авг. 2009 г.

Snapshot: Europe! Фотоконкурс від Асамблеї європейських регіонів

Асамблея європейських регіонів (AER) запрошує молодих людей взяти участь у міжнародному фотоконкурсі та продемонструвати свіжий погляд на ключові питання життя Європи. Переможці конкурсу матимуть змогу продемонструвати свої роботи на міжнародній фотовиставці у Брюсселі, яка проходитиме 17 вересня - 15 жовтня 2009 року.

Метою конкурсу є залучення молоді до демонстрації власної позиції про важливі питання нестандартним шляхом.

Учасники мають можливість виразити своє бачення щодо однієї з трьох різних тематичних категорій:

1. Європа в русі. Міграція, інтеграція, стереотипи

Хто такі мігранти, яким чином відбувається їхня інтеграція в суспільство у Вашому регіоні? Які існують стереотипи щодо мігрантів, та які, на Вашу думку, дії чи ініціативи допоможуть подолати їх?

2. Європейська ідентичність? Цінності, різноманітність та культурний діалог

Чи є Європейський Союз чимось більшим ніж "економічний фіктивний шлюб"? Чи допомагає Євросоюз подолати тривалі суперечності?

3. Європа завтра. Сталий розвиток, екологія, довкілля

Який конкретний приклад з Вашого повсякденного життя демонструє, що потреби майбутніх поколінь поважаються? Яким чином Ви та Ваші друзі підтримуєте ідею захисту навколишнього середовища? Що це означає для Вас.

Хто може брати участь у конкурсі?

Молоді люди віком від 18 до 30 років, які проживають у європейському регіоні та демонструють свою зацікавленість щодо вищезазначених питань.

Яким чином?

Надішліть заповнену реєстраційну форму до Секретаріату Асамблеї за адресою j.hejman(at)aer.eu до 15 серпня 2009 року.

Як подати фото?

Ви можете надіслати їх на CD-rom до Секретаріату Асамблеї

Assembly of European Regions
6 Rue Oberlin
67000 Strasbourg
France

або

завантажити фото на Picasaweb

Для завантаження використайте:

Username : snapshot.aer
Password : aerphoto2009

Максимальна кількість приєднаних фото - 3

Кінцевий термін - 15 серпня 2009 року

Фото необхідно надсилати (приєднувати) із заголовком та коротким описом

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1245591
Читать дальше......

Инновации в развитии НГО: IT и Интернет

У рамках NGO Connection Day «День інформаційних технологій для НУО», що відбудеться 2 вересня 2009 року за фінансової підтримки корпорації Майкрософт, стартує конкурс «Інновації в розвитку НДО: ІТ та Інтернет».

Мета конкурсу:
Показати актуальність та успішні приклади використання інформаційних технологій в робочому процесі громадської організації.

Конкурс сприятиме розвитку телекомунікаційних навичок і прагненню до поглиблення знань в сфері ІТ, використанню можливостей мережі Інтернет та новітніх медіа, обміну практичним досвідом.

Учасники конкурсу:
До участі у конкурсі запрошуються: співробітники та члени громадських організацій.

Порядок і строки проведення конкурсу:

Збір конкурсних робіт проводиться з 13 липня по 15 серпня 2009 року.

В заявці необхідно надати опис використання в своїй діяльності сучасних програмних продуктів та відповідних кількісних та якісних результатів їх впровадження (блоги, соціальні мережі, оптимізація внутрішніх робочих процесів, використання web 2.0, зовнішніх комунікацій, PR, тощо.

На конкурс може бути представлено не більше двох проектів від однієї організації. Для участі у конкурсі необхідно заповнити анкету-заявку на участь у заході NGO Connection Day.

Критерії відбору:
Конкурсні роботи оцінюються з 15 серпня 2009 року експертною радою за наступними критеріями:
• відповідність змісту конкурсного проекту цілям конкурсу;
• розкриття тематики;
• особливо буде відзначено: оригінальність ідеї, творчий підхід до викладення матеріалу, індивідуальність.

Роботи, представлені на конкурсі, не будуть рецензуватись і повертатись. Неприбуткова організація «Пі-Ейч Інтернешнл» залишає за собою право використовувати конкурсні матеріали, роботи, в рекламних та в інших цілях без попередження автора та без виплати грошової винагороди.

Вимоги до конкурсних робіт
Творчі роботи надаються в наступному форматі - .doc (обсягом від 500 до 3000 символів).
Творчі роботи в електронному вигляді можна:
• розмістити на інтернет-форумі проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» в розділі «Конкурси проекту» вкладеними файлами для їх подальшого завантаження на сайт конкурсу;
• або відправити на e-mail: yana.kurchenko@ph-int.org

Источник: http://www.civicua.org/grants/view.html?q=1235477

Читать дальше......

МФВ оголошує конкурс "Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги"

Міжнародний Фонд “Відродження”, Програма “Громадське здоров’я” оголошує конкурс:

“Підтримка діяльності неурядових організацій із документування порушень прав людини в сфері паліативної допомоги”

Обґрунтування: правовий захист пацієнтів з обмеженим прогнозом життя – це важливий компонент комплексного підходу надання якісної паліативної допомоги. Паліативні пацієнти в Україні часто не мають доступу до якісного лікування, особливо вдома, через недоступність потрібної кількості наркотичних знеболюючих засобів. Водночас на сьогодні немає відповідних зібраних та задокументованих фактів порушень, що стосуються недоступності знеболення, та які можна було би використовувати для подальшої адвокації, аби змінити чинне законодавство України та практику застосування знеболюючих засобів.

Корисні посилання з питань прав людини та паліативної допомоги:

http://www.irf.kiev.ua/ua/programs/health/news/

http://www.moz.gov.ua/ua/main/docs/?docID=10398

http://www.healthrights.in/

http://www.hrw.org/en/reports/2009/03/03-0

http://equalpartners.info/downloads_rus.html

Мета: підтримка правозахисних організацій для збору фактів та свідчень щодо порушень прав людини у сфері паліативної допомоги.

Учасники конкурсу: правозахисні організації та організації, що займаються захистом прав пацієнтів та які зацікавлені в адвокації прав людини у сфері паліативної допомоги.

Пріоритети конкурсу:

· Документування пацієнтських історій/справ, пов’язаних із відмовою у медичному догляді та необхідному знеболенні (в першу чергу, наркотичними знеболюючими засобами)

· Забезпечення правовою підтримкою пацієнтів та членів їхніх сімей у хоспісах та паліативних відділеннях із фокусом на справи/питання щодо доступності знеболення, відповідного медичного забезпечення та щодо права на доступ до інформації про хворобу

· Надання правової допомоги пацієнтам з обмеженим прогнозом життя, які знаходяться вдома, та створення бази даних про найбільш типові порушення прав у сфері паліативної допомоги

Умови конкурсу:

Досвід правозахисної роботи, а саме щодо моніторингу та документування порушень прав людини
Обізнаність в питаннях паліативної допомоги та/або попередній досвід роботи в сфері паліативної допомоги
Чітке бачення поширення результатів проекту в місцевих та національних засобах масової інформації
Розробка плану адвокації на підставі зібраних та задокументованих порушень

Головні критерії оцінки проектів за програмою "Громадське здоров’я":

відповідність меті та пріоритетам конкурсу;
комплексність проекту, його спрямованість на вирішення низки взаємопов‘язаних проблем із чіткими очікуваними результатами;
чітка визначеність та реалістичність досягнення запланованих цілей проекту, наявність чіткого плану його реалізації;
спрямованість проекту на зміну ставлення суспільства до проблеми надання паліативної допомоги та доступність знеболення для пацієнтів;
відповідність бюджету поставленим завданням та діяльності за проектом.

Термін виконання проекту не повинен перевищувати 1 рік.

Загальний бюджет конкурсу — 30 000 доларів США.

Максимальний розмір ґранту — 15 000 доларів США.

Останній термін подання проектів –7 вересня 2009 року.

Результати розгляду проектів за конкурсом будуть оголошені до 15 жовтня 2009 року.

Успішні апліканти:

Працюватимуть за технічної підтримки “Human Rights Watch”, Ньо Йорк, щодо документування порушень прав людини у сфері паліативної допомоги відповідно до міжнародних стандартів та процедур
Повинні будуть об’єднувати зусилля з іншими переможцями конкурсу для підготовки спільного листа щодо ситуації із доступністю до знеболення в Україні, який буде направлено до Міжнародної Комісії з контролю за обігом наркотичних засобів
Співпрацюватимуть із “Human Rights Watch”, Програмою МФВ та ІВС “Паліативна допомога” щодо розробки адвокаційного плану дій, спрямованого на покращення ситуації із доступністю до знеболення в Україні
Повинні будуть зібрати як мінімум 5 пацієнтських історій/справ, які будуть використані для фінального звіту за проектом (права пацієнтів на конфіденційність будуть дотримані згідно з українським законодавством)

Оформлення проектів:

Проекти оформлюються відповідно до вимог і структури аплікаційної форми за конкурсом. Аплікаційні форми та інші інформаційні матеріали можна отримати на веб-сторінці МФВ: http://www.irf.kiev.ua

Подання проектів:

Проекти подаються або надсилаються поштою за адресою:

Відділ управління проектами,
Міжнародний фонд "Відродження",
вул. Артема, 46,
м.Київ, 04053

Фонд офіційно підтверджує отримання проекту листом, який надсилається впродовж 7 днів з моменту реєстрації кореспонденції або електронною поштою.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Проекти з додатками подаються у друкованому вигляді у 6-и примірниках (1 оригінал та 5 копій) за адресою: Київ, пров. Бехтерєвський 13-а.

Проект має бути обов’язково надано у електронному вигляді та надіслано на адреси: shapoval@irf.kiev.ua та gordonna@irf.kiev.ua.

Проекти, що надійдуть після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.

Дата подання проекту визначається за поштовим штемпелем.

Програма не надає ґрантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.

Надіслані факсом та лише ектронною поштою проекти не розглядатимуться.

Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються.

Про результати конкурсу адміністрація МФВ повідомить листом.

Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.

Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.
Читать дальше......

МФВ оголошує тендер "Сприяння реформуванню системи місцевого самоврядування" та конкурс "Громадські центри підтримки реформування

МІЖНАРОДНИЙ ФОНД “ВІДРОДЖЕННЯ”(МФВ)
Програма “Посилення впливу громадянського суспільства”
у співпраці із LGI-OSI (Будапешт)
ОГОЛОШУЄ ТЕНДЕР

“Сприяння реформуванню системи місцевого самоврядування”

Мета тендеру – сприяння залученню представників громадськості до процесу впровадження в Україні реформи системи місцевого самоврядування.

Учасники тендеру: громадські організації, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання, які мають досвід діяльності у сфері місцевого самоврядування.


Конкурс “Громадські центри підтримки реформування системи житлово-комунального господарства”

Мета конкурсу – сприяння проведенню реформи житлово-комунального господарства на місцевому рівні шляхом розвитку діяльності громадських центрів підтримки реформування системи житлово-комунального господарства.

Учасники конкурсу: громадські організації, неприбуткові ОСББ, органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання.

З умовами участі у конкурсах можна ознайомитися на сайті МФВ http://arc.int.irf.kiev.ua/ua/grants Читать дальше......

МФВ оголошує конкурси "Юридичний супровід громадських ініціатив" та "Залучення громадськості до підготовки правових актів"

МІЖНАРОДНИЙ ФОНД “ВІДРОДЖЕННЯ”(МФВ)
Програма “Посилення впливу громадянського суспільства”
ОГОЛОШУЄ конкурси

“Юридичний супровід громадських ініціатив”

Мета конкурсу – забезпечення юридичного супроводу громадських ініціатив, спрямованих на вирішення ключових питань місцевого розвитку.

Учасники конкурсу: громадські організації, неприбуткові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання.

“Залучення громадськості до підготовки правових актів”

Мета конкурсу – підготовка громадськістю пропозицій щодо вирішення актуальних проблем загальнодержавного та місцевого розвитку шляхом розробки, публічного обговорення та громадського лобіювання ухвалення нових та удосконалення наявних правових актів органами державної влади та місцевого самоврядування, а також їхніми посадовими особами.

Учасники конкурсу: громадські організації, неприбуткові об’єднання співвласників багатоквартирних будників (ОСББ), органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання.

З умовавами участі у конкурсі можна ознайомитися на сайті МФВ http://arc.int.irf.kiev.ua/ua/grants Читать дальше......

Вакансия менеджера инициативы "Право и гражданское здоровье" в рамках программы "Гражданское здоровье" международного фонда "Возрождение"

Міжнародний фонд "Відродження" Інститут відритого суспільства оголошує конкурс на заміщення посади менеджера Ініціативи “Право та громадське здоров’я” в рамках Програми “Громадське здоров’я”


Міжнародний фонд "Відродження" входить до мережі фондів, заснованої відомим фінансистом і філантропом Джорджем Соросом, і є благодійною організацією, що має на меті фінансово та організаційно сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив.

Вимоги до кандидатів на посаду менеджера Ініціативи “Право та громадське здоров’я”:
• Вища освіта у галузі права; кандидати із освітою у галузі громадського здоров’я чи соціальної роботи також вітатимуться
• Досвід фахової діяльності у галузі прав людини та громадського здоров’я (не менше 5-ти років)
• Досвід роботи в міжнародних організаціях або з міжнародною системою прав людини
• Навички програмного та грантового менеджменту, включаючи моніторинг та оцінку ефективності проектів, стратегічне планування
• Вміння працювати в команді
• Навички розмовного та письмового спілкування українською та англійською мовами, досвід ділової кореспонденції та ведення переговорів
• Дипломатичні здібності та здатність впевнено і ефективно спілкуватися як із представниками соціально вразливих спільнот, так і з урядовими посадовими особами
• Навички роботи з комп'ютером та Internet
• Толерантне, неупереджене ставлення до представників вразливих груп населення та вміння застосувати правові підходи до вирішення питань громадського здоров’я

Передбачається, що менеджер Ініціативи “Право та громадське здоров’я” тісно співпрацюватиме із відповідною Ініціативою ІВС, Нью Йорк, і буде членом двох команд – Програми “Громадське здоров’я” МФВ та команди регіональних координаторів ІВС, які впроваджують міжнародну стратегію по захисту право людини у галузі громадського здоров’я.

Посадові обов'язки включатимуть:

• Координацію проектів МФВ у галузі прав людини та громадського здоров’я
• Розробку і впровадження стратегії, робочих планів, заходів та бюджетів Ініціативи в Україні
• Налагодження співпраці із правозахисними організаціями, об’єднаннями пацієнтів та медичними працівниками в різних регіонах України з метою адвокації на національному рівні щодо реформи в галузі охорони здоров’я та законодавчого закріплення прав пацієнтів
• Надання експертної та технічної підтримки неурядовим організаціям, що працюють у галузі захисту прав пацієнтів у розробці власних стратегій, пошуку партнерів, презентації проектної діяльності
• Планування та проведення публічних заходів, конференцій, семінарів, круглих столів, прес-конференцій з питань прав людини в сфері громадського здоров’я

Більш детальну інформацію про діяльність Програми МФВ “Громадське здоров’я” та Ініціативи “Право та громадське здоров’я”, зокрема, можна знайти на веб-сайті МФВ
http://www.irf.kiev.ua/ua/programs/health та на порталі щодо прав пацієнтів, який підтримує МФВ - www.healthrights.in


Для участі у конкурсі, будь ласка, не пізніше 7 вересня 2009 року надішліть свою детальну автобіографію (Сurriculum vitae) українською та англійською мовами, дві рекомендації і супроводжувальний лист (складений також англійською та українською) з описом Вашого досвіду з огляду на подані вище вимоги. Документи потрібно надіслати Мажарі Олександру за адресою mazhara@irf.kiev.ua із позначкою “На конкурс щодо заміщення посади менеджера Ініціативи “Право та громадське здоров’я”. Телефонні консультації надаватися не будуть. Кандидати, які успішно пройдуть перший тур, будуть запрошені на співбесіду до 25 вересня 2009 року.
Читать дальше......

Euro-Viking-Expedition 2010-2011

Всеукраїнське Об’єднання «Німецька молодь в Україні» з 10.08.2009 по 31.08.2009 спільно з Об’єднанням «Євро-Викинг» буде розроблять міжнародній молодіжній проект «Euro-Viking-Expedition 2010-2011».

В цьому році українсько-німецької командою на історично реконструйованому кораблі вікінгів буде досліджений маршрут «Від варяг до греків» що проходив по Дніпру в IХ-XIII ст. Дані цього дослідження будуть використовуватись для міжнародного молодіжного проекту «Euro-Viking-Expedition 2010-2011».

Керівник проекту: Олег Фінгер

Додаткова інформація щодо проекту: www.dju.org.ua
Читать дальше......

Фотоконкурс "Мой город - европейский город"

6 липня «Наше Радіо» в рамках проекту «Європа в серцях українців», що фінансується Європейським Союзом, оголошує початок національного фотоконкурсу «Моє місто – європейське місто!». Головною метою конкурсу є пробудити в українців, насамперед у молоді, почуття гордості за свій рідний край і приналежності до великої сім’ї європейських народів.
Починаючи з 6 липня кожен бажаючий зможе опублікувати авторське фото свого міста на сайті проекту «Європа в серцях українців» (www.esua.info), стати учасником змагання за головний приз – професійну фотокамеру та здобути для свого міста титул «найбільш європейського» в Україні. Також переможець конкурсу отримає можливість стати учасником ток-шоу на «Нашому Радіо» та розповісти на всю країну про себе і своє рідне місто.

На сайті www.esua.infoвсі бажаючі зможуть голосувати за фото, що їм сподобалися найбільше. Переможця буде визначено Експертною комісією із врахуванням результатів голосування.

Конкурс також має на меті показати, що в Україні є багато красивих міст і мальовничих куточків, гідних стати візитною карткою України в Європі. Він також допоможе скласти своєрідний фото путівник по Україні, який стане в пригоді як самим українцям, так й іншим європейцям, які бажають ближче познайомитись із Україною.

Радіостанція «Наше Радіо» є партнером Європейського Союзу і проводить спільний ефірний проект «Європа в серцях Українців», направлений на розповсюдження серед молоді актуальної інформації про Європейський Союз, діяльність Європейської Комісії, висвітлення відносин та спільних програм України та ЄС. В ефірних програмах обговорюються усі аспекти відносин ЄС - Україна, можливості української молоді, які надають програми та проекти ЄС в Україні. Також щонеділі відбувається ток-шоу з відомими діячами країни на актуальні теми відносин України та ЄС.

За додатковою інформацією ви можете звертатись:
Даник Андрій,
промо-менеджер,
радіостанції "Наше Радио"

тел.: 569-93-95
факс: 483 80 20
danik@communicorp.com.ua

Джерело: http://ngo.donetsk.ua/grants/2194

Читать дальше......

Докторские стипендии мюнстерского университета

Університет Міста Мюнстер у Вестфалії, Німеччина (Westfaelische Wilhelms-Universitaet Muenster, Germany) пропонує до 10 докторських стипендій для написання докторської роботи в галузі гуманітарних наук.
Останній термін подання документів – 30 вересня 2009 року.
Розглядаються дослідницькі пропозиції в царині гуманітарної науки (політичні та соціальні науки, філософія, історія, релігієзнавство та соціологія релігії, культурологія, етнологія, правознавство), причому перевагою буде міждисциплінарна спрямованість запропонованого дослідження.


Підготовка дослідження докторанта відбуватиметься у тісній співпраці з Осередком досліджень політики і релігії у домодерній та модерній культурах при Мюнстерському університеті.
Докторська стипендія (близько 900 євро щомісяця) надається на дворічний термін, після чого можливим є її продовження на третій рік.
Для участі в конкурсі необхідно надати:
-- опис пропонованого дослідницького проекту (п’ять сторінок зі списком літератури). -- Проект має бути дотичним до одного з чотирьох напрямків роботи Осередку.
-- супровідний лист;
-- СV;
-- копії диплому та додатку до диплому;
-- дві академічні рекомендації.

Бажано надсилати усі документи електронною поштою (у випадку копій дипломів – pdf-версію) на адресу Julia.simoleit@uni-muenster.de.

Останній термін подання документів – 30 вересня 2009 року.
Повна інформація про стипендії на сайті університету http://www.uni-muenster.de/Religion-und-Politik/en/aktuelles/ausschreibungen/Ausschreibung_Graduiertenschule_05_2009.html

Джерело: http://3sektor.blogspot.com/2009/07/blog-post_5518.html

Читать дальше......